Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΔΙΑ-EΡΜΗ-ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ)

Μιά εντυπωσιακή συναστρία συμβαίνει αυτό τον καιρό στο δυτικό ορίζοντα, μόλις αρχίζει να σκοτεινιάζει και θα μας απασχολήσει για λίγες ημέρες, αφού 3 λαμπροί πλανήτες κάνουν την εμφάνισή τους. Πρώτος ο Δίας με μέγεθος μ=-2,67, λίγο δυτικότερα του ο λιγότερο λαμπρός Ερμής  με μέγεθος μ=-0,78  και τέλος νοτιότερα, η πιό φωτεινή Αφροδίτη, με μέγεθος μ=-3,91. Ο Δίας  στις αρχές Ιουνίου θα εξαφανιστεί στο φως του απογευματινού ήλιου, κατόπιν ο Ερμής στα τέλη Ιουνίου, και μόνη πλέον η Αφροδίτη θα συνεχίσει την ορθή πορεία της στον ουρανό.
Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία. Τον Ερμή τον έχουν δει λίγοι άνθρωποι και ακόμη λιγότεροι μπορούν να τον αναγνωρίσουν στον ουρανό, ενώ και ο Κοπέρνικος δεν τον είχε δει στη ζωή του λόγω της αχλύος που υπήρχε κοντά στο παρατηρητήριό του!!!
Προσωμοίωση από το εκπληκτικό πλανηταριακό πρόγραμμα Celestron The Sky (παταμε double click στην εικόνα για μεγέθυνση). Ευκαιρία λοιπόν να δείτε μαζί τους 3 από τους 5 αρχαίους πλανήτες του ουρανού!!!.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω της  ίδιας κινησης, του Ερμή που κινείται ταχύτατα και της Αφροδίτης που κινείται λίγο πιό αργά, οι 3 πλανήτες θα αλλάζουν συνεχώς θέση. Από τη λαμπρότητα του καθενός, όμως μπορούμε πάντοτε να τους αναγνωρίζουμε: Ερμής, Δίας, Αφροδίτη κατά σειρά λαμπρότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: