Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΥΣ











Το αξεπέραστο μνημείο της Αμφίπολης. Αντί να χαίρονται όλοι οι Έλληνες, έχουν ξεκινήσει οι γνωστές "έριδες" μεταξύ των επιστημόνων και μη. Μακεδονικός ή Ρωμαϊκός; Ότι και να είναι, είναι υπέροχος, μοναδικός σε διαστάσεις. Οι Καρυάτιδες εκπληκτικές. Και  βγαίνει επικεφαλής κόμματος του 0,1% και τις χαρακτηρίζει χοντροκομμένες!!!!
Δυστυχώς, αν και η περιοχή ήταν γνωστή από την αρχαιότητα και ο τύμβος, από τα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά, έκανε "μπαμ" ότι κρύβει κάτι μεγάλο, ουδέποτε απασχόλησε σοβαρά το υπουργείο πολιτισμού.
Αντίθετα οι κάθε λογής αρχαιοκάπηλοι, τον έχουν "περιποιηθεί" καταλλήλως. Ο αείμνηστος Δ. Λαζαρίδης, προσπάθησε πριν 50 χρόνια κάτι να κάνει, αλλά μάταια. Και τώρα εν έτει 2014,έφτασε επιτέλους η ώρα. Δεν γράφω αυτό το άρθρο, έτσι για να γράψω. Έχω ασχοληθεί με τον Μέγα Αλέξανδρο εκτενώς. Έχω διαβάσει την βιογραφία του από σύγχρονους ξένους και αρχαίους Έλληνες ιστορικούς και τον έχω μελετήσει λεπτομερώς σαν προσωπικότητα. Έχω βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα. Για τον θάνατό του, έχω γράψει σε παλαιότερο άρθρο μου, ότι η δική μου απλή λογική λέει ότι έχει θαφτεί κάπου στη Βαβυλώνα, όπου και πέθανε.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι τον περιέφεραν 2.500 χιλιόμετρα για να τον θάψουν στη Μακεδονία ή στην Αίγυπτο. Τώρα σαν αιτία θανάτου, από τα συμπτώματα που παρουσίασε, θα συμφωνήσω με τη θεωρία της δηλητηρίασης από τους Χαλδαίους ιερείς. Το δηλητήριο που ήπιε του κατέστρεψε ζωτικά όργανα και μετά από λίγες ημέρες, κατέληξε. Από ισχυρό δηλητήριο, δεν γλυτώνεις με τίποτε. Από κρύο ή πνευμονία, αυτό το "θηρίο" της άριστης φυσικής κατάστασης, αποκλείεται να πέθαινε. Η ανοησία του Αλέξανδρου ήταν ότι δεν είχε δοκιμαστές. Ότι του έδιναν, το έπινε. Πολύ λοιπόν εύκολα, το δηλητήριο σε κάποιο συμπόσιο, έκανε τη δουλειά του. Έβλεπε παντού συνωμότες ο Αλέξανδρος, τους καθάριζε εν ψυχρώ, την πάτησε όμως σαν αρχάριος με την εμπιστοσύνη που έδειξε σε εν δυνάμει εχθρούς του. Αυτούς που έβλεπαν ότι οι αυτοκρατορίες τους διαλύονταν από ένα φιλόδοξο νεαρό. Και κατά τα κοινώς λεγόμενα του πήραν τα "μέτρα". 
Ποιόν μπορεί να "φιλοξενεί" ο τύμβος; Πολλούς και διάφορους. Προσωπική μου εκτίμηση ότι ή είναι ή κενοτάφιο του Μ. Αλεξάνδρου, ή ο παρανοϊκός Κάσσανδρος θέλησε να ξεπεράσει τη φήμη του Αλεξάνδρου με ένα μεγαλόπρεπο δικό του τάφο.
Τα γράφω τώρα λίγο πριν την αποκάλυψη, έτσι ώστε να ξέρω αν θα δικαιωθώ ή όχι. Σαφέστατα θα ήθελα να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος για χιλιάδες λόγους. Δεν θα με χαλάσει όμως αν είναι ο Νέαρχος, ο Αλέξανδρος, ο Δ', η Ρωξάνη ή η Ολυμπιάδα. Ούτε αν είναι τελικά Ρωμαϊκός.
Πρόσεξα όμως κάτι που δεν έχει επισημάνει κανένας. Οι Καρυάτιδες αυτές, είναι 100% Ελληνίδες!!!!
Γνωρίζετε τον Ελληνικό πόδα; Είναι αυτός που το δεύτερο δακτυλάκι του ποδιού, είναι αισθητά μακρύτερο από το μεγάλο δάχτυλο (σ.σ. δείτε τις φωτό με τα δάχτυλα των ποδιών και θα το διαπιστώσετε). Σε όλα τα αρχαία ελληνικά αγάλματα, αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει. Ίσως είναι κάποιο γενετικό χαρακτηριστικό της πανάρχαιας ελληνικής φυλής. 
Αυτός λοιπόν που τις έφτιαξε, γνώριζε τον ελληνικό πόδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: