Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΡΦΕΑΣ=ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Διαβάζοντας την ετυμολογία της λέξης ΟΡΦΕΑΣ που του αποδίδουν ορισμένοι, θα αποκαταστήσω και αυτήν την ασάφεια που συναντά κανείς στην βιβλιογραφία, από «ερευνητές» που δυστυχώς αγνοούν στοιχειωδώς την δομή της Αρχαίας Ελληνικής, και θα προτείνω αν όχι-για μένα- την 100% σωστή, την πλέον πειστική.
Φυσικά απορρίπτω ολοκληρωτικά την ετυμολογία ΟΡΦΕΑΣ εκ του ορφανός, αφού και μάνα(την Καλλιόπη) είχε αλλά και πατέρα (τον Οίαγρο), όπως αναφέρει ο ΙΔΙΟΣ. Άρα δεν υπήρξε ποτέ ορφανός. Συνεπώς όσοι το ισχυρίζονται και μάλιστα με βεβαιότητα, σαφέστατα δεν έχουν διαβάσει τα Αργοναυτικά, αφού στο στίχο 685 αναφέρεται στη μητέρα του, τη συνετή Καλλιόπη, ούτε φυσικά τον τελευταίο στίχο, τον 1384, που αναφέρεται στον πατέρα του , τον μεγαλόψυχο Οίαγρο.
Τώρα τι σόι ορφανός είναι κάποιος που έχει και τους δύο γονείς, το γνωρίζουν, μόνο οι μη γνωρίζοντες τα Αργοναυτικά.
Έχοντας με τη μελέτη μου, επιβεβαιώσει ότι η Αρχαία ελληνική γλώσσα είναι νοηματική, έβαλα στο find την ρίζα ορφ- μήπως και ο Ορφέας αναφέρει την εξήγηση του ονόματός του, έστω και κωδικοποιημένα. Μήπως η ρίζα ορφ-είναι κρυμμένη σε κάποια παράγωγη, ή σύνθετη κλπ λέξη; Η απάντηση που δίνει ό Ορφέας είναι θετική. Θετικότατη θα έλεγα εγώ.
H αναζήτηση λοιπόν με έστειλε στο στίχο 123, όπου αναφέρεται η λέξη όρφνη, που σημαίνει σκοτάδι.
Πιστεύω ακράδαντα, απ’ όσο έχω μελετήσει τα κείμενά του και απ’ ότι έχουν γράψει γι αυτόν , ότι ΟΡΦΕΑΣ σήμαινε ο άνθρωπος ο σκοτεινός, με την έννοια φυσικά του μυστικιστή, του ανθρώπου που μυήθηκε από μικρός σε «σκοτεινές» ιστορίες (βλέπε Διονυσιακά μυστήρια) που είχαν σχέση με απόκρυφες τελετουργίες ή γνώσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ!!!!!
Το κείμενο δικαιώνει αυτή την άποψη πλήρως, αφού πολλές φορές ο ίδιος ο ΟΡΦΕΑΣ αναφέρεται «κωδικοποιημένα» σε μυστικά ή σκοτεινά έργα, όπως π.χ στους στίχους 468-469 : ἔφθασαν στό ἱερό νησί τῆς Σαμοθράκης, όπου τελοῦνται ὄργια φρικτά, πρός τιμή τῶν θεῶν, ἀπόρρητα γιά τούς θνητούς. Σ’ αὐτά μέ χαρά τους μυήθηκαν οἱ ἥρωες, ἀκολουθῶντας τή δική μου συμβουλή.
Φυσικά αναφέρεται στα Καβίρεια μυστήρια της Σαμοθράκης, στα οποία ΑΥΤΟΣ πρότεινε στους Αργοναύτες να μυηθούν. Άρα ήταν σαφώς γνώστης τους. Δεν προτείνεις κάτι που δεν γνωρίζεις.
Θα συνεχίσω με τους συγκλονιστικούς στίχους 17-19 :Βριμοῦς τ’ εὐδυνάτοιο γονάς, ἠδ' ἔργ' ἀΐδηλα Γηγενέων, οἵ λυγρόν ἀπ' οὐρανοῦ ἐκμάξαντο σπέρμα γονῆς, τό πρόσθεν ὄθεν γένος ἐξεγένοντο.
Όπερ μεταφραζόμενο σημαίνει: τά τέκνα τῆς ἰσχυρῆς Βριμοῦς καί τά σκοτεινά ἔργα τῶν Γηγενῶν, οἱ ὁποῖοι, παίρνοντας ἐπαίσχυντο σπέρμα ἀπ' τούς ἀπογόνους του Οὐρανοῦ, ἔπλασαν τό προηγούμενο γένος τῶν θνητῶν.
Για να αποφανθεί όμως κάποιος ότι κάποια έργα είναι π.χ. σκοτεινά, σημαίνει ότι τα γνώριζε, αφού τα κρίνει σαν ἔργ' ἀΐδηλα .
Αλήθεια, πόσοι έχετε διαβάσει τους στίχους 17-19 και σταματήσατε να τους αναλύσετε;
Φαντάζομαι ελάχιστοι. Τους κάνατε by-pass όπως ο Πασάς και λοιποί χωρίς καν να τους προσέξετε.
Για μένα όμως ήταν οι στίχοι που με προβλημάτισαν όσο κανείς άλλος σε ολόκληρο το έργο.
Για διαβάστε τους πολύ προσεκτικά. Εγώ κάθε φορά που διάβαζα το αρχαίο κείμενο (σ.σ. το έκανα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές) και έφτανα στους συγκεκριμένους στίχους, σταματούσα, έφερνα τα χέρια στο πρόσωπο μου και με δέος αναφωνούσα: Τι λέει ο άνθρωπος; Τώρα λοιπόν εξηγούνται όλα!!!!!!
Αν δεν προβληματιστείτε, δεν πρόκειται ποτέ να το αποκαλύψετε.
Το μεγάλο λοιπόν μυστικό, των Ορφικών, ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΡΦΕΑ είναι οι στίχοι 17-19. Και είναι ΚΩΔΙΚΑΣ υπαρκτός, γραμμένος σε κείμενο, όχι σαν τον ΚΩΔΙΚΑ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ που τον δημιούργησε με το μυαλό του ο συγγραφέας (σ.σ. πολύ καλό βιβλίο και ταινία μεν, επιστημονικής φαντασίας δε).
Αυτός μάλιστα. Τεράστιος Κώδικας. Όπως Τεράστιος και αυτός που τον έγραψε, ο Ορφέας ( =ο σκοτεινός).
ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ.
ΑΝ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΩΔΙΚΑΣ.
Καταλάβετε λοιπόν άπαντες, ότι τα ΟΡΦΙΚΑ δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, τόσο απλά, όσο τα παρουσιάζουν στις μεταφράσεις τους, Πασάς, Μαρκετάκη, Λιακόπουλος, Πύρινος Κόσμος κλπ. με σχόλια ή πληροφορίες που είναι 100% λάθος;
Σας ανοίγω τα μάτια με τη σωστή μετάφραση ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ ΟΡΦΕΩΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ.
Ναι το δηλώνω κι ας πουν κάποιοι, ότι δείχνει εγωιστικό. Έχω ξαναγράψει τα ΟΡΦΕΩΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ, όπως το έκανε ο Ορφέας πριν 4.000 χρόνια, χωρίς λάθη, κενά & παρερμηνείες.Έχω με την έρευνά μου ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, βρει την πραγματική διαδρομή μέτρο προς μέτρο.
Μάλιστα εντός της τρεχούσης εβδομάδος, θα ολοκληρωθεί σχετικό DVD, που θα διανέμεται από εδώ και στο εξής ΔΩΡΕΑΝ με τα δύο προηγούμενα βιβλία. Θα το στείλω σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, Νational Geographic, history channel μήπως και επιτέλους κάποιος δείξει την πρέπουσα προσοχή, σε 2 σημαντικότατα έργα, με τρομερές αποκαλύψεις, που κινδυνεύουν να μείνουν στα αζήτητα.

1 σχόλιο:

theo-doros είπε...

Αγαπητέ Σωτήρη
Έχω αποκωδικοποιήσει τα γράμματα του αλφαβήτου. Η επαλήθευση γίνεται από τις σημασίες των λέξεων που δομούνται από τα γράμματα.ή καλύτερα, η σημασία μιας λέξης είναι το σύνολο των σημασιών των γραμμάτων της.
Διάβασα την ετυμολογία που δίνεις για την λέξη/όνομα Ορφέας. Να σου δώσω τη δική μου ετυμολόγηση: τα γράμματα "ορ" δηλώνουν οποιοδήποτε στερεό σώμα βλέπε πχ ριο αντίριο =στεριά αντιστεριά / η λέξη ρέω δηλώνει τα στερεά που έχουν την ιδιότητα να κινούνται επί αυτών τα πάντα /ροή =κίνηση επί στερεού. το γράμμα "Φ" δηλώνει 'έξοδον/εμφάνιση (με το σκεπτικό πως όταν βγαίνει από κάπου, παύει να είναι κλεισμένο και άρα φαίνεται, βλέπε τη λέξη ορφός ή ροφός που είναι το ψάρι που εξορμά/κάνει την εμφάνιση του, από τρύπες βράχων, και τη λέξη 'φως'που σημαίνει την ΄Φ' εμφάνιση των 'ω'πάντων.
Η λέξη ορφνή σημαίνει τη νύκτα ένεκα που το γράμμα 'Ν' μετά το 'ορφ' αναιρεί την έννοια του 'ορφ'', έτσι ορφνή σημαίνει 'την αναίρεση του φαίνεσθαι,δηλαδή το σκοτάδι'.
Επίσης το γράμμα 'Μ' μπροστά από την έννοια 'ορφ'(εμφάνιση/φανέρομα) αναιρεί τη σημασία της, και έχουμε 'Μορφέας' να σημαίνει την κατάσταση κατά την οποία δεν βλέπουμε, δηλαδή το σκοτάδι και κατά παράφραση τον ύπνο.