Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΜΑΛΝΤΙΒΕΣ:ΕΝΑΣ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!!!!




















Είχα ελεύθερο χρόνο και είπα να ανεβάσω το θαύμα της φύσης πριν καταστραφεί από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Μακράν για μένα το ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ  ΜΕΡΟΣ του κόσμου: Οι ανεπανάληπτες Μαλντίβες, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια τις βλέπαμε μόνο σε ταξιδιωτικά έντυπα. Όμως το εκπληκτικό Google Earth έχει κάνει το θαύμα του. Σκέφτηκα να βάλω φ και λ για να βρίσκονται εύκολα. Μετά όμως σκέφτηκα, ότι θα΄ταν καλύτερο να παιδευτεί λίγο κάποιος να βρει τα "ονειρεμένα "νησάκια. Στη 2η φωτό υπάρχει σύμπλεγμα από 5 νησάκια που συνδέονται με ξύλινους διαδρόμους!!! Παρατηρείστε τις φωτό καλύτερα κάνοντας ¨κλικ¨επάνω τους . Στην έβδομη φωτό υπάρχουν 8 συστάδες με καλύβες μέσα στη θάλασσα. Το θέαμα είναι όντως εντυπωσιακό.
Μάλιστα τη τελευταία στη σειρά φωτό, τη μεγένθυνα για ένα και μόνο λόγο.
Γιά κοιτάξτε την κλίμακα κάτω αριστερά. Τα 50 μέτρα που αναγράφονται σαν κλίμακα  με βοήθησαν να υπολογίσω τη συνολική του έκταση σε ~100χ70=7 στρέμματα και όπως φαίνεται στην αεροφωτογραφία κατοικείται. Μάλιστα οι φοίνικες και τα σπίτια που υπάρχουν  έχουν συνολικά διάμετρο μόνο ~30 μέτρα ή 700μέτρα κατοικήσιμης γης. Δηλαδή εντόπισα το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΝΗΣΙ του κόσμου !!! Έχοντας αφιερώσει εκατοντάδες ώρες, ψάχνοντας ολόκληρη την υφήλιο, κατηγορηματικά δεν έχω βρει μικρότερο (φυσικό πάντοτε) νησάκι απ'αυτό το συγκεκριμένο.
Μάλιστα ο ιδιοκτήτης ή ένοικός του έχει παρκάρει το υδροπλάνο -που διακρίνεται ολοκάθαρα στην δεξιά πλευρά-και πρόκειται να μεταβεί στο λιλιπούτειο νησάκι με το σκάφος.  που υπάρχει ακριβώς δίπλα στο σκάφος. Τυχεροί όσοι έχουν επισκεφτεί τους επίγειους αυτούς παραδείσους.Ακόμη πιό τυχεροί ο Νίκος και η Ρίτα που θα πάνε γαμήλιο ταξίδι στις Μαλντίβες και τους εύχομαι από καρδιάς να είναι ευτυχισμένοι.
Οι υπόλοιποι ας κάνουμε νοερά το ταξίδι με το google earth του οποίου πλέον οι δυνατότητες έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία.. Δεν υποκαθιστά την πραγματικότητα, είναι όμως απείρως καλύτερο από μιά απλή φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: