Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΠΗΛΙΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ενδελεχή ανάλυση και την αγάπη σας για την ιστορία μας.
Μακάρι να είχαν τον ίδιο ζήλο και οι καθηγητές των 100 phd των πανεπιστημίων μας…

Βρήκα το blog σας εντελώς τυχαία επειδή έψαχνα στο internet την τοποθεσία αυτής της σπηλιάς.
Δεν είχα καμία ξεκάθαρη πληροφορία για την τοποθεσία παρα μόνο ένα φυλλάδιο που αναφέρεται στο Τρενάκι του Πηλίου (Άνω Λεχώνια-Μηλιές), το οποίο αναφέρει πως η σπηλιά βρίσκεται μέσα στη χαράδρα του Ταξιάρχη (τελευταία χαράδρα πριν φτάσει στις Μηλίες) και ότι βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ στη ρίζα του βράχου που είναι το εξωκλήσι του Ταξιάρχη.

Στην επόμενη μου επίσκεψη στις Μηλιές (κάνω πεζοπορίες στο Πήλιο) θα επικεντρωθώ σε αυτό το μέρος της εκκλησίας και θα περπατήσω και στη χαράδρα, βγάζοντας φωτογραφίες. Θα είναι γελοιωδέστατο ο Δήμος Μηλεών και η εκκλησία να προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο με ψέματα. Πάμπολλες φορές τα διαφημιστικά βιβλιαράκια έχουν λάθη, αλλά τέτοιου είδους είναι απαράδεκτα.
Τέλος, θα επισκεφτώ και το πραγματικό μέρος με άπλετο ενδιαφέρον, όπου ευελπιστώ να δω τις ιστορικές πλάκες που σας υποσχέθηκε ο Δήμαρχος.

Πώς να αναδείξουμε την ιστορία μας στους τουρίστες όταν εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται;
Μου κεντρίσατε το ενδιαφέρον!


Ευχαριστώ,
Χατζηαναστασίου Ιωάννης

mAtas είπε...

Συγχαρητήρια κύριε Σωτήρη για την ενασχόληση σας με αυτά τα θέματα. Επρεπε να έχουν ανθρώπους σαν και εσάς στο Υπουργείο Πολιτισμού και όχι τους κηφήνες του δημοσίου όπως τώρα!