Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

OΡΦΕΑΣ & ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Στις 6 Αυγούστου -ανήμερα της γιορτής μου-επισκέφτηκα μαζί με τον εκδότη μου, το τυπογραφείο στην Παιανία , όπου είδα το βιβλίο στο τελικό του στάδιο πριν τη βιβλιοδέτηση.
ΟΡΦΕΑΣ & ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, ένα βιβλίο με πολύ ιδρώτα και κόπο φτάνει σιγά-σιγά στην «Κολχίδα» του, στις εκδόσεις ΝΟΩΝ, Αγίου Ιωάννου 24Δ στην Aγία Παρασκευή.
Είναι ένα βιβλίο που είναι γεμάτο με συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έφερα στο φως όχι με την σκαπάνη αλλά με την πένα μου και την τεράστια επιμονή και αγάπη μου για την αρχαία Ελλάδα.
Ένα τέτοιο βιβλίο με 280 περίπου σελίδες,γεμάτο με πρωτότυπες φωτογραφίες (150 περίπου-κρίμα που δεν είναι έγχρωμες όπως τις παρέδωσα, αφού το κόστος τριπλασιαζόταν) και γραμμένο χωρίς καμία προσθήκη ή αναφορά άλλων έτοιμων άρθρων, ως είθισται σε παρόμοια έργα, κανονικά θα έπρεπε να έχει 25 περίπου Ευρώ. Έκανα τεράστια προσπάθεια για να το κρατήσω σε τιμή απόλυτα προσιτή. Για το σκοπό αυτό ανέλαβα την συνέκδοσή του με συνέπεια να συμπιεστεί προς τα κάτω το εκδοτικό κέρδος. Επίσης παρέδωσα το κείμενο σχεδόν έτοιμο για να μορφοποιηθεί σε βιβλίο. Με τη βοήθεια της συζύγου μου, που μου έγραψε πολλά κείμενα στον υπολογιστή και κάνοντας η ίδια τη φιλολογική διόρθωση, περιόρισα αισθητά το κόστος της έκδοσης. Φυσικά σχεδιάζοντας εγώ τα εξώφυλλα, έκανα εξοικονόμηση και χρόνου και χρήματος.
Αν λοιπόν στο κόστος της α’ έκδοσης που είναι 3 € περίπου το βιβλίο (χαρτί, φιλμ, τυπογραφείο), προστεθεί το κέρδος του εκδότη 5-6€, το κέρδος του διανομέα-εμπόρου 3-4€, το κέρδος των βιβλιοπωλείων που είναι 3-4€, τότε μια τιμή γύρω στα 18€ ήταν η μικρότερη που θα μπορούσα να επιτύχω. Έχοντας όμως συμβάλλει κατά 80% στο συνολικό κόστος έκδοσης (σε έξοδα και εργασία), έχω τη δυνατότητα για κάτι πολύ καλό. Παραδίδω λοιπόν το βιβλίο μου στην μοναδική τιμή των 14€.
Θα κάνω όμως και μια ακόμη πολύ μεγάλη προσφορά στους επισκέπτες του blog μου.
Όσοι το προμηθευτούν απ’ ευθείας από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΝΟΩΝ, Αγίου Ιωάννου 24Δ στην Aγία Παρασκευή, θα το αγοράζουν ΜΟΝΟ 10€.Αρκεί να βγάλουν αυτό το κείμενο σε φωτοτυπία. και να το επιδείξουν στο βιβλιοπωλείο.
Μάλιστα κάποιες ημέρες , μπορώ να βρίσκομαι στο χώρο του βιβλιοπωλείου για εκ του σύνεγγυς επαφή.
Μέχρι να διαδοθεί το βιβλίο και να καταλάβει η ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα τι ΘΗΣΑΥΡΟ είχε στα χέρια της και τον είχε ΠΕΤΑΞΕΙ στα σκουπίδια, θα κάνω και μια επίσημη πρόταση στο Ελληνικό κράτος, μέσω του Υπουργείου Παιδείας ή του Υπουργείου Πολιτισμού(ακούει αλήθεια κανείς;):
Να αναλάβει την έκδοση και διανομή του βιβλίου μου σε όλη την Ελλάδα αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός με τιμή το πολύ 5€. Να το μεταφράσει σε όλες τις γλώσσες του κόσμου γιατί είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ(;) ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΙΑ 4000 ΧΡΟΝΙΑ.
Ίσως κάποιοι διαβλέπουν έπαρση στα γραφόμενά μου. Τους προκαλώ να διαβάσουν το βιβλίο μου και αν αυτά που γράφω τα έχουν ξαναδιαβάσει, τους επιστρέφω το κόστος αγοράς στο 1000πλάσιο.
Αν όχι, τότε να το διαδώσουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου: Ένας απλός Έλληνας ερασιτέχνης ερευνητής εκτόξευσε την ιστορία της πατρίδας -που του έκανε την τιμή να τον γεννήσει στα ιερά της χώματα- στα ουράνια.
Η Ελλάδα δεν αξίζει να είναι ουραγός, όπως έχει καταντήσει σήμερα. Πρέπει και Αξίζει να είναι στην ΚΟΡΥΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: