Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

TA "XAMENA" XΡONIA ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Με το άρθρο μου αυτό θα τελειώσω για φέτος την αναφορά μου στη γέννηση του Χριστού. Αφορμή αποτέλεσε η ερώτηση που μου έστειλαν με mail φίλοι σχετικά με τα «χαμένα» χρόνια του Χριστού από τα 12 μέχρι τα 30 του.
Φυσικά αυτά τα υποστηρίζουν φανατικά οι αμφισβητίες του Χριστού και όσοι «ιστορικοί» αγνοούν προκλητικά τα πραγματικά γεγονότα.
Το βιβλίο μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, αποτελεί την επίσημη βιογραφία του Ιησού Χριστού και θα πρέπει να καθιερωθεί στην παγκόσμια βιβλιογραφία σαν το μοναδικό που με σαφήνεια τοποθετεί όλα τα γεγονότα της ζωής Του σε απόλυτο χρόνο.Φυσικά οι πολέμιοι του Χριστού κάνουν -εσκεμμένα- αρκετά λάθη.
Κατ’αρχήν τα Ιερά Ευαγγέλια δεν αποτελούν κατ’εξοχήν ιστορικά ντοκουμέντα που περιγράφουν με λεπτομέρεια την βιογραφία του Χριστού. Αποτελούν σαφώς ιερά βιβλία που ασχολούνται κυρίως με την διδασκαλία Του, ενσωματώνοντας κάποιες φορές και ιστορικές αναφορές σε πρόσωπα (π.χ. Πιλάτος, Κυρήνιος, Ηρώδης ο Μέγας κλπ) ή γεγονότα (π.χ. μεγάλη απογραφή του Αυγούστου, έκλειψη σελήνης κλπ).
Δεύτερον και πολύ σημαντικό, αγνοούν παντελώς ότι τα Ευαγγέλια αναφέρουν μόνο τις δύο κορυφαίες στιγμές στη ζωή ενός ευσεβούς Εβραίου.
1)Την ενηλικίωσή του στα 12 του χρόνια. Γι αυτό λοιπόν ο Ευαγγελιστής Λουκάς στο Κεφ. Β’ στίχους 42 -51 αναφέρει την εορτή ενηλικίωσης του Χριστού σαν κατά το έθος της εορτής, και ότι αυτό συνέβη ότε έγινε ετών δώδεκα.
Δηλαδή την σημαντικότερη στιγμή της ζωής του προέφηβου Χριστού την αναφέρει ο Λουκάς. Μάλιστα σε εκπομπή του κ. Μαμαλάκη από το Ισραήλ στις 20-12-08, παρακολούθησα με πόση λαμπρότητα ακόμη και σήμερα υποδέχονται οι Εβραίοι τους έφηβους στην τάξη των ενήλικων ανδρών!!!
Συνεπώς οι Ευαγγελιστές, οι οποίοι σαφώς και δεν ήταν οι βιογράφοι του Χριστού, δεν ανέφεραν ότι ο Χριστός πήγε στο δημοτικό σχολείο της Ναζαρέτ, από τα 6 έως τα 12 όπως λογικά θα έγινε. Ανέφεραν όμως με σαφήνεια την ενηλικίωσή στα 12 χρόνια Του !!!
Μάλιστα ο Λουκάς στο στίχο 52 αναφέρει ότι ο Ιησούς προέκοπτεν εις σοφίαν, ηλικίαν και χάριν, παρά Θεώ και ανθρώποις.
2) Και έρχομαι στο δεύτερο και πιό σημαντικό κομμάτι της ζωής του Χριστού, αυτό που έχει προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων, χωρίς φυσικά κανένα λογικό επιχείρημα: Την περίοδο από τα 12 έως τα 30 του χρόνια. Κάποιοι επιμένουν ότι πήγε στους Εσσαίους στην έρημο, ότι πήγε στην έρημο Γκόμπι στη Μογγολία, ότι πήγε στην Ινδία για να μάθει γιόγκα και άλλες πολλές τέτοιες αστήριχτες εικασίες (ή καλύτερα ανοησίες).
Σαφέστατα αγνοούν ότι ο Χριστός έπρεπε -σύμφωνα με τον αυστηρό Μωσαϊκό νόμο- να συμπληρώσει τα 30 του χρόνια για να γίνει Διδάσκαλος και να κυρήττει.
Συνεπώς οι Ευαγγελιστές, που ασχολούνται ΜΟΝΟ με τη διδασκαλία Του και όχι με το αν ο Χριστός πήγε στο γυμνάσιο ή το πανεπιστήμιο της εποχής Του ή τι δουλειά έκανε, σαφέστατα δεν αναφέρουν τίποτε για τη περίοδο αυτή της επίγειας ζωής Του, όχι γιατί ο Χριστός μάθαινε γιόγκα κάπου στην Ινδία και συνεπώς είχε εξαφανιστεί από τη Ναζαρέτ, αλλά απλούστατα γιατί η ζωή που έζησε μέχρι τα 30 Του, ήταν η ζωή ενός απλού ανθρώπου που ζούσε με την μητέρα του Μαρία και τον ξυλουργό πατριό του τον Ιωσήφ στη πόλη της Ναζαρέτ. Που λογικά θα τελείωσε το δημοτικό και το γυμνάσιο της πόλης του, ίσως και κάποιο πανεπιστήμιο, που έγινε ένας πολύ καλός τεχνίτης ξυλουργός και που στα 30 χρόνια Του ανέτρεψε με τη διδασκαλία Του τη ροή της ιστορίας. Αυτός λοιπόν ήταν ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός!!!
Ιστορικότατο πρόσωπο που γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 7 π.Χ., που έγινε ενήλιξ στις 12 Νοεμβρίου του 6 μ.Χ., που βαπτίστηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 24 μ.Χ., που σταυρώθηκε στις 19 Απριλίου του 26 μ.Χ. και που αναστήθηκε στις 21 Απριλίου της ίδιας χρονιάς!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ : ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Στην Ελληνική βιβλιογραφία υπάρχουν τα εξής βιβλία:
Το Άστρο της Βηθλεέμ του Σπ.,Πλακίδη.
Το Άστρο της Βηθλεέμ του Δ. Κωτσάκη.
Ο Αστήρ της Βηθλεέμ του Κ.Χασάπη.
Το Άστρο της Βηθλεέμ του Π.Ροβίθη.
Στα Ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. των Δανέζη –Θεοδοσίου.
Το άστρο των Χριστουγέννων, του Δ.Σιμόπουλου.
Και τελευταίο Το άστρο της Βηθλεέμ , Αστροθεολογία, του Χ. Γούδη.
Πιθανόν να υπάρχουν και κάποια άλλα που διαφεύγουν της προσοχής μου. Όταν ολοκλήρωσα την τρίχρονη σχεδόν μελέτη μου, ανέτρεξα σε κάποια από τα συγκεκριμένα βιβλία για να δω τι πάνω-κάτω έχουν γράψει οι ανωτέρω αστρονόμοι. Φυσικά ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει ΟΡΙΣΤΙΚΗ απάντηση. Απλά εξετάζουν ΟΛΑ τα αστρονομικά στοιχεία της εποχής, τα ανακατεύουν και καταλήγουν σε συμπεράσματα (λανθασμένα όπως αποδεικνύω) που αναιρούν το ένα το άλλο. Σε καμία περίπτωση το άστρο δεν μπορεί να ήταν ή κομήτης ή υπερκαινοφανής ή σύνοδος ή μετέωρο ή μη αστρονομικό φαινόμενο ή τίποτε, όπως διατείνονται όλοι οι ανωτέρω αστροφυσικοί. Το άστρο ήταν σίγουρα ΚΑΤΙ. Αν κάποιος λοιπόν πιστεύει στην ύπαρξη του άστρου εξετάζει προσεκτικά μία-μία τις περιπτώσεις και απορρίπτει όσες δεν στέκουν επιστημονικά. Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ.
Ειλικρινά ΑΠΟΡΩ πως απέρριψαν τόσο εύκολα τη σύνοδο Δία-Κρόνου. Αντί να την μελετήσουν προσεκτικά, την πέρασαν κατ' ευθείαν στη σφαίρα του αδύνατου!!!
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι αστρολόγοι που πιστεύουν ότι η σύνοδος Δία-Κρόνου ήταν πιθανότατα το άστρο της Βηθλεέμ!!!
Ο φουκαράς ο Κέπλερ το 1603 , χωρίς τους σημερινούς εκπληκτικούς υπολογιστές, υπολόγισε την τριπλή σύνοδο με το χέρι!!!
Συγγνώμη, πως βγαίνουν κάποιοι και δηλώνουν ευθαρσώς ότι οι απλές σύνοδοι Δία-Κρόνου συμβαίνουν κάθε περίπου 20 χρόνια και οι τριπλές κάθε 40 χρόνια? Χωρίς την παραμικρή έρευνα? Είναι αυτή σωστή επιστημονική προσέγγιση? Είναι λογική ότι ο Χριστός θα έπρεπε να γεννιόταν κάθε 20 χρόνια αφού η σύνοδος έχει περίοδο 20 χρόνια? Αν όμως η συγκεκριμένη έχει 7885 ή 2.500.000 ή 735.000.000 χρόνια , όπως αποδεικνύω, τότε πράγματι ο Χριστός γεννήθηκε μία μόνο φορά!!!
Στο βιβλίο μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ εξετάζεται λεπτομερώς το πραγματικό άστρο της Βηθλεέμ, δηλαδή η σύνοδος Δία-Κρόνου του 7 π.Χ. Τα συμπεράσματα και οι πίνακες του βιβλίου μου, δεν υπάρχουν σε κανένα επιστημονικό σύγγραμμα στον κόσμο. Το ότι το άστρο «έδειξε» τη Βηθλεέμ, ποτέ και κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει αστρονομικά. Ουδείς σκέφτηκε να υπολογίσει το «αστρονομικό αζιμούθειο» του Δία και ταυτόχρονα τη «γωνία διεύθυνσης» του στο καρτεσιανό σύστημα, αφού η σφαιρική τριγωνομετρία, το ελλειψοειδές εκ περιστροφής και τα προβολικά συστήματα αποτελούν γνωστικό αντικείμενο αποκλειστικά της δικιάς μου κύριας επιστήμης.
Το 2006 πριν την έκδοση του βιβλίου απευθύνθηκα μέσω γνωστού μου ακαδημαϊκού καθηγητή στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μήπως και μπορούσα να κάνω διδακτορικό με θέμα τη σύνοδο Δία-Κρόνου. Φυσικά κανένας δεν συγκινήθηκε, αφού το αντικείμενο δεν μπορούσε να ενταχτεί σε κάποιο πρόγραμμα. Εγώ πάντως δεν απογοητεύτηκα και τελικά κατάφερα το Νοέμβριο του 2007 να πείσω τις εκδόσεις Γεωργιάδη να το χρηματοδοτήσουν και να το εκδώσουν. Και φυσικά εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε αμφότεροι.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ:ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΣΤΡΟ

Aν την μεγάλη αυτή ανακάλυψη για την ημερομηνία γέννησης του Χριστού και το άστρο της Βηθλεέμ την είχε κάνει κάποιος από τους γνωστούς αστροφυσικούς ή τους ακαδημαϊκούς , θα ήταν πρώτη είδηση στα κανάλια. Φυσικά απ' ότι διάβασα στο διαδίκτυο οι κ.κ. Δανέζης και Αντωνίου έδωσαν διαλέξεις με εναλλακτικές θεωρίες . Επιμένουν βέβαια ότι το άστρο δεν μπορεί να ήταν αστρονομικό φαινόμενο. Απέδειξα ότι η άποψη αυτή είναι λάθος.Το Πλανητάριο συνεχίζει να προβάλλει την ταινία, που το 1989 αποτέλεσε το ερέθισμα για να ασχοληθώ και να λύσω οριστικά το μεγάλο γρίφο.
Όπως με ενημέρωσε ο εκδότης του βιβλίου, πολλοί αναγνώστες τον ρωτούν αν αυτά που γράφει ο Σοφιάς στέκουν επιστημονικά. Και αν ναι γιατί δεν βγαίνουν οι αστροφυσικοί να πουν ναι, έχει δίκιο ή όχι, κάνει λάθος. Η απάντηση που μπορώ να δώσω είναι η εξής:
Πρώτον γιατί δεν ανήκω στον κλάδο τους.
Δεύτερον γιατί οι ίδιοι έχουν γράψει βιβλία για το ίδιο θέμα, που πρέπει να αποσύρουν ΑΜΕΣΑ από την κυκλοφορία αφού σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν.
Τρίτον το Ευγενίδειο Πλανητάριο πρέπει να ξαναγυρίσει το ντοκυμαντέρ για το άστρο , βασισμένο ΜΟΝΟ στη μελέτη μου και την παλιά ταινία να τη βάλει στο αρχείο. Και αυτό μάλλον κοστίζει πολλά χρήματα.
Τέταρτον δεν θα είχαν λόγο να εμφανίζονται στις τηλεοράσεις ή να γράφουν άρθρα στις εφημερίδες και τα περιοδικά για ένα "ανεξήγητο" φαινόμενο που κάποιος απλός ερασιτέχνης αστρονόμος το έλυσε και τους έβαλε κυριολεκτικά τα γυαλιά.
Κανονικά θα έπρεπε οι ίδιοι, αν είχαν ασχοληθεί λίγο σοβαρά με τη σύνοδο του 7 π.Χ. ,να το έχουν βρει από καιρό. Όμως όταν απορρίπτεις το Θείο, είναι αδύνατο να λύσεις αυτόν τον τεράστιο γρίφο. Εγώ φυσικά τα κατάφερα γιατί απλά συνδύασα την επιστήμη με τη θρησκεία. Εκεί ακριβώς ήταν το μεγάλο μυστικό.
Αντί λοιπόν να βγουν θαρραλέα και να πουν ότι το μέγα θέμα του Άστρου από τον Νοέμβριο του 2007 έχει λυθεί οριστικά χάρη στην επίπονη μελέτη μου, συνεχίζουν να δίνουν διαλέξεις μιλώντας γενικά και αόριστα και αγνοώντας επιδεικτικά την έρευνά μου.
Είναι η πρώτη και μοναδική παγκοσμίως που δίνει οριστική και αμετάκλητη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που απασχόλησαν τον κόσμο 2000 χρόνια.
Φυσικά στη χώρα που ζούμε αυτή η συμπεριφορά δεν με εκπλήσσει καθόλου. Αυτό βέβαια που με θλίβει είναι ότι κάνοντας περιήγηση στο διαδίκτυο, άπαντες πλην εμού και των αναγνωστών του βιβλίου μου, συνεχίζουν να αμφιβάλλουν για την φύση του άστρου, ακόμη και για την ιστορική ύπαρξη του Χριστού!!!
Δεν ήθελα να φτάσω σε αυτό το σημείο αλλά θα το κάνω: Προκαλώ-επιστημονικά φυσικά- οποιονδήποτε να αμφισβητήσει τα συμπεράσματα μου.
Είμαι τόσο πολύ σίγουρος, που αν ήμουν τζογαδόρος θα στοιχημάτιζα 1.000.000 ευρώ!!!
Υ.Γ. Κάποιοι αστροφυσικοί βγαίνουν στην τηλεόραση και αναφέρονται στην τριπλή σύνοδο Δία-Κρόνου ότι συμβαίνει κάθε περίπου 40 χρόνια. Αν μελετούσαν όμως προσεκτικά την τριπλή σύνοδο, θα διαπίστωναν ότι η περίοδος της τριπλής συνόδου είναι μεταβλητή, από 40 έως 420 χρόνια!!!
Ήταν δηλαδή ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ για τους αρχαίους παρατηρητές του ουρανού.
Όμως όπως απέδειξα η δική μου σύνοδος του 7 π.Χ. ήταν ΤΕΤΡΑΠΛΗ-ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ !!!
Με περίοδο 7885 χρόνια για να εμφανιστεί ξανά σε κάποιο τυχαίο ζωδιακό αστερισμό ή 2.500.000 για να εμφανιστεί ξανά στους Ιχθείς ή 735.000.000 για να βρεθεί στους Ιχθείς και ταυτόχρονα ο Δίας στο περιήλιό του. Τέτοια ήταν λοιπόν η σύνοδος του 7 π.Χ. :ΤΕΛΕΙΑ κ΄ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ. Έγινε μόνο μιά φορά. Όταν γεννήθηκε ο Χριστός. Και απ' ότι φαίνεται δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ ξανά η ίδια!!!