Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΓΗ :Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ , ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΝΑΙ

Είδα και την εκπομπή στις ΠΥΛΕΣ αφιερωμένο στον Ελληνικό πολιτισμό, στη γλώσσα και στις αποικίες ανά τον κόσμο. Άκρως ενδιαφέρον θέμα, όμως αυτά που άκουσα δεν ισχύουν ούτε κατά το ήμισυ. Βγαίνει κάποιος ερευνητής και λέει με σιγουριά ότι η διαδρομή του ηλέκτρου ξεκινούσε από τον Ιστρο ποταμό (Δούναβη) και έφτανε στη σημερινή Βαυαρία. Έχω αποδείξει στο βιβλίο μου ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ότι η διαδρομή του ηλέκτρου ξεκινούσε από τον Δνείπερο, και μέσω του Πρίπιατ, Δυτικού Μπαγκ και Βιστούλα έβγαινε στη Βαλτική. Ενώ μέσω Βάρτα, Χάβελ και Έλβα έβγαινε στην Βόρεια θάλασσα. Τώρα πώς σύμφωνα με τον συγκεκριμένο ερευνητή από τις Άλπεις και το Δούναβη έφτανε στις ακτές της Βαλτικής, ενώ αποδεδειγμένα δεν υπάρχει ποτάμια σύνδεση, είναι άλλη ιστορία. Απλούστατα ήταν πολύ εύκολο μέχρι πρόσφατα να λες ότι σου κατέβει χωρίς αποδείξεις. Όμως τώρα με το εκπληκτικό GOOGLE EARTH,  τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα καταρρίπτονται. 

Επίσης  ο Λιακόπουλος επιμαίνει για το Λ . Κατασκευαστικά ο ευκολότερος τρόπος για να στηρίξεις οποιαδήποτε ανωδομή είναι το σχήμα Λ . Δηλαδή οι σκεπές που είναι αμφίρρηκτες σε σχήμα Λ είναι δημιούργημα των ΕΛ; Οποιαδήποτε κατασκευή πάνω από άνοιγμα, πρέπει να έχει σχήμα αψιδωτό ή τριγωνικό. Την εποχή λοιπόν αυτή οι αρχαίοι κατασκευαστές προτιμούσαν να ενώνουν δύο πέτρες σε σχήμα Λ για να εξασφαλίζουν στατική επάρκεια της κατασκευής τους.Φτάνει πιά αυτή η ανοησία με το Λ και την ασπίδα των Σπαρτιατών.
Τώρα αυτά που είπε ο ηλικιωμένος κύριος από την παρέα είναι  100% μη επιστημονικά. Τον πείραξε που ο Πρωθυπουργός μιλάει τέλεια Αγγλικά. Το όνομά του που είναι γερμανόφερτο δεν τον πείραξε. Έχω διαβάσει τα βιβλία του, για την Αργοναυτική εκστρατεια και την Οδύσσεια, επειδή έχει ασχοληθεί κι αυτός με την Αργοναυτική εκστρατεία και όσα γράφει μέσα είναι 100% λάθος. Οι Αργοναύτες έκαναν το γύρω της Ευρώπης, τον οποίο έχω προσδιορίσει μέτρο προς μέτρο. Επικαλέστηκε ο εν λόγω ερευνητής στην εργασία μιάς Αμερικανίδας αρχαιολόγου που στις αρχές της δεκαετίας του 70 , επειδή  δεν την έπαιρνε κανείς σοβαρά στην πατρίδα της, έγραψε ότι η Αργοναύτες έψαχναν το χρυσόμαλλο δέρας στην Νότια Αμερική.!!! Μίλησε για θάλασσα των Σαργασσών, Ρίο ντε Λα Πλάτα, Αμαζόνιο και άλλες τέτοιες βλακείες, και παρέσυρε ακόμη και τον Ι.Πασσά. Φυσικά αυτά που είπε ο εν λόγω ερευνητής για αστρονομικές πληροφορίες του Χασάπη είναι αυθαίρετες γενικότητες , για κάποιον που ασχολείται με αστρονομία, αφού οι μελέτες του Χασάπη για το Άστρο της Βηθλεέμ και για τη χρονολόγηση των Ορφικών, τις οποίες έχω τρέξει σε εξελιγμένα προγράμματα, δεν ισχύουν πλέον.
Όσο για τα ταξίδια προς την Αμερική , του Ηρακλή τα έβγαλε 3 (!!!) και του Οδυσσέα ένα. Σε κανένα αρχαίο κείμενο δεν αναφέρεται ότι ο Ηρακλής έκανε ταξίδια προς την Αμερική. Μόνο στον Πλούταρχο , στο έργο του Περί του εμφαινομένου προσώπου  τω κύκλω της σελήνης, υπάρχει νύξη για τον κυκλικό κόλπο, που ο Λιακόπουλος και κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ο κόλπος του Μεξικού και άρα ο Ηρακλής έφτασε μέχρι την Αμερική.
Η μοναδική αναφορά ότι ο Ηρακλής πήγε Αμερική, είναι οι Στήλες του Ηρακλέους στο Μαρόκο, δηλαδή ο φάρος όπως έχω αποδείξει , που χρησίμευε για το υπερατλαντικό ταξίδι. Κι αυτό βέβαια είναι υπόθεση που έχω κάνει και όχι απόδειξη.
Φυσικά η Οδύσσεια του Ομήρου γράφτηκε από τον Όμηρο 1000 χρόνια μετά από το ταξίδι του Οδυσσέα και δεν μπορεί να θεωρηθεί ιστορικό γεγονός. Κάποιοι επιμένουν, αυθαίρετα, ότι και ο Οδυσσέας πήγε ντε και καλά στην Αμερική.
 Δεν έχουμε κανένα στοιχείο ότι οι Μινωίτες μπορούσαν να ταξιδέψουν σερί 10.000 χιλιόμετρα (και μάλιστα τα 6000 στον Ατλαντικό και χωρίς στάση) για να φτάσουν από την Κρήτη στην Αμερική. Από την Ελληνική αποικία της Ατλαντίδας όμως που βρισκόταν μόνο 2.000 χιλιόμετρα, ήταν σχετικά εύκολο να φτάσουν οπουδήποτε στην Αμερική. Αλήθεια αν τα υπερατλαντικά ταξίδια ήταν ρουτίνα την 2η χιλιετία π.Χ. όπως ισχυρίζονται, γιατί δεν ήταν και την κλασσική εποχή, όταν τα πλοία ήταν σαφώς καλύτερα και η ναυτική πείρα μεγαλύτερη; Απλούστατα γιατί άλλο 2.000 χλμ. και άλλο 10.000 χλμ. Εμένα αυτό υπαγορεύει η λογική μου.
Όσο για τα ευρήματα στην Αμερική (μαίανδροι, αγγεία κλπ) είναι σίγουρα Ελληνικής προέλευσης. Πως βρέθηκαν εκεί;Από Έλληνες Μινωίτες ή από τους Έλληνες Άτλαντες που ΉΤΑΝ ΑΠΌΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΌ ΝΑ είχαν αποικήσει τις γειτονικές ακτές της Β. και  Ν. Αμερικής; Επειδή είναι σαφέστατα ευρήματα που δεν ανάγονται στην κλασσική εποχή, πιθανότατα είναι έργα των Μινωιτών της Ατλαντίδας και όχι της Κρήτης.
Όσο για τις πόλεις να έχουν ελληνικά ονόματα στους αρχαίους χάρτρες,το έχω ξαναπεί . Κάποιες είναι ελληνικές αποικίες, το 90% όμως όχι. Δηλαδή αν κάποιος διαβάσει σήμερα έναν ελληνικό χάρτη του κόσμου τι θα πεί;΄Οτι το Λονδίνο, η Ζυρίχη, η Στοκχόλμη, η Νέα Υόρκη , το Βερολίνο είναι ελληνικές πόλεις επειδή έτσι τις λέμε εμείς; London, Zurich, Stockholm,New York,  Berlin λέγονται στα Αγγλικά και επειδή η αγγλική είναι η παγκόσμια γλώσσα έχουν καθιερωθεί με αυτά α ονόματα. Αυτό δηλαδή τι σημαίνει ότι τη Στοκχόλμη την έχουν ιδρύσει οι Άγγλοι;
Το Ελληνικό στοιχείο κυριάρχησε στον παγκόσμιο πολιτισμό χάρη σε ένα τεράστιο όπλο που είχε: Την Αρχαία Ελληνική γλώσσα. Έχω μελετήσει επισταμένως τον Κλαύδιο Πτολεμαίο και τους χάρτες του.
Όμως τις ελληνιστικές πόλεις που έχουν βρεθεί ανά τον κόσμο, δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι τις έχτισαν και Έλληνες. Πιστεύω ότι τις έκτισαν ντόπιοι που επειδή η γλώσσα και κουλτούρα της εποχής τους ήταν η Ελληνική, ακολούθησαν τα παγκόσμια πρότυπα. Αυτή είναι η δική μου γνώμη απέναντι στις  υπερβολές και ατεκμηρίωτες απόψεις που ακούστηκαν στην εκπομπή.   Υπάρχει βιβλίο για την Αργοναυτική εκστρατεία με τον πομπώδη τίτλο περί αποκαλύψεων όλων των μυστικών της. Το πήρα στα χέρια μου και του έρριξα μιά ματιά. Ιπτάμενο σκάφος η Αργώ!!! Το έβγαλε το σίγουρο συμπέρασμα ο ερευνητής.  Μιλούσε μάλιστα η Αργώ. Να είναι  λογοτεχνικό σχήμα, και μάλιστα προσωποποίηση, ούτε που του πήγε το μυαλό. Κι εγώ πριν από 20 χρόνια είχα ένα σαραβαλάκι που έπαιρνε με τις εκατό. Κι εγώ του μιλούσα και του έλεγα:Άντε ρε σακαράκα ξεκίνα!!! Τι ήταν άνθρωπος που του μιλούσα ; Και μετά θέλετε με αυτά που λέτε να μας παίρνουν σοβαρά οι ξένοι.
Έχω γράψει ένα βιβλίο που ανατρέπει ολόκληρη την ελληνική μυθιστορία και έχω προτείνει να το χαρίσω στην ελληνική πολιτεία χωρίς ούτε ένα € και κάποιοι περιμένουν το ναύαρχο να πει τα δικά του μπας και πουλήσει το βιβλίο του. 
Θα πει ότι οι Μινωίτες έφτασαν σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Να ήταν δηλαδή κάτι πιό λογικό,όπως ανέφερα και προηγουμένως, δηλαδή Έλληνες της Ατλαντίδας που πετάχτηκαν έτσι για βόλτα και για καμιά αποικία κατά Αμερική μεριά,ούτε που του πέρασε από το μυαλό του ναυάρχου. Θα επανέλθω αφού ακούσω τι θα πει και ποιοί ακαδημαϊκοί θα ασπαστούν τις απόψεις του. Έχω πετάξει τεράστιες σωστικές λέμβους για να σώσω την ελληνική ιστορία με επιστημονικά ντοκουμέντα και κάποιοι περιμένουν έναν ξένο ναύαρχο να ρίξει ένα τρύπιο σωσίβιο για  να σώσει μια χώρα που περιμένει εναγωνίως το 2ο DVD για να βυθιστεί εντελώς στο βούρκο της φαυλότητας, της αναλγησίας και της ηθικής κατάπτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: