Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ!!!!!

Όσο διαβάζω ΚΡΙΤΙΑ, τόσο περισσότερο διαπιστώνω, ότι οι απανταχού "ειδικοί" στον Πλάτωνα δεν τον έχουν διαβάσει ΚΑΝ. Θα παρουσιάσω για πρώτη φορά το παλάτι της Ατλαντίδας, δηλαδή την κατοικία του Πρώτου τη τάξει Βασιλέα, του μεγάλου νησιού (σ.σ. που ήταν χωρισμένο σε 10 βασίλεια),  ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ το περιγράφει ο Κριτίας. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.!!!!
Ο Κριτίας δίνει ΑΚΡΙΒΕΙΣ διαστάσεις, μήκη, πλάτη, βάθη. Όχι λόγια του αέρα σαν αυτές τις μπούρδες που λένε ΔΥΣΤΥΧΩΣ και  Έλληνες ΔΗΘΕΝ ακαδημαϊκοί ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την ασχετοσύνη τους αφού το παίζουν Πλατωνιστές, χωρίς να τον έχουν μελετήσει με προσοχή αλλά κυρίως με σεβασμό. Που επιμένουν ότι η Ατλαντίδα ήταν στη φαντασία του Πλάτωνα. Που τολμoύν  και αποκαλούν το γίγαντα του πνεύματος παραμυθά!!
 Για να μην μακρυγορώ, το ΠΑΛΑΤΙ της Ατλαντίδας, το έχω σχεδιάσει με ακρίβεια στη συνδυασμένη αυτή φωτό που συνέθεσα από την καλλιτεχνική απεικόνιση του TIME-LIFΕ & το Google earth (σ.σ. μελετείστε τη προσεκτικά κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία). Τι να πει κανείς για την τεχνολογία των Ατλάντων; Εγώ σαν μηχανικός έμεινα κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό. Αναφέρει ο Κριτίας ότι γύρω από το κεντρικό νησί, υπήρχαν 2 αλλεπάλληλες κυκλικές ζώνες ξηράς και 3 θάλασσας, τόσο κυκλικές, σαν να τις είχαν τορνέψει!!!  Επίσης μιλάει ο Κριτίας για ΔΙΩΡΥΓΑ μήκους 50 σταδίων (δηλαδή 9.500 μ) που συνέδεε την εξωτερική τάφρο με τη θάλασσα. Είχε πλάτος 3 πλέθρα ( ~100 μ) και βάθος 100 πόδια (~ 30 μ). Δηλαδή σχεδόν 1,5 φορά τη σημερινή διώρυγα της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Κορίνθου!!! Πότε; Το 9.500 π.Χ.!!! ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ. Είχαν μάλιστα γεφυρώσει -όπως λέει ο Κριτίας- με 3 γέφυρες, τα 3 τεχνικά κυκλικά κανάλια, έτσι ώστε ο κεντρικός δρόμος να καταλήγει στο παλάτι. Ξέρετε τι ανοίγματα  γεφύρωσαν; Ανοίγματα 550,350 και 200 μέτρων αντίστοιχα. Με τι γέφυρες; Κρεμαστές; Με ακρόβαθρα και μεσόβαθρα; Με ποιά ΑΝΩΤΕΡΗ τεχνολογία; Δεν μιλάμε για γεφυράκια της πλάκας, αλλά για ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ακόμη και σήμερα!!! 
Kαι κάτι άλλο.Σκέφτηκα να υπολογίσω, πόσα κυβικά μέτρα έσκαψαν οι Άτλαντες για να κατασκευάσουν τις 3 κυκλικές λωρίδες γης. Πανεύκολες μετρήσεις, απλή γεωμετρία με τον τύπο  π(R1^2-R2^2), όπου R1  η ακτίνα του εξωτερικού κύκλου και R2 η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου. Για την εξωτερική λωρίδα, αν εφαρμόσω R1=3000 m. & R2=2450m, βρίσκω το εμβαδόν της κυκλικής ζώνης 9,4 τ.χλμ. Υπολογίζοντας και τις άλλες 2, το συνολικό άθροισμα είναι 14,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το βάθος των 3 ζωνών ήταν 30 μέτρα, σύμφωνα με τον Κριτία. Όμως πρώτα θα έσκαψαν το κομμάτι της ξηράς (~10 m.) και μετά θα το βάθυναν 30 μέτρα. Αν λοιπόν έσκαψαν συνολικά 10+30=40m τότε ο όγκος εκσκαφής V=~600.000.000 κυβικά μέτρα!!!!  ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ δις!!! Ρωτάω: Με ποιά τεχνολογία έσκαψαν ΤΕΛΕΙΟΥΣ κύκλους και τους εκχωμάτωσαν; Με τα χέρια; Όχι δα. 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα εκσκαφής, σημαίνει 40 εκατομμύρια δρομολόγια με σημερινά φορτηγά!!!  Πραγματικά έχω μείνει άφωνος. Εκ του αποτελέσματος, μιλάμε για ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Και κάποιοι μιλάνε ακόμη για εποχή του χαλκού το 5.000 π.Χ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Κρύβουν την αλήθεια, όχι μόνο για την Ατλαντίδα. Αλλά η Ατλαντίδα ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: