Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΟΡΦΕΑΣ

    OΡΦΕΑΣ & ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑTΕΙΑ
(Μετά το play, πατήστε το κουμπί Youtube για να τη δείτε καλύτερα)

Ένα υπέροχο απόσπασμα από την παρουσίαση στο Δήμο Ελληνικού. Μιά εξαιρετική εκδήλωση, με πολλούς ακροατές,  όπου επί 2 ώρες  a capella ξετύληξα την εκπληκτική Αργοναυτική εκστρατεία του Ορφέα, του Ιάσονα και των 50 συντρόφων τους.
Την είχα ξεχάσει και την ανεβάζω για να τη δει ο  Δ. Μιχαλόπουλος που αντέγραψε σημαντικότατες πληροφορίες από το βιβλίο μου και τις παρουσιάζει εδώ και 3 χρόνια σαν δικές του!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Το βιβλίο του Les Argonautes μου το έστειλε στις 14-10-16 σε pdf, αλλά είναι στα Γαλλικά και αδυνατώ να το διαβάσω. Aπό μιά πρόχειρη ματιά (με google translation) το βιβλίο του, σε πρώτη ανάγνωση, δεν αποτελεί αντιγραφή του βιβλίου μου (ευτυχώς) αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τίνος αντιγραφή αποτελεί. Έχει χρησιμοποιήσει 930(!!!) παραπομπές και το όνομά μου υπάρχει σε 44 παραπομπές, και του Ζ.Πετρίδη 29 σύμφωνα με το εργαλείο find. Δεν έχει γράψει ούτε μιά φράση δική του, συνέχεια αναφέρει άλλους συγγραφείς των οποίων έχει πάρει αποσπάσματα και τα έχει συρράψει. Έχω διαβάσει εκατοντάδες βιβλία της αρχαίας γραμματείας και αρκετά Ελλήνων και ξένων ερευνητών. Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω βιβλίο που δεν αντικατοπτρίζει την παραμικρή άποψη του συγγραφέα, αλλά όλων των άλλων. Απορώ με ποιά λογική εκδόθηκε αυτό το βιβλίο που δεν έχει τίποτα καινούργιο να πει, σε αντίθεση με το δικό μου που ανατρέπει ολόκληρη την προϊστορία. 
Πάντως, σε ότι με αφορά, το ότι με αναφέρει στις σημειώσεις του σαφώς και δεν με ικανοποιεί ΚΑΘΟΛΟΥ. Το να βάζει σε μιά σημαντικότατη πληροφορία του βιβλίου μου, απλά ένα εκθετικό αριθμό όπως π.χ. ο Ορφέας ήταν ένα πραγματικό πρόσωπο, που  γεννήθηκε το 1920 π.Χ. και πέθανε γύρω στο 18407 και να πρέπει μετά κάποιος να ψάξει να βρει (αν το βρει) στις εκατοντάδες αναφορές του κεφαλαίου ότι ο αριθμός 7 αντιστοιχεί σε αυτό που αναφέρει ο Σοφιάς Σωτήρης στο Ορφέας και Αργοναυτική εκστρατεία, δεν το κάνει κανένας. 
Εγώ δεν είμαι απλά ένας αριθμός του βιβλίου του, όπως με παρουσιάζει.  Κατ'αρχήν όλο του το έργο είναι βασισμένο με "μαεστρία" στη δική μου διαδρομή. Αυτήν ακολουθεί στο βιβλίο του κατά γράμμα και καμμία άλλη. Ούτε του Απολλόδωρου, ούτε του Πετρίδη,ούτε του Βαλέριου Φλάκκου ούτε κανενός άλλου. Έχει βασιστεί 100% στη δική μου διαδρομή και σε κάθε τοπωνύμιο της π.χ. σημερινής Τουρκίας, Γεωργίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Πολωνίας, Ολλανδίας, Ισπανίας, Ιταλίας κλπ προσθέτει απλά και τι έχουν πει και οι υπόλοιποι συγγραφείς.

Όλες τις πληροφορίες για την Αργοναυτική εκστρατεία που αποκωδικοποίησα (ημερομηνίες, τοπωνύμια κλπ) τις αντέγραψε ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ μου όπως ορίζει ο νόμος για τη προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. 
Πουθενά δεν αναφέρει ότι η βασική πηγή του βιβλίου του ήταν το δικό μου βιβλίο. Με βάζει στο ίδιο τσουβάλι με άλλους 300 από τους οποίους οι 295 δεν έχουν σχέση με την αργοναυτική εκστρατεία. Δεν θα είχα ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ αν έγραφε μέσα στο ΚΕΙΜΕΝΟ (και όχι απλά σαν αριθμό παραπομπής) ότι π.χ. το Πέρασμα Κλουχόρι, τον αρχαίο δίολκο του Καυκάσου, τον ανακάλυψε ο Σοφιάς. Τι κάνει λοιπόν; Βάζει απλά έναν αριθμό δίπλα στη σημαντική μου ανακάλυψη και αντε εσύ να βρεις ανάμεσα σε 100 αναφορές ποιός έγραψε για το Κλουχόρι. Δηλαδή πιστεύετε εσείς ότι ο αναγνώστης του θα διαβάζει σε μιά σελίδα 20-30 παραπομπές και θα ανατρέχει μετά από 30 σελίδες για να κάνει αντιπαραβολή μία προς μία ποιός έγραψε τι; Ούτε μία στο εκατομμύριο, αλλά αυτή τη λογική ακολουθεί το βιβλίο.

Και του δίνουν συγχαρητήρια για το έργο του που αλλάζει τη θεώρηση μας για την αρχαιότητα!!!
Αγγλικά site δημοσιεύουν το χάρτη μου και ο Μιχαλόπουλος ούτε που το αναφέρει. Τον παρουσιάζει σαν δικό του!!!
Την σημαντική ημερομηνία γέννησης και θανάτου του Ορφέα το 1920 π.Χ.-1840 π.Χ. !!!
Την διεξαγωγή της αργοναυτικής εκστρατείας το 1870 π.Χ. !!!
Όλα τα τοπωνύμια που ταυτοποίησα μετά από κοπιαστική εργασία 3 χρόνων, τα έστειλε στο British Naval History σαν δικά του!!!
Εκεί που ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας είναι το κάτωθι άρθρο, συνέντευξή του Μιχαλόπουλου σε γαλλικό site όπου ο κ.Yves Chiron  που  παρουσιάζει το βιβλίο του λέει, ότι ο συγγραφέας (ο Μιχαλόπουλος δηλαδή) αναφέρει ότι η Αργοναυτική εκστρατεία ήταν διαδρομή 19.000 χλμ που κράτησε 16 μήνες!!!!
ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το λόγο θα έχει σύντομα η δικαιοσύνη. Η ανοχή έχει και τα όρια της.


www.delitdimages.org/19-000-kilometres-en-16-mois-l
En d'autres termes, Jason et les Argonautes ont-ils réellement existé ? Peut-on ... Dimitris Michalopoulos, Les Argonautes, Dualpha éditions, 184 pages.


19.000 σε 16 μήνες