Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ-ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΗΡΙ ΡΕΪΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ -ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΗΡΙ ΡΕΪΣ(VIDEO)
   
Υπέροχη εκπομπή στο ΑSTRA TV, συνέντευξη στο φίλο, εξαίρετο δημοσιογράφο Βασίλη Μπαντίδη, τον μοναδικό στην ελληνική τηλεόραση που τολμάει να ασχολείται με θέματα του εναλλακτικού χώρου, χωρίς φόβο και πάθος και πολλά μπράβο του. Χαίρομαι να μιλάω με το Βασίλη γιατί και τρομερές γνώσεις έχει και σέβεται το συνομιλητή του, αλλά κυρίως δεν τον διακόπτει. Σάββατο βράδυ 18-03-2017 και μιά συνέντευξη a capella χωρίς να έχουμε συζητήσει με το Βασίλη εκ των προτέρων τι θα πούμε ακριβώς.Απλά με είχε ενημερώσει την Παρασκευή, να προετοιμάσω γενικά κάτι για τον χάρτη του Πήρι Ρέις. Άνοιξα τις σημειώσεις που έχω χρησιμοποιήσει για το συγκεκριμένο θέμα στο βιβλίο μου Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ  και η συνέντευξη έτρεξε αυθόρητα. Έλεγα ότι είχα σκεφτεί να πω, χωρίς ο Βασίλης να διακόπτει τον ειρμό μου.  Η σύνδεση μέσω Skype  δεν ήταν καλή, αλλά ευτυχώς ο ήχος βγήκε αρκετά καλός. Είχα πολλά στο μυαλό μου και το σαρδάμ παραμόνευε. Ευτυχώς τώρα που την είδα δεν διαπίστωσα κάποιο σοβαρό σαρδάμ. Μόνο αντί να πω -εν τη ρύμη του λόγου- ο οβελίσκος της Αλεξάνδρειας είπα ο Βασιλίσκος, έχοντας στο στόμα μου τον α' Λέοντος που είχα αναφέρει προηγουμένως Επίσης ειπα ότι μετρώντας το ύψος του ήλιου από την Αθήνα..............Το σωστό είναι μετρώντας το ύψος του πολικού αστέρα από την Αθήνα.
Επίσης οι 7 φωτογραφίες που έστειλα με mail δεν μπήκαν στη σωστή τους θέση αλλά δεν πειράζει. Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε απόλυτα. Την σύνδεση ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ-ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ δεν την έχει σκεφτεί μέχρι σήμερα κάποιος άλλος ερευνητής. Δεν μου ήρθε στο μυαλό με επιφοίτηση, αλλά τα κείμενα Τίμαιος και Κριτίας του γίγαντα του πνεύματος του Πλάτωνα, με βοήθησαν να επιλύσω ένα ακόμη παγκόσμιο μυστήριο. 

Θέλησα να βοηθήσω αυτούς που θα δουν τη συνέντευξη αλλά δεν είδαν τις φωτογραφίες που αναφέρω στη συζήτηση.

Στη 1η φωτό ο Πολικός Αστέρας. Το ύψος του, ταυτίζεται σε κάθε περιοχή του Β. Ημισφαιρείου με το Γεωγραφικό Πλάτος του τόπου. 
 

 ΦΩΤΟ 2.1: Η αρχαία Συήνη (σημερινό Ασουάν) ήταν το 3ο π.Χ. αιώνα, σύμφωνα με τον Ερατοσθένη, στον Τροπικό του Καρκίνου της τότε εποχής, δηλαδή φ=23ο 35' ή ~35 χλμ βορειότερα από τον σημερινό Τροπικό, μέσα στη λίμνη Νάσερ. Οι ερευνητές Σάντερς & Κούπερ, υπέθεσαν ότι  ο χάρτης του Πήρι Ρέις περιείχε πληροφορίες από την εποχή που ο Τροπικός του Καρκίνου, ταυτιζόταν με τη σημερινό Ασουάν, στη θέση φ=24ο 05' ή ~65 χλμ. βορειότερα από τον σημερινό Τροπικό. Δηλαδή κατ' αυτούς η Συήνη, στο πέρασμα των αιώνων, έκανε βόλτα 40 χλμ. βόρεια !!!!!!!!!!!!!!

ΦΩΤΟ 5. Η Ατλαντίδα όπως είναι σήμερα. Φαίνεται το ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ  ή ΠΕΔΙΑΔΑ και τα τεράστια βουνά Β.Δ, που σήμερα είναι υποθαλάσσια και έχουν ύψος 5 χλμ. Εμφανίστηκε στο Google Earth  το 2009, έγινε παγκόσμιος χαμός, και το 2012 ξαφνικά-με μιά ανεπίτρεπτη ενέργεια- η Google  θόλωσε το ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και εξαφάνισε την Ατλαντίδα για 2η φορά, αυτή τη φορά ψηφιακά.
  


















ΦΩΤΟ 6.Η Ατλαντίδα όπως ήταν την εποχή της ακμής της το 9600 π.Χ. και λίγο πριν καταλήξει στο πάτο του Ατλαντικού. Φαίνεται το ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ  ή ΠΕΔΙΑΔΑ και τα βουνά που ήταν στραμένα προς βορράν, σύμφωνα πάντοτε με τον Πλάτωνα.
  






















ΦΩΤΟ  7. Περιστρέφοντας τον άξονα περιστροφής 75 μοίρες δυτικά απ'ότι σήμερα,δημιουργούνται νέος Ισημερινός και νέοι Τροπικοί. Η Ανταρκτική το 9600π.Χ. ήταν νότια από τον Ισημερινό της τότε εποχής. Στον αρχαίο Τροπικό του Αιγόκερω. Άρα χωρίς παγοκάλυμμα. Αυτός που λύνει το μυστήριο με τον χάρτη του Πήρι Ρέις είναι έμμεσα  ο Πλάτωνας!!!!!!!!!!!!!