Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ AΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΗΤΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΔΩΡΕΑΝ)

Θέλω να αποδείξω ότι κανένας από τους δήθεν μελετητές του Πλάτωνα, Έλληνας ή ξένος δεν έχει ασχοληθεί σε βάθος ανάλυση με τα γραπτά του γίγαντα της γνώσης.Έχουν επιδοθεί σε  αναλύσεις μόνο των φιλοσοφικών ιδεών του, χωρίς ΠΟΤΕ να δώσουν σημασία στις επιστημονικές πληροφορίες που υπάρχουν κρυμμένες στο κείμενο. 
Απτό παράδειγμα η Ατλαντίδα που την έχουν κυριολεκτικά κατακρεουργήσει. Το τι ανοησίες έχω διαβάσει δεν λέγεται. Αποφάσισα λοιπόν, να βάλω-με τη βοήθεια του θείου Πλάτωνα- ΟΡΙΣΤΙΚΟ  ΤΕΡΜΑ στις προσωπικές εκτιμήσεις που αγγίζουν τα όρια της βλακείας.
Αναφέρουν λοιπόν οι "ειδικοί" ότι οι συναντήσεις Σωκράτη, Ερμοκράτη, Τίμαιου & Κριτία (δηλαδή των 4 πρωταγωνιστων στους διαλόγους ΤΙΜΑΙΟΣ  &  ΚΡΙΤΙΑΣ) έγιναν την εποχή της Νικίειου Ειρήνης, δηλαδή περί το 421 π.Χ. με  415 π.Χ.
Αυτό φυσικά δεν στέκει ΟΥΤΕ με τη λογική παιδιού δημοτικού. Κανένας τους και πουθενά δεν αναφέρει ότι στη παρέα των 4 συνομιλητών, υπήρχε και 5ος παρευρισκόμενος. Αυτός που κατέγραψε με εκπληκτική ακρίβεια τις συνομιλίες. Αυτός δηλαδή που παρέδωσε στην παγκόσμια πολιτιστική κοινότητα αυτά τα αριστουργήματα. Δηλαδή ο ίδιος ο Πλάτωνας!!!!
Με την απλή δηλαδή λογική που μέ έμαθαν να σκέφτομαι τα αρχαία Ελληνικά, η συνάντηση των 5 ανδρών, στο σπίτι του Σωκράτη, είναι αδύνατον να έγινε περί το 421 π.Χ. γιατί απλούστατα ο Πλάτωνας ήταν μόνο 7 χρονών!!!
Έγινε πριν το θάνατο του Σωκράτη, το 399 π.Χ. Σίγουρα έγινε πριν το 403 π.Χ. που δολοφονήθηκε ο Κριτίας. Έγινε μετά το 407 π.Χ. αφού ο Πλάτωνας γνωρίστηκε και έγινε μαθητής του Σωκράτη στα 20 του χρόνια. Δηλαδή έγινε ΣΙΓΟΥΡΑ μεταξύ 407 π.Χ. και 404 π.Χ. Τόσο απλά!!! Tόσο Πλατωνικά!!!
Φυσικά ο Πλάτωνας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ έμμεσα ποιά χρονιά έγινε η συνάντηση τους ΑΚΡΙΒΩΣ. Αναφέρει λοιπόν ο Κριτίας: Να ανταποδώσουμε τη χάρη στη Θεά (εννοεί την Αθηνά), την οποία θα εγκωμιάσουμε με ύμνους στην πανήγυρή της. Δηλαδή αποκαλύπτει ΕΜΜΕΣΑ ότι βρισκόμαστε παραμονές των Παναθηναίων!!!
Όμως, ποιά Παναθήναια; Τα Μικρά που γίνονταν κάθε χρόνο ή τα Μεγάλα Παναθήναια που γίνονταν κάθε 4 χρόνια; Αναμφισβήτητα ο Πλάτωνας αναφέρεται στα Μεγάλα Παναθήναια. Πως έβγαλα το ασφαλές συμπέρασμα; Από το γεγονός ότι μόνο στα Μεγάλα Παναθήναια έρχονταν Έλληνες απ΄όλη την Ελλάδα και τις αποικίες για να απολαύσουν το θέαμα και να συμμετάσχουν στη γιορτή. Γι αυτό λοιπόν βρέθηκαν στην Αθήνα, τις ημέρες αυτές, ο Τίμαιος από τη Λοκρίδα της Ιταλίας και ο Ερμοκράτης ο Συρακούσιος, φιλοξενούμενοι του Αθηναίου Κριτία.Απλή δηλαδή Πλατωνική λογική!!!
Άρα αναφερόμαστε στα Μεγάλα Παναθήναια. Πότε λοιπόν διεξήχθηκαν τα Μεγάλα Παναθήναια μεταξύ των ημερομηνιών 407 π.χ και 403 π.Χ. αφού απέδειξα ότι ΜΟΝΟ αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να έχουν διεξαχθεί σύμφωνα πάντα με τον Πλάτωνα; Από επιγραφές που έχουν διασωθεί ξέρουμε ότι τα μεγάλα Παναθήναια γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα έχουμε αναφορές για τα έτη 410/9 π.Χ. (έτος του Γλαυκίπου). Άρα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ημερομηνία που πληροί όλες τις προϋποθέσεις είναι όχι το 410 π.Χ. αλλά η αμέσως επόμενη τετραετία, δηλαδή το έτος 406-405 π.Χ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!
 Γνωρίζουμε από τα ιστορικά αρχεία ότι Παναθήναια εορτάζονταν πάντοτε το καλοκαίρι, ξεκινώντας στις 24 του μηνός Εκατομβαιώνος (σ.σ. κάποιοι αναφέρουν την 21η ημέρα, αλλά προσωπικά οι 5 ημέρες γιορτής μου φαίνονται υπεραρκετές, αφού οι περισσότερες αθηναϊκές γιορτές κρατούσαν από μία έως 3 ημέρες. Τώρα λόγω Αθηνάς ίσως το γλέντι κρατούσε λίγο παραπάνω) και κορυφώνονταν στις 28 του ιδίου μήνα με την μεγάλη πομπή από τον Κεραμεικό στην Ακρόπολη ( σ.σ. ο Εκατομβαιώνας ήταν ο 1ος  μήνας του αρχαίου Αττικού ημερολογίου). Αν λοιπόν κάνω αναγωγή στο Γρηγοριανό, τότε είναι  η 13η  με 17η του μηνός Ιουλίου. Βρήκα από τον μετατροπέα Julian Date Calendar ότι το 406 π.Χ. τα Μεγάλα Παναθήναια εορτάστηκαν από Σάββατο 13 Ιουλίου, έως Τετάρτη 17 Ιουλίου. Άρα η παρέα Σωκράτη, Κριτία, Τίμαιου, Ερμοκράτη και Πλάτωνα συναντήθηκε στην Αθήνα ΠΡΙΝ την κορύφωση της μεγάλης εορτής που ήταν η 28η του μηνός Εκατομβαιώνος, αφού ο Κριτίας χρησιμοποιεί τη φράση θα εγκωμιάσουμε τη Θεά, δηλαδή χρησιμοποιεί χρόνο μέλλοντα. Άρα η κορύφωση της γιορτής δεν είχε πραγματοποιηθεί ακόμη. Δηλαδή η συνάντηση των 5 ανδρών που κράτησε 3 ημέρες (αφού οι ομιλητές σύμφωνα με τον Πλάτωνα ήταν κατά σειρά ο Τίμαιος, ο Κριτίας και ο Ερμοκράτης), έγινε με πολύ μεγάλη πιθανότητα από Σάββατο μέχρι και Δευτέρα  (άντε να έχω πέσει έξω κανά-δυό μέρες). Ακόμη και την ώρα της ημέρας προσδιορίζει ο Πλάτωνας. Αναφέρει ο Ερμοκράτης στο Σωκράτη, ότι φεύγοντας οι 3 τους (Ερμοκράτης, Τίμαιος & Κριτίας) πήγαν στο ξενώνα του Κριτία για να καταλύσουν και να ξεκουραστούν. Δηλαδή επισκέπτονταν καθημερινά το σπίτι του Σωκράτη το απογευματάκι και αφού συζητούσαν τα περί Πολιτείας, Ατλαντίδος κλπ. το βραδάκι πήγαιναν για ύπνο, φιλοξενούμενοι του Αθηναίου Κριτία!!!
Ο Πλάτωνας χρονολογεί ο ΙΔΙΟΣ τα κείμενά του με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ και οι "Πλατωνιστές" επιμένουν ότι τα έγραψε περί το 360 π.Χ. Δηλαδή σε ηλικία 67 χρονών;Λίγο πριν πεθάνει; Τόση ασχετοσύνη; Ήθελα να ήξερα ποιόν Πλάτωνα έχουν διαβάσει.
 Άντί να διδάσκω εγώ αρχαία Ελληνικά, Ορφέα, Πλάτωνα, Θαλή, Αρίσταρχο, Ίππαρχο, Αρχιμήδη, Υπατία, Eρατοσθένη,Σωσιγένη κλπ. ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ στα Ελληνόπουλα μπας και ξεστραβωθούν, έχουν καταλάβει τους ακαδημαϊκούς θώκους άνθρωποι συντηρητικοί, αρτηριοσκληρωτικοί, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο τίτλος τους. Ας με καλέσει κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, και θα τρέξω με χίλια. Ούτε το μισθό τους, ούτε τα μεγαλεία τους θέλω. Μόνο τις εκπληκτικές γνώσεις που μου έχουν προσφέρει τα αρχαία Ελληνικά τα τελευταία 30 χρόνια, θέλω να τους μεταδώσω. Να τους κάνω να καταλάβουν πόσο εύκολη είναι η θεία αυτή γλώσσα. Πόσο τέλεια. Ματώνω που δυστυχώς την έχουν πεταμένη στα σκουπίδια. Θλίβομαι αφάνταστα που το 99,99% των Ελλήνων δεν έχουν νοιώσει το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της!!!!

Αν είχατε διαβάσει προσεκτικά ΟΡΦΙΚΑ  και ΤΙΜΑΙΟ θα εντοπίζατε στα αρχαία κείμενα,  2 τεράστια μυστικά που ανατρέπουν παντελώς τη θεώρηση που έχουμε για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του:Ένα ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΟ και το άλλο ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ μυστικό.
Αλήθεια με πόση μαεστρία τα έχουν περάσει στα κείμενά τους οι 2 αυτοί γίγαντες της διανόησης , ο Ορφέας και ο Πλάτων, που ΚΑΝΕΙΣ δεν τα έχει προσέξει.
Η ιστορία του ανθρώπινου γένους ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ. Ο Δαρβίνος πάει για βρούβες που λένε και στο χωριό μου. Εγώ μόλις τα διάβασα και τα ερμήνευσα έπαθα κυριολεκτικά ΣΟΚ. Έκανα να συνέλθω πολλά λεπτά της ώρας. Τριγυρνούσα στο δωμάτιο και μονολογούσα: Ώστε έτσι λοιπόν. Τώρα εξηγούνται όλα!!!! 

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

AΤΛΑΝΤΙΔΑ 3ο ΜΕΡΟΣ και ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Δεν ξέρω τι να πω. Μένω για πολλοστή φορά άφωνος. Φέρνω στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για την Ατλαντίδα που ουδέποτε κανείς ανέφερε, σε κανένα βιβλίο, σε καμία μελέτη παγκοσμίως. Ακούγεται πομπώδες, είναι όμως αλήθεια.  Ίσως γιατί δεν είχαν τη δική μου σπίθα. Ίσως τη δική μου παρατηρητικότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ διάβασαν το αρχαίο κείμενο με τόσο προσοχή και σεβασμό όσο εγώ. Αφού προσδιόρισα με πολύ μεγάλη ακρίβεια -από τις περιγραφές του Κριτία- το Παλάτι αλλά και την Πεδιάδα της Ατλαντίδας, έφτασε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα. Στο αρχαίο κείμενο αναφέρεται έμμεσα ο πληθυσμός και η έκταση της νήσου της Ατλαντίδας. Πως; Τι; Ναι. Καλά διαβάσατε!!!
Αναφέρει λοιπόν ο Κριτίας: ότι σε περίπτωση πολέμου, κάθε τμήμα της χώρας θα έδινε από έναν αρχηγό για τους άνδρες που ήταν ικανοί να φέρουν όπλα. Η έκταση κάθε τμήματος ήταν περίπου εκατό στάδια και υπήρχαν εξήντα χιλιάδες τέτοια τμήματα.
Είχαν λοιπόν χωρίσει την Ατλαντίδα σε 60.000 τμήματα (κάτι σαν επαρχίες φαντάζομαι) και κάθε τμήμα είχε μήκος 100 στάδια. Δυστυχώς αναφέρει μόνο μία διάσταση, ενώ απαιτούνται 2 για το εμβαδόν. Η μόνη περίπτωση να δίνεται μόνο μία διάσταση, είναι το τετράγωνο. Άρα πιθανότατα η Ατλαντίδα ήταν χωρισμένη σε τετράγωνα με πλευρά 18,5 χλμ. ή εμβαδού 18,5x18,5=342 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Απλός πολλαπλασιασμός: 60.000x342=~2.050.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα!!! 
Μάλιστα ο αριθμός που βρήκα ταιριάζει πολύ  και με την αναφορά του Κριτία, ότι  η Ατλαντίδα ήταν όσο η Λιβύη και η Ασία μαζί. Φυσικά η αρχαία Λιβύη δεν ήταν όσο η σημερινή, ούτε η αρχαία Ασία ήταν η γιγαντιαία σημερινή ήπειρος, αλλά πιθανότατα, σαν Ασία θα αναφερόταν  τμήμα της τότε γνωστής Μικράς Ασίας. Ας κάνω λοιπόν μιά προσέγγιση, έστω και με παραδοχές. Η σημερινή Λιβύη έχει έκταση περίπου 1,7 εκ. τ.χλμ. Συνεπώς αν προσθέσουμε και 300 χιλιάδες τ.χλμ. της τότε γνωστής Ασίας (Ιωνίας, Βιθυνίας, Παφλαγονίας κλπ) φτάνουμε πολύ κοντά στα 2,1 εκ. τ.χλμ.!!!!
Τι στρατό είχε; Καθήστε αναπαυτικά στη καρέκλα σας, γιατί δεν είχαν οι Πέρσες του βασιλιά Ξέρξη τον μεγαλύτερο καταγεγραμμένο στρατό στην αρχαία ιστορία, αλλά οι Άτλαντες!!!
Συνεχίζει ο Κριτίας:
Σε καιρό πολέμου ο αρχηγός έπρεπε να συνεισφέρει το ένα έκτο ενός πολεμικού άρματος, για δέκα χιλιάδες άρματα, δυο άλογα με τους ιππείς τους, δυο άλογα χωρίς, έναν πεζό με ελαφριά ασπίδα, έναν ιππέα που μπορούσε να πηδάει από άλογο σε άλογο, δυο βαριά οπλισμένους πεζούς, δυο τοξότες, δυο σφενδονιστές, τρεις πετροβολητές, τρεις ακοντιστές και, τέλος, από τέσσερις ναύτες για τα χίλια διακόσια πλοία της χώρας.
Έχουμε και λέμε: 60.000 οι επικεφαλής.
10.000 άρματα (με τουλάχιστον 2-3 πολεμιστές επάνω) =30.000 άνδρες
4 ναύτες x 60.000=240.000 ναύτες για 1200 πολεμικά πλοία (ενδεικτικά και μόνο ο M.Αλέξανδρος στην εκστρατεία του είχε μαζί του 160 πλοία).
4 άλογα χ 60.000=240.000 άλογα.
Και 16 πολεμιστές διαφόρων ειδικοτήτων x 60.000=960.000 άνδρες. Σύνολο ~1.300.000 άνδρες!!!
Θα κάνω λοιπόν μια εκτίμηση και για τον πληθυσμό της Ατλαντίδας.
Η φράση κλειδί του Κριτία είναι οι άνδρες που ήταν ικανοί να φέρουν όπλα.
Στο 1.300.000 λογικά θα υπήρχαν και  επιπλέον «εφεδρείες» με άνδρες διοικητικής μέριμνας, σίτισης κλπ. που σε ένα τέτοιο μεγάλο στρατό θα ήταν τουλάχιστον 200-300.000 χιλιάδες.
Δηλαδή περί το 1.500.000 άνδρες ήταν οι ικανοί στο πόλεμο.  Άρα ηλικίας από 20-35.
Αν στον π.χ. πληθυσμό της Ελλάδας που βρήκα στο www.demography-lab,  οι ηλικίες 20-35 των ανδρών είναι περίπου  το ~ 7% , ας κάνω μια απλή αναγωγή:
1.500.000/0,07=~ 20.000.000 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Ατλαντίδας!!!
Μου έμεινε ένα τελευταίο ερώτημα. Τι σχήμα είχε η νήσος Ατλαντίδα; Επειδή τα ΑΡΧΑΙΑ ελληνικά δεν "παίζουν", υπάρχει και αυτή η πληροφορία «καμουφλαρισμένη» στο αρχαίο κείμενο!!!
Αναφέρει ο Κριτίας ότι το άκρο της Νήσου Ατλαντίδος βρισκόταν απέναντι από τις Στήλες του Ηρακλέους. (Αναλύω τα νέα Ελληνικά που έμαθα διαβάζοντας αρχαία Ελληνικά). Δηλαδή ούτε απέναντι από την Αφρική, ούτε απέναντι από την Ιερνίδα (τη Μ.Βρετανία). Άρα στην προέκτασή των Στηλών. Άρα νησί με κατεύθυνση Ανατολικά-Δυτικά, δηλαδή στενόμακρο. Επίσης αναφέρει ότι η ανατολική του πλευρά εκτεινόταν μέχρι την Γαδειρική (δηλαδή τα Γάδειρα, τον σημερινό Κάδικα της Ισπανίας). Απίστευτη γεωγραφική πληροφορία που οι «πλατωνιστές» ούτε που έχουν προσέξει.
Εξετάζοντας το ανάγλυφο του Ωκεανού, παρατηρεί κανείς ότι νησιά υπάρχουν ΜΟΝΟ κατά τον άξονα των Χ, δηλαδή ανατολή-δύση (το νησιωτικό σύμπλεγμα των Αζορών) που είναι κορυφές των βουνών της βυθισμένης Ατλαντίδας. Επιβεβαιώνεται δηλαδή το στενόμακρο σχήμα της Ατλαντίδας.
Και ένα τελευταίο και τρομερό. Λέει ο Πλάτωνας ότι οι Άτλαντες εξουσίαζαν και τα γειτονικά νησιά (με απλή λογική τις σημερινές Μικρές & Μεγάλες Αντίλλες της Καραϊβικής ) αλλά και την ήπειρο που περιβάλλει τον πραγματικό ωκεανό!!!!!
Πως; Τι; Ναι την Αμερική. Βόρειο & Νότιο. Μάλιστα οι Δυτικές ακτές της Νήσου Ατλαντίδας απέχουν ΜΟΝΟ 2.500 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αμερικής. Έτσι λοιπον εξηγούνται και οι μαίανδροι και τα αγγεία ή νομίσματα Μινωϊκής προέλευσης που έχουν βρεθεί σε Βραζιλία, Μεξικό και αλλού. Δεν έφτασαν από την Κρήτη που βρίσκεται 11.500 χιλιόμετρα μακριά, αλλά από τη γειτονική Ατλαντίδα, τον ενδιάμεσο σταθμό, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ που απείχε ΜΟΝΟ 2.500 χιλιόμετρα ή χρονικά 4 εβδομάδες με πλοίο!!!
 Παρουσιάζω για πρώτη φορά στην ιστορία, το σχήμα της νήσου Ατλαντίδας. Καμία σχέση με το υποτιθέμενο στρογγυλό σχήμα που παρουσιάζουν κάποιοι αυθαίρετα. Το δικό μου είναι βασισμένο στις "έμμεσες" περιγραφές του Πλάτωνα. Είχε μακρόστενο σχήμα, εμβαδόν 2,1 εκ. τ.χλμ. πληθυσμό 20εκ. , η μία του άκρη έφτανε λίγο έξω από τη σημερινή Ισπανία και η άλλη ανοιχτά της Καραϊβικής. Ζωγράφισα την Ατλαντίδα στο Autocad,  έτσι ώστε το κίτρινο σχήμα να έχει area  2,1 εκ. τ.χλμ
 Αυτά τα φοβερά και τρομερά τα λέει ο Πλάτωνας στους διαλόγους του ΤΙΜΑΙΟ & ΚΡΙΤΙΑ. Όχι εγώ. Κάποιοι τα κρύβουν επιμελώς. Τολμάω και τα φέρνω ξανά στο προσκήνιο. Κατάφερα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να «αποκωδικοποιήσω» και να κατανοήσω πλήρως τον ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ και όχι παραμυθά, όπως βολεύει να τον αποκαλεί το κατεστημένο, τουλάχιστον στο κομμάτι της Ατλαντίδας !!!!!

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ!!!!!

Όσο διαβάζω ΚΡΙΤΙΑ, τόσο περισσότερο διαπιστώνω, ότι οι απανταχού "ειδικοί" στον Πλάτωνα δεν τον έχουν διαβάσει ΚΑΝ. Θα παρουσιάσω για πρώτη φορά το παλάτι της Ατλαντίδας, δηλαδή την κατοικία του Πρώτου τη τάξει Βασιλέα, του μεγάλου νησιού (σ.σ. που ήταν χωρισμένο σε 10 βασίλεια),  ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ το περιγράφει ο Κριτίας. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.!!!!
Ο Κριτίας δίνει ΑΚΡΙΒΕΙΣ διαστάσεις, μήκη, πλάτη, βάθη. Όχι λόγια του αέρα σαν αυτές τις μπούρδες που λένε ΔΥΣΤΥΧΩΣ και  Έλληνες ΔΗΘΕΝ ακαδημαϊκοί ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την ασχετοσύνη τους αφού το παίζουν Πλατωνιστές, χωρίς να τον έχουν μελετήσει με προσοχή αλλά κυρίως με σεβασμό. Που επιμένουν ότι η Ατλαντίδα ήταν στη φαντασία του Πλάτωνα. Που τολμoύν  και αποκαλούν το γίγαντα του πνεύματος παραμυθά!!
 Για να μην μακρυγορώ, το ΠΑΛΑΤΙ της Ατλαντίδας, το έχω σχεδιάσει με ακρίβεια στη συνδυασμένη αυτή φωτό που συνέθεσα από την καλλιτεχνική απεικόνιση του TIME-LIFΕ & το Google earth (σ.σ. μελετείστε τη προσεκτικά κάνοντας κλικ πάνω στη φωτογραφία). Τι να πει κανείς για την τεχνολογία των Ατλάντων; Εγώ σαν μηχανικός έμεινα κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό. Αναφέρει ο Κριτίας ότι γύρω από το κεντρικό νησί, υπήρχαν 2 αλλεπάλληλες κυκλικές ζώνες ξηράς και 3 θάλασσας, τόσο κυκλικές, σαν να τις είχαν τορνέψει!!!  Επίσης μιλάει ο Κριτίας για ΔΙΩΡΥΓΑ μήκους 50 σταδίων (δηλαδή 9.500 μ) που συνέδεε την εξωτερική τάφρο με τη θάλασσα. Είχε πλάτος 3 πλέθρα ( ~100 μ) και βάθος 100 πόδια (~ 30 μ). Δηλαδή σχεδόν 1,5 φορά τη σημερινή διώρυγα της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Κορίνθου!!! Πότε; Το 9.500 π.Χ.!!! ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ. Είχαν μάλιστα γεφυρώσει -όπως λέει ο Κριτίας- με 3 γέφυρες, τα 3 τεχνικά κυκλικά κανάλια, έτσι ώστε ο κεντρικός δρόμος να καταλήγει στο παλάτι. Ξέρετε τι ανοίγματα  γεφύρωσαν; Ανοίγματα 550,350 και 200 μέτρων αντίστοιχα. Με τι γέφυρες; Κρεμαστές; Με ακρόβαθρα και μεσόβαθρα; Με ποιά ΑΝΩΤΕΡΗ τεχνολογία; Δεν μιλάμε για γεφυράκια της πλάκας, αλλά για ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ακόμη και σήμερα!!! 
Kαι κάτι άλλο.Σκέφτηκα να υπολογίσω, πόσα κυβικά μέτρα έσκαψαν οι Άτλαντες για να κατασκευάσουν τις 3 κυκλικές λωρίδες γης. Πανεύκολες μετρήσεις, απλή γεωμετρία με τον τύπο  π(R1^2-R2^2), όπου R1  η ακτίνα του εξωτερικού κύκλου και R2 η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου. Για την εξωτερική λωρίδα, αν εφαρμόσω R1=3000 m. & R2=2450m, βρίσκω το εμβαδόν της κυκλικής ζώνης 9,4 τ.χλμ. Υπολογίζοντας και τις άλλες 2, το συνολικό άθροισμα είναι 14,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το βάθος των 3 ζωνών ήταν 30 μέτρα, σύμφωνα με τον Κριτία. Όμως πρώτα θα έσκαψαν το κομμάτι της ξηράς (~10 m.) και μετά θα το βάθυναν 30 μέτρα. Αν λοιπόν έσκαψαν συνολικά 10+30=40m τότε ο όγκος εκσκαφής V=~600.000.000 κυβικά μέτρα!!!!  ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ δις!!! Ρωτάω: Με ποιά τεχνολογία έσκαψαν ΤΕΛΕΙΟΥΣ κύκλους και τους εκχωμάτωσαν; Με τα χέρια; Όχι δα. 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα εκσκαφής, σημαίνει 40 εκατομμύρια δρομολόγια με σημερινά φορτηγά!!!  Πραγματικά έχω μείνει άφωνος. Εκ του αποτελέσματος, μιλάμε για ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Και κάποιοι μιλάνε ακόμη για εποχή του χαλκού το 5.000 π.Χ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Κρύβουν την αλήθεια, όχι μόνο για την Ατλαντίδα. Αλλά η Ατλαντίδα ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ!!!