Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΜΟΡΦΕΣ + ΓΕΓΟΝΟΤΑ /ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ , ΜΕ ΔΩΡΟ DVD



To περιοδικό ΜΟΡΦΕΣ + ΓΕΓΟΝΟΤΑ /ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ , έγχρωμο με πλήρη τεκμηρίωση 3  μεγάλων αρχαιολογικών ανακαλύψεων μέσα από τα αρχαία κείμενα, της Σπηλιάς του Κένταυρου Χείρωνα στη Μηλίνα του Πηλίου, τη σπηλιά του Ορφέα στη Στρύμη της Θράκης και του Κένταυρου Φόλου στη Φολόη της Ηλείας , κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ εδώ και 2-3 μήνες.
Έχει και δώρο DVD με το οδοιπορικό που κινηματογράφησα με τη βοήθεια της συζύγου μου Ανεζίνας το 2007, όταν βρεθήκαμε στη σπηλιά της Μηλίνας, την οποία αγνοούσαν  οι πάντες και την οποία ταυτοποίησα,  μέσα από τα εκπληκτικά Ορφικά, με αυτήν στην οποία έζησε ο ο άνθρωπος Χείρωνας που ασκούσε το επάγγελμα του Κενταύρου.
Ένα ντοκυμαντέρ που προάγει τον Ελληνικό  πολιτισμό, γυρισμένο με μεράκι και που δεν θα έπρεπε να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι. Όσοι το έχουν δει έχουν μείνει έκπληκτοι, πως ένα μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ήταν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των σπηλαιολόγων, αρχαιολόγων κλπ και το αγνοούσαν. Έχω ενημερώσει εγγράφως το υπουργείο πολιτισμού από τον Οκτώβριο του 2007. Φυσικά ούτε Βουλγαράκης, ούτε Λιάπης, ούτε και Γερουλάνος (τον ενόχλησα και αυτόν, εδώ και 2-3 μήνες και ακόμη περιμένω) συγκινήθηκαν. Το πιθανότερο την αίτησή μου, οι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου που την παρέλαβαν, την έκαναν μπαλάκι και λογικά θα συναγωνίζονταν μεταξύ τους ποιός θα τη βάλει πρώτος στο καλάθι των αχρήστων!!!
Αλήθεια ξέρετε πόσοι έχουν πάρει στα χέριά τους το περιοδικό που στοιχίζει 7€ με το DVD; 250-300  τεύχη έχουν διατεθεί. Για σκεφτείτε μόνο τους ιλιγγιώδεις αριθμούς DVDx20€  που πούλησαν οι 2 πορνοστάρ και θα νοιώσετε, όπως εγώ, τουλάχιστον αηδιασμένοι, Τι να πω. Το έχω δηλώσει κατ'επανάληψη, το έχω γράψει και σε φόρα . Η χώρα αυτή , από τη στιγμή που έβαλε την ένδοξη ιστορία της στο περιθώριο,  που δεν επένδυσε στο μέλλον της Παιδείας, που παραμέλησε εντελώς τον άνθρωπο, που άφησε τη νέα γενιά στο έλεος της ανεργίας, και που εσχάτως σύρθηκε επαίτης των Γερμανών, των Αμερικανών, των Ευρωπαίων, του ΔΝΤ και των λοιπών τραπεζικών λαμογιών,δεν έχει μαθηματικά καμμία ελπίδα να επιβιώσει στο μέλλον. Το λέω με θλίψη, έχω μικρό παιδί, αλλά είναι η πικρή, η ζοφερή αλήθεια. 
ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ, το εκπληκτικό τραγούδι των Goin' Through,  με στίχο που τσακίζει κόκκαλα, πάντοτε επίκαιρο. Και τη σήμερον ημέρα, περισσότερο από ποτέ. Το έχω μόνιμα στο αυτοκίνητό μου, κι όταν θέλω να βγάλω το άχτι μου, το βάζω στη διαπασών και τραγουδάω με τον ΝIVO: Κύριοι υπουργοί @@@@@.... τα υπουργεία σας.
 Υ.Γ. Το περιοδικό ΜΟΡΦΕΣ + ΓΕΓΟΝΟΤΑ /ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ,διατίθεται αποκλειστικά από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ. Δυστυχώς οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, δεν επέτρεψαν την πανελλήνια διανομή του. Όσοι λοιπόν θέλουν να το αποκτήσουν  ,διότι έχουν την περιέργεια και τη δίψα της μάθησης ακόμη, μπορούν να το ζητήσουν τηλεφωνικά στο 6946-761841( κ.Μάνος Κώνστας) .

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΡΦΕΑΣ, ΤΕΣΛΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ , ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ, ΓΚΑΟΥΣ, ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΙΝ !!!!

Πάντοτε στα εφηβικά και πανεπιστημιακά μου χρόνια θαύμαζα τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, κυρίως σαν κοσμοθεωρό. Ώσπου στις αρχές του 2005, με τεράστια έκπληξη, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, πληροφορήθηκε ότι στο μουσείο Αϊνστάιν στο Ισραήλ υπάρχουν πρωτότυπες επιστολές που αντήλλαξαν ο Αϊνστάιν με τον Καραθεοδωρή. Μάθαμε λοιπόν 90 χρόνια μετά (!!!), ότι με την συμβολή του Καραθεοδωρή στον Λογισμό των Μεταβολών βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας (ΓΘΣ) προκαλώντας τον θαυμασμό του ίδιου του Αϊνστάιν:
«Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εξηγήσετε ακόμα και τους κανονικούς μετασχηματισμούς θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου, θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια» — Επιστολή του Αϊνστάιν προς τον Καραθεοδωρή, έτος 1916.
Μάλιστα. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν χωρίς τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, δεν θα ήταν η πλέον αναγνωρίσιμη φιγούρα του 20ου αιώνα, όπως ανακυρήχθηκε σε δημοψήφισμα. Ούτε θα θεωρείτο ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 20ου αιώνα. Δεν στηρίχτηκε στις δικές του δυνάμεις, αλλά στον Έλληνα Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Πολύ ωραία σαν ιδέα η ΓΘΣ, αλλά άλλο να τη συλλάβεις θεωρητικά και άλλο να την υλοποιήσεις. Και αυτός που την υλοποίησε ήταν ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. Άλλά είπαμε το επιστημονικό Εβραϊκό λόμπυ κατάφερε το τέκνο του να θεωρείται ο κορυφαίος επιστήμονας όλων των εποχών και το ΓΙΓΑΝΤΑ Έλληνα όχι μόνο να τον αγνοήσει , αλλά και η ίδια του η πατρίδα να τον έχει στα αζήτητα. Μάθαμε ποτέ για τον ΚΟΡΥΦΑΙΟ μαθηματικό του 20ου αιώνα τίποτε στο σχολείο; Μάθαμε ποτέ ότι την περίφημη εξίσωση E=mc2, την έχει διατυπώσει πρώτος ο Αριστοτέλης; Ότι πιθανότατα ο Καραθεοδωρή σε συζητήσεις, ανέφερε στον Αϊνστάιν την θεωρία του Γίγαντα Αριστοτέλη και ότι αυτός την οικειοποιήθηκε, όπως ο Κοπέρνικος π.χ. το ηλιοκεντρικό σύστημα του Αρίσταρχου του Σάμιου; Τα ξέρετε αυτά ρε «καθηγηταράδες» που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ο παχυλός σας μισθός; ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΥΝΗ για μιά ακόμη φορά δύσμοιρο ελληνικό κράτος. Που αντί τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ του πνεύματος που σε τίμησαν, να τους έχεις σαν ΦΑΡΟ τους πέταξες στα σκουπίδια και τρέχεις ρε «λιγούρη» ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ να πάρεις τα DVD και αυτόγραφο από τις πορνοστάρ!!!
Επειδή πολλές φορές σε συζητήσεις με φίλους έχουμε αναφερθεί στους κορυφαίους θεωρητικούς επιστήμονες , σαφέστατα έχω αλλάξει τη σειρά προτεραιότητας:
1ος των Πρώτων φυσικά ο ΟΡΦΕΑΣ. Ναι αυτός που τον θεωρείτε μυθολογικό πρόσωπο. Που υπήρξε το μεγαλύτερο πνεύμα που πάτησε ποτέ στη γη. Πάρτε το βιβλίο μου ΟΡΦΕΑΣ & ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ και θα δείτε ότι ακόμη και την ύπαρξη του αιθέρα, που πρότεινε ο Αϊνστάιν, υπάρχει στα Αργοναυτικά του Ορφέα, στίχος 14. Μάλιστα κύριοι. Χωρίς Ορφέα, Αριστοτέλη και Καραθεοδωρή, ο Αϊνστάιν θα ήταν στα αζήτητα. Και το κατεστημένο τον έχει στην κορυφή. Και τους Έλληνες στο πάτο!!!
2ος ο Αριστοτέλης, να μην αναφέρω γιατί. Ανοίξτε κανένα βιβλίο για να μάθετε ότι εκτός από δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπήρξε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ , άξιος απόγονος του Ορφέα.
3ος ο Θαλής
4ος ο Ευκλείδης κλπ.

Ας έρθω λοιπόν και στους σύγχρονους. Μετά από συζήτηση με τον εκλεκτό φίλο και συνάδελφο Πάρη Μπαρτσώτα, πείστηκα ότι ο James Clerk Maxwell, αξίζει να βρίσκεται πιό πάνω από τον Newton. Φυσικά ο ίδιος θεωρεί τον Σκωτζέζο φυσικό κορυφαίο επιστήμονα όλων των εποχών. Προσπάθησε να με πείσει και εν μέρει τα κατάφερε για την 2η θέση. Για την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ, όμως δεν το διαπραγματεύομαι Πάρη. Ο σύγχρονος Προμηθέας, ο άνθρωπος των 700 ευρεσιτεχνιών, ο οραματιστής, ο φιλειρηνιστής, ο φιλόσοφος, το ανήσυχο πνεύμα, ο απόκοσμος, ο ρειξικέλευθος, ο αντικομφορμιστής, ο ολιγαρκής, ο άνθρωπος που πέρασε σαν πνοή ανέμου απ’αυτή τη ζωή και σημάδεψε την ανθρωπότητα ανεξίτηλα.
1ος λοιπόν και με 1 έτος φωτός διαφορά ο ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ.
2ος ο James Μaxwell o πατέρας του ηλεκτρομαγνητισμού.
3ος ο Νεύτων ( Ιsaak Newton)
4ος ο F.Gauss
O A. Einstein από θεωρίες κλεμμένες άλλο τίποτε. Για μένα ούτε το μικρό νύχι του ΤΕΣΛΑ δεν υπήρξε. Είπαμε όμως, το πανίσχυρο Εβραϊκό λόμπυ τον τοποθέτησε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ στην κορυφή. Ακόμη και για τη θεωρία του Ενοποιημένου Πεδίου, που σαφέστατα έχει επιστημονική βάση, ουδέποτε μπόρεσε να βρει τις εξισώσεις της. Ίσως γιατί ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, τις κράτησε για τον εαυτό του, αφού τη δόξα της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας και το Νόμπελ Φυσικής του 1921 ο Αλβέρτος τα κράτησε ολόκληρα για τον εαυτό του, αγνοώντας προκλητικά τον Έλληνα δάσκαλό του. Ακόμη και το παράδοξο του Αϊνστάιν, που θεωρητικά το 1920 μπορούσε να το λύσει μόνο το 1%, σήμερα είναι παιγνιδάκι για τους έχοντες θεωρητική κατεύθυνση σπουδών. Το έλυσα πανεύκολα, τη δεκαετία του 90, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα απλό λογικό διάγραμμα. Εκείνος που φυσικά με εντυπωσίασε δεν ήταν ο Αλβέρτος και το παράδοξό του, που το διατύπωσε στα 35 του, αλλά ένας 10χρονος Γερμανός μαθητής δημοτικού σχολείου, το 1787-1788.
Για ακούστε την παρακάτω ιστορία και αν δεν συγκινηθείτε, αναλογιστείτε τι έγκλημα κάνετε στα παιδιά σας, που τα αποχαυνώνετε με τα κινητά τηλέφωνα και που το Ίνερνετ από σύγχρονη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το έχετε μετατρέψει σε παιγνιδομηχανή ή σε μέσο ροζ επικοινωνίας.
Σε κάποια λοιπόν κενή ώρα που ο δάσκαλος της τάξης έλειπε, ανέλαβε ο δάσκαλος της διπλανής τάξης, ονόματι J.G. Büttner, με το βοηθό του Martin Bartels , να απασχολήσει τους μαθητές, βάζοντάς τους να προσθέσουν όλους τους ακέραιους από το 1 ως το 100  θέλοντας να επιβεβαιώσει ιδίοις όμμασι αυτά που είχε ακούσει για κάποιον "ιδιαίτερο μαθητή". Άρχισαν τότε όλοι να γράφουν τους 100 αριθμούς τον ένα κάτω από τον άλλο και να τους προσθέτουν. Ούτε την επόμενη ημέρα δεν θα έλυναν την άσκηση οι μικροί μαθητές. Δεν είχε περάσει όμως ούτε 1 λεπτό, και ένα μικρό χεράκι σηκώθηκε και πήρε το λόγο από το δάσκαλο.
-Κύριε το έλυσα. Ο δάσκαλος κοίταξε με απορία στα μάτια τον βοηθό του και τον ρώτησε:
-Και πως το βρήκες παιδί μου;
-Κύριε οι αριθμοί είναι 100 , δηλαδή 50 ζεύγη αριθμών Αν βγάλω το 100 και το 50 μας μένουν 49 ζεύγη αριθμών . Όμως ανά δύο 1+99, 2+98, 3+97 κ.ο.κ. μας δίνουν άθροισμα 100. Έχω δηλαδή 49 ζεύγη με άθροισμα 100, δηλαδή 49χ100=4900 (σ.σ. δηλαδή αυτό που στα μαθηματικά λέγεται αριθμητική σειρά)
Πρόσθεσα το 100 , πρόσθεσα και το 50 που είχα βγάλει και το άθροισμα είναι 5050.
-Μπράβο παιδί μου φώναξαν, με όλη τους τη δύναμη ο καθηγητής και ο βοηθός του. ενώ και οι συμμαθητές του ξέσπασαν σε ουρανομήκεις ζητοκραυγές, αφού γνώριζαν από πρώτο χέρι τον ιδυοφυή συμμαθητή τους.
-Και πως σε λένε παιδί μου; ρώτησε με τεράστιο ενδιαφέρον ο δάσκαλος τον μικρό μαθητή, που έβλεπε για πρώτη φορά, παρ’όλο που είχε ακούσει τα καλύτερα για αυτή τη μικρή διάνοια από τον δάσκαλό της τάξης που απουσίαζε.
-Γκάους  κύριε !! ( πόσα θαυμαστικά να βάλω Θεέ μου, δεν ξέρω).
Αναρωτηθείτε μόνο, όχι πόσοι δεκάχρονοι, αλλά πόσοι από μας τους ενηλίκους μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα σε 1 μόνο λεπτό!!!
Αν δεν το έχουμε διαβάσει κάπου, ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!
Johann Carl Friedrich Gauss λοιπόν. «Ο πρίγκηψ των μαθηματικών» και ο «μεγαλύτερος μαθηματικός μετά τον Αρχιμήδη και τον Ευκλείδη».
Κυκλοφορεί βιβλίο, που διαφημίζει τελευταία το ALTER:Α ϊνστάιν, ο επιστήμονας που μίλησε με το Θεό, που κατανόησε το Θεό (ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο). Το σωστό θα ήταν: Αϊνστάιν, ο επιστήμονας που αντέγραψε τον Αριστοτέλη και που χωρίς τον Καραθεοδωρή θα ήταν ένας ΜΕΤΡΙΟΣ επιστήμονας.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΤΕΣΛΑ: Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Αφορμή γι αυτό το ποστ είναι η εκπομπή του Χαρδαβέλλα του Σαββάτου, 15-05-2010 , αφιερωμένη στον ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ. Αν εξαιρέσω τον πολύ ενημερωμένο Γιώργο Στάμκο και τον στρατηγό ε.α, τι να πω για τους άλλους.Μιά ζωή βγαίνουν "καθηγητές" πανεπιστημίου και έχουν γνώμη για τα πάντα. ΑΣΧΕΤΟΙ με το θέμα, με το Α όχι κεφαλαίο, αλλά τεράστιο. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ήθελα πάντα να μάθω τη ζωή του αινιγματικού αυτού ανθρώπου. Πρωτοάκουσα το όνομα ΤΕΣΛΑ στο Λύκειο, το 1978-1979 , σαν μονάδα μέτρησης της μαγνητικής επαγωγής. Φυσικά τότε δεν μου έλεγε απολύτως τίποτε. Όπως Ohm, Ambere, Ηertz, Mach, Volt, Raedgen, Beckerel κλπ. Ένας ακόμη φυσικός που έδωσαν το όνομά του σε κάποια μονάδα, τιμής ένεκεν. Αυτά ήξερα μόνο για τον ΤΕΣΛΑ. Μόνο το όνομα του. Αυτά μας έμαθαν στο σχολείο. Αντίθετα σε όποιο βιβλίο και να ανοίξεις, ο Αϊνστάιν παρών. Ακόμη και το παράδοξο του Αϊνστάιν με τα χρωματιστά σπίτια, τα διάφορα ζώα και τις διαφορετικές εθνικότητες , έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Για τον ΤΕΣΛΑ σιγή. Την δεκαετία του 90 , το εξαιρετικό περιοδικό ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ είχε αφιέρωμα στη ζωή του ΤΕΣΛΑ, στο ιντερφερόμετρό του, στην ηλεκτρομαγνητική ασπίδα ΤΕΣΛΑ, στα όπλα ΤΕΣΛΑ και ήταν το ερέθισμα να το ψάξω λίγο περισσότερο. Φυσικά χωρίς Ιντερνέτ τότε τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα. Επανήλθα τη δεκαετία του 2000 και ξεκίνησα να διαβάζω άρθρα στο διαδίκτυο και τα πολύ καλά βιβλία του Γιώργου Στάμκου. Έπεσα από τα σύννεφα. Μακράν ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 19ου και 20ου αιώνα, πεταμένος στη λήθη. Ο οραματιστής, ο άνθρωπιστής, ο σύγχρονος Προμηθέας απουσιάζει απ'όλα τα σχολικά βιβλία. Έχετε καταλάβει ότι χάρη στο ΤΕΣΛΑ έχουμε ψυγείο, τηλεόραση, κομπιούτερ, ραδιόφωνο και όλα τα gadgets που χαιρόμαστε σήμερα;
Ότι αυτός χάρισε στους ανθρώπους , όπως ο Προμηθέας τη φωτιά, το εναλλασσόμενο ρεύμα στον 20ο αιώνα ; Ότι χωρίς αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μυαλό, ο κόσμος μας θα ήταν εντελώς διαφορετικός; Έδωσε τα πάντα και πέθανε ξεχασμένος και πάμφτωχος σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Δούλευε πάνω στην ελεύθερη μεταφορά ενέργειας που θα έλυνε δια παντός το ενεργειακό πρόβλημα της γης. Φυσικά αυτό αντίκειτο στα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών. Και τον "σκούπισαν" με συνοπτικές διαδικασίες. Τον κατάντησαν "τρελλό" επιστήμονα , περιθωρειακό , που καμία εταιρεία δεν τον εμπιστευόταν πλέον, κι ας είχε πατεντάρει 700 ευφευρέσεις!!!
Η εξής ιεροσυλία ακούστηκε, από πανελίστες, αλλά και από το διευθυντή του ινστιντούτου ΤΕΣΛΑ στο Βελιγράδι: Ο ΤΕΣΛΑ υπήρξε μεγάλος ΣΕΡΒΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ επιστήμονας. Πάτε καλά; Ο Εθνικός ήρωας της Σερβίας ήταν και Αμερικάνος και δεν το ξέραμε; Το ότι πήγε στην Αμερική στα 28 του δεν σημαίνει ότι έγινε και Αμερικάνος. Έχω γνωρίσει Σέρβους και η αγάπη για τη πατρίδα τους δεν έχει παρόμοιο στο κόσμο όλο. Σέρβος λοιπόν και μόνο Σέρβος ο Νίκολα . Τώρα το ότι οι Αμερικάνοι αρέσκονται να κλέβουν τα μυαλά είναι διαχρονικά γνωστό. Ο ΤΕΣΛΑ όταν πήγε στην Αμερική , δεν πήγε για να σπουδάσει στα Πανεπιστήμιά τους. Πήγε γιατί ήταν η χώρα των ευκαιριών. Μόνο γι αυτό. Όχι σαν οικονομικός μετανάστης για να τα αρπάξει από τους Αμερικάνους. Τις εφευρέσεις του ήθελε να προωθήσει για το καλό της ανθρωπότητας και οι άλλοι τον έστιψαν σαν λεμονόκουπα. Μόλις λοιπόν είδαν ότι μιλούσε για ελεύθερη ενέργεια, προσβάσιμη ΔΩΡΕΑΝ στον κόσμο, αυτόματα έγινε "επικίνδυνος" και τον τελείωσαν.
Θα κλείσω με το πείραμα της Φιλαδέλφειας. "Μύθος" κατά τον εκπρόσωπο του  επιστημονικού κατεστημένου, παρόντα στη συζήτηση, καθηγητή ΕΜΠ. Το έβγαλε το σίγουρο συμπέρασμα ο καθηγητής, χωρίς ποτέ του να έχει ασχοληθεί με το θέμα εις βάθος. Μιά ζωή αποκρύπτουν την αλήθεια, καλυμμένοι πίσω από την επιστημονική τους θέση, η οποία κινδυνεύει να χαθεί, αν υποστηρίξουν κάτι νεωτεριστικό. "Αμφισβητούμενο" γεγονός κατά τον παρουσιαστή της εκπομπής. Συγγνώμη το Πείραμα της Νέας Ορλεάνης το ξέρετε; Φυσικά όχι. Ούτε κι εγώ γιατί η λογική μου υπαγορεύει: Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.
Για διαβάστε κύριοι επιστήμονες το βιβλίο ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ του Charles Berlidge μήπως και ανοίξετε τα μάτια σας. Αϊνστάιν, Τέσλα, Μπράουν μερικά από τα κορυφαία μυαλά που ήταν στην υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο Αϊνστάιν λόγω της θεωρίας του ενοποιημένου πεδίου, ο ΤΕΣΛΑ ( παρ'όλο που ήταν 87 χρονών ήταν παρών. Σκεφτείτε λοιπόν γιατί τεράστιο μυαλό) λόγω επαγωγικών πηνίων και ο Τowncent Brown ο συντονιστής του project Rainbow. Φυσικά Αϊνστάιν και Τέσλα, μόλις έμαθαν ότι στο πείραμα θα υπάρχουν και άνθρωποι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό από την έκθεση στην ακτινοβολία εκατοντάδων χιλιάδων βολτ,  αποσύρθηκαν.
Το πείραμα έγινε, το αρνήθηκαν οι Αμερικανοί ως συνήθως, και το πλοίο USS Εldridge το μετονόμασαν σε ΛΕΩΝ και το έστειλαν "μακριά" στην τριτοκοσμική Ελλάδα για να αποφύγουν τις έρευνες των ανεξάρτητων Αμερικανών ερευνητών , καθώς και των συγγενών του πληρώματος, που οι δικοί τους άνθρωποι εξαϋλώθηκαν. Για να μπερδέψουν περισσότερο τα πράγματα έστειλαν και άλλα 3 παρόμοια πλοία κλάσης Canon (τα γνωστά σαν 4 θηρία του Ελληνικού ναυτικού). Φυσικά το 2006 ή 2007 αν δεν με απατά η μνήμη μου, το ΛΕΩΝ θεωρητικά διαλύθηκε στην Αμφιάλη, μέσω μιάς Κυπριακής εταιρείας και η είδηση είχε κάνει το γύρω της Ελλάδας  και αναφέρθηκε και από τον Χαρδαβέλλα στην εκπομπή του. Οι καλά όμως πληροφορημένοι αποκάλυψαν ότι το σκάφος που διαλύθηκε ήταν ο ΑΕΤΟΣ και όχι ο ΛΕΩΝ που γύρισε κρυφά στην Αμερική. Απλά σε 2 πανομοιότυπα σκάφη , άλλαξαν μόνο το όνομα.  Η λέξη ΛΕΩΝ μεταφέρθηκε νύχτα στο ΑΕΤΟΣ , το οποίο διαλύθηκε σαν ΛΕΩΝ . Όμως ο πραγματικός ΛΕΩΝ ( USS Εldridge) γύρισε στην πατρίδα του σαν ΑΕΤΟΣ για το ναυτικό μουσείο και η υπόθεση ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ έκλεισε και τυπικά. Όλα μέλι γάλα πλέον. Οι Αμερικάνοι έχουν ξανά στη κατοχή τους το πρωτότυπο σκάφος και οι ανά τον κόσμο περίεργοι σταμάτησαν πλέον να ψάχνουν την υπόθεση αφού το είδαν να διαλύεται οριστικά και να γίνεται scrap.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΦΟΛΟΗ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ

Στο πολύ καλό  περιοδικό Φολόη, την τριμηνιαία έκδοση των φίλων του ομώνυμου χωριού της Ηλείας, φιλοξενήθηκε το άρθρο μου για τη Φολόη, το χωριό των Κενταύρων και τον Ερύμανθο, το βουνό των Κενταύρων. Η περιοχή έχει μακραίωνη ιστορία, αφού ακριβώς εκεί, ήκμασε το 19ο π.Χ. αιώνα , η περίφημη Σχολή των Κενταύρων, δηλαδή των έφιππων βουκόλων, που μάθαιναν να "κεντρίζουν"τους ταύρους. Μάλιστα με τη βοήθεια του Γιάννη Ταμπουρόγιαννη, βρήκαμε με μεγάλη πιθανότητα και τη σπηλιά του αρχηγού της σχολής, του περίφημου Φόλου. Μπροστά από τη σπηλιά υπάρχει ακόμη και σήμερα, ξέφωτο όπου έγινε και η περίφημη μάχη των Κενταύρων με τον Ηρακλή. Φυσικά τα αρχαία κείμενα , αναφέρουν ότι οι Κένταυροι όρμηξαν στον Ηρακλή και αυτός τους εξώντωσε όλους.  Όμως η κοινή λογική λέει ότι στο ξέφωτο της σπηλιάς , δεν έγινε κάποια μάχη , αλλά η μονομαχία του Ηρακλή μέ κάθε κένταυρο ξεχωριστά. Αυτά όλα αναφέρονται λεπτομερώς στο περιοδικού ιστορικού περιεχομένου ΜΟΡΦΕΣ+ΓΕΓΟΝΟΤΑ/
ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ.
Στις 31 Ιανουαρίου του 2010 , ο σύλλογος Φολοητών με προσκάλεσε στη κοπή της πίττας , στη Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου άκουσαν για πρώτη φορά από τον γράφοντα, την πραγματική ιστορία της ένδοξης πατρίδας τους. Ότι στα ιερά χώματα της Φολόης, ανατράφηκαν οι Κένταυροι, οι έφιπποι δηλαδή βουκόλοι, που είχαν σαν αρχηγό ή καλύτερα σαν διοικητή της σχολής τους το Φόλο, φίλο του Ηρακλή. Μάλιστα τους χάρισα και τον γνωστό πίνακα με ακουαρέλλα, που δείχνει έναν έφιππο βουκόλο, δηλαδή Κένταυρο, να μαθαίνει πως να δαμάζει τους ταύρους. Αυτός θα κοσμεί από εδώ και στο εξής το πολιτιστικό κέντρο του χωριού που οι ίδιοι οι κάτοικοί του αποκαλούν σαν «χωριό των Κενταύρων», χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι πράγματι αυτό που αναφέρουν με υπερηφάνεια για την Φολόη τους, δεν ήταν μύθος ή παραμύθι αλλά ιστορία του 19ου π.Χ. αιώνα
Κι όμως στο ιερό βουνό της Φολόης, τον Ερύμανθο με το μοναδικής ομορφιάς δρυοδάσος, όπως άκουσα από κάποιους ομιλητές, κάποιοι αδίστακτοι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ υλοτόμοι, νύχτα,  κόβουν ανελέητα τις βελανιδιές, στερώντας όχι μόνο το οξυγόνο από τα παιδιά της Φολόης και των γύρω χωριών, αλλά αποψιλώνοντας έναν ιερό χώρο του Ελληνισμού. Και  το υπουργείο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κωφεύει μπροστά στο έγκλημα που συντελείται με την ανοχή του. Και το Υπουργείο Πολιτισμού αδιαφορεί κατά συρροή για τη σπηλιά του Κένταυρου Χείρωνα στη Μηλίνα, για τη Σπηλιά του Ορφέα στη Θράκη και για το σπήλαιο του Φόλου στο οροπέδιο της Φολόης που ανακάλυψα μέσα από τα Ορφικά.
Σε μιά εποχή που μοναδικό σωσίβιο της χώρας είναι το ένδοξο παρελθόν της, ήρθα και με γνώμονα την μεγάλη μου αγάπη για την ιστορία της πατρίδας μου, πέταξα με τις έρευνες και τα βιβλία μου ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΡΚΑ  στο καράβι που βουλιάζει.
Φυσικά η βάρκα υπάρχει πάντοτε διαθέσιμη, αλλά δυστυχώς το σκοτάδι που επικρατεί στη «φουρτουνιασμένη θάλασσα»,δεν την κάνει ορατή. Πολύ φοβάμαι ότι κανένας από τον Τιτανικό που βυθίζεται δεν προνόησε να ρίξει το φακό του στη βάρκα για να μπορέσουν οι ναυαγοί να πιαστούν γερά επάνω της και να σωθούν. Αυτό φυσικά που με θλίβει δεν είναι που δεν βλέπουν τη βάρκα για να σωθεί η πατρίδα. Δεν βλέπουν και τους «καρχαρίες» που κολυμπούν ακριβώς κάτω από τα πόδια τους!!!Λυπάμαι που αντί να αντιπαρατάξουμε στους ανιστόρητους Ευρωπαίους, τα πυρηνικά μας όπλα , όπως την Ελληνική Γλώσσα και Ιστορία,  έχουμε καταντήσει επαίτες για τα ψωρο-ευρώ τους. Αφήσαμε τους αχρείους μέσα και έξω, να λοιδωρούν την ΚΟΡΩΝΙΔΑ του πολιτισμού. Τι να πω. Θλίψη και Οργή αισθάνομαι όπως κάθε σκεπτόμενος ΕΛΛΗΝΑΣ για αυτά που συμβαίνουν στην αγαπημένη μου πατρίδα.
  Τα βιβλία μου ο φίλος Ανδρέας Χρονόπουλος τα έβαλε στην πρωτελευταία σελίδα, στο οπισθόφυλλο, ενώ το άρθρο μου στις σελίδες 28,29,30 του περιοδικού . Στη μεσαία φωτογραφία  διακρίνομαι  δεξιά  κάτω από την πανοραμική φωτό της συγκέντρωσης, να μιλώ στους παρευρισκομένους. Μου έκανε εντύπωση το πόσος κόσμος ήρθε να τιμήσει ένα μικρό χωριό της Ηλείας. Πραγματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, στον πρόεδρο του συλλόγου Φολοητών Αποστόλη Αθανασόπουλο, στον Αντρέα το Χρονόπουλο και σε όλα τα παιδιά που κρατάνε άσβεστη την αγάπη για τον τόπο τους.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΔΑΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Δημοσιεύτηκε στο ενημερωτικό δελτίο του συλλόγου των Τοπογράφων Μηχανικών , η παρουσίαση του βιβλίου μου ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ. Θέλω να ευχαριστήσω την συντακτική επιτροπή και τον φίλο Τάκη Οικονομόπουλο για την εν γένει του βοήθεια.
Επειδή έχει γίνει μεταφορά του εκδοτικού  οίκου ΝΟΩΝ σε άλλη διεύθυνση, το τηλ. επικοινωνίας είναι  πλέον το 6950426367 ή 6946761841 και εκεί μπορεί κανείς να βρει όλα μου τα βιβλία . Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα οι επισκέπτες του blog  μου θα έχουν έκπτωση 30% και μπορούν να τη ζητούν από τους εκδότες Βάνα και Μάνο. Μάλιστα αν γίνει δεκτή η εισήγησή μου, θα την παρουσιάσω στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Δεκέμβριο, όπου θα αποδείξω τους τρόπους με τους οποίους οι αρχαίοι μας πρόγονοι, υπολόγιζαν τις γεωγραφικές συντεταγμένες (φ και λ) του τόπου τους, πως εύρισκαν το γεωγραφικό βορρά πανεύκολα και χωρίς πυξίδα, πως προσδιόριζαν το εκάστοτε αστέρι του βορρά κλπ.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

10.000 ANAΓΝΩΣΤΕΣ!!!!


10.000 αναγνώστες σε 2 περίπου χρόνια !!! Ένα blog καθαρά επιστημονικό,
χωρίς κουτσομπολιά ή ειδήσεις κατάφερε να στέκεται αξιοπρεπώς ανάμεσα
σε κολοσσούς , όπως το αγαπημένο troktiko.
Ίσως το μοναδικό στην ελληνική blogόσφαιρα που περιέχει πρωτότυπες 
έρευνες του συγγραφέα καιόχι links  που παραπέμπουν σε άρθρα άλλων.
Από τη στιγμή που σταμάτησα να δίνω άρθρα μου
στα γνωστά περιοδικά, αποφάσισα όσα άρθρα έχω στο αρχείο μου να τα 
μοιραστώ με τους επισκέπτες του blog  μου.
Η χαρά μου φυσικά, όταν σήμερα άνοιγα τον υπολογιστή μου και 
αντίκρυσα τον αριθμό των επισκεπτών να είναι 10.003 ήταν μεγάλη. 
Μάλιστα οι θεάσεις είναι πολύ περισσότερες,14.816 με μέσο όρο τις 283 
την τελευταία εβδομάδα, όπως φαίνεται και στο report  του site  meter
που παραθέτω αποκάτω.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟ BLOG MOY.

sotiris sofias                       
                        (s45agatha)                        

                    -- Site Summary ---                    
          Visits

            Total ........................10,003          
            Average per Day ................. 27           
            Average Visit Length .......... 2:40           
            This Week ...................... 190           

          Page Views

            Total ....................... 14,816           
            Average per Day ................. 40           
            Average per Visit .............. 1.5           
            This Week ...................... 283