Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ!!!


Βλέπω τους αρχαιολόγους ξανά στα χαρακώματα και με πιάνει αηδία. Μετά από 10 μήνες απόλυτης σιωπής, ο τάφος της Αμφίπολης ξανά στο προσκήνιο. Φίλος ερευνητής με τον οποιο έχω συζητήσει διεξοδικά το τελευταίο χρόνο για το θέμα, μου είπε ότι την περασμένη άνοιξη, επισκέφτηκε την Αμφίπολη. Ερημιά παντού και ένας μόνο φύλακας που απαγόρευε την πρόσβαση στο χώρο. Κατάθλιψη για την εγκατάλειψη του τεράστιου μνημείου του Ελληνισμού.
Ανώνυμο το μνημείο, με ένα νεκρό που βρέθηκε το Νοέμβριο του 2014 και που ξαφνικά έγιναν 5. Τον υποτιθέμενο νεκρό, βέβαια ακόμα ψάχνουμε να βρούμε σε ποιά θέση ήταν, αφού η "έμπειρη" Περιστέρη ξέχασε να τον φωτογραφήσει in situ όπως όφειλε.
Και ξαφνικά επανέρχεται η Περιστέρη για τον Ηφαιστίωνα, η ανεκδιήγητη King μας υψώνει το μεσαίο δάχτυλο, και οι υπόλοιποι γνωστοί αρχαιολογοι της παρέας να τσακώνονται για το αν ήταν ο Ηφαιστίωνας ή όχι. 
Εγώ απ΄την πρώτη στιγμή υποστήριξα σθεναρά, ότι ο τάφος της Αμφίπολης φιλοξενούσε τον Μέγα Αλέξανδρο. 
Ενα τέτοιο τεράστιο μνημείο ήταν αντάξιο μόνο του Μεγάλου Βασιλέα και κανενός άλλου. 
Και θα επιχειρηματολογήσω για πολλοστή φορά:
1) Βρέθηκε ο ρόδακας και το μονόγραμμα Α που παραπέμπει ΑΜΕΣΑ στο Μ.Αλέξανδρο και το οποίο εξαφάνισαν στο άψε-σβήσε με μαύρες σακκούλες.
2) Τέτοιο τεράστιο μνημείο με 2.500 τόνους θασικό μάρμαρο, με υπέροχα αγάλματα, ψηφιδωτά κλπ. κόστιζε την εποχή του χιλιάδες χρυσά τάλαντα, που μόνο ένας δισεκατομυριούχος θα μπορούσε να κατασκευάσει. Ο μοναδικός λοιπόν που είχε τα χρήματα αυτά, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της εποχής αυτής, που κατείχε όλο το χρυσάφι της Περσικής Αυτοκρατορίας: Ο Μ.Αλέξανδρος και κατ' επεκταση η Ολυμπιάδα.
3) Η διάμετρος του μνημείου είναι 157 μέτρα, όσο δηλαδη το οδοιπορικό στάδιο που χρησιμοποιούσε ο Μ.Αλέξανδρος και οι μηχανικοί του για να μετρούν αποστάσεις.Αυτός λοιπόν που έφτιαξε το μημείο, ο Δεινοκράτης, χρησιμοποίησε τη μονάδα μέτρησης του Μ.Αλεξάνδρου, επιβεβαιώνοντας πλήρως την Περιστέρη (στο μόνο που συμφωνώ μαζί της) ότι είναι Μακεδονικός Τάφος και ότι κατασκευάστηκε το τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα. Μόνο που εγω λέω ότι κατασκευάστηκε ακριβώς από το 323-321 π.Χ. διάστημα στο οποίο ο Μ.Αλέξανδρος παρέμενε στη Βαβυλώνα ταριχευμένος για να ετοιμαστεί ο μυστικός τάφος του. 
4) Στο μνημείο βρέθηκε η ίδια αναπαράσταση, η Αρπαγή της Περσεφόνης, όπως και στο τάφο του Φιλίππου, μόνο που δεν ήταν τοιχογραφία, αλλά ψηφιδωτό που σαφέστατα ηταν ανώτερο καλλιτεχνικά από την τοιχογραφία, αντάξιο κάποιου ανώτερου του Φιλίππου: Του Μ.Αλεξάνδρου.
5) Το αριστερό μάτι του αλόγου στο ψηφιδωτό ειναι γαλάζιο. Διαφορετικά μάτια είχε- σύμφωνα με τη παράδοση-το σπουδαίο άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Βουκεφάλας. Δεν ξέρω αν αυτή η λεπτομέρεια οφείλεται σε αβλεψία ή λάθος του καλλιτέχνη ψηφοθέτη ή αν το άλογο στην παράσταση είναι όντως ο Βουκεφάλας (εγώ αυτό πιστεύω).
6) Το λιοντάρι ύψους 15 μέτρων, ήταν τοποθετημένο ΑΚΡΙΒΩΣ στην κορυφή του τεχνητού λόφου. Επόπτευε την περιοχή, φαινόταν από πολύ μακριά και όλοι οι περαστικοί σταματούσαν για να το θαυμάσουν. Να θυμίσω ότι το λιοντάρι ήταν βασιλικό σύμβολο και πολλές φορές ο Μ.Αλεξανδρος φέρει περικεφαλαία λιονταριού (φωτό). 
Όποιος λοιπόν το έστησε-η Ολυμπιάδα- το αφιέρωσε σε βασιλιά και ο μόνος βασιλιάς που άξιζε τέτοιο τεράστιο λιοντάρι-τριπλάσιο από της Χαιρώνειας- ηταν μόνο ο Αλέξανδρος.
7) Ο τύμβος ήταν τάφος αρχικά του Ηφαιστίωνα έγινε κατά παραγγελία του Μ.Αλεξάνδρου και κατόπιν "κρυφός" του Μ.Αλεξάνδρου. Το ότι ήταν τάφος, και όχι ναός ή ναϊκό συγκρότημα το επιβεβαιώνει ο  Αντίπατρος ο Σιδώνιος (σ.σ. ο Έλληνας ποιητής και συγγραφέας του 2ου π.Χ. αιώνα από τη Σιδώνα της Φοινίκης) ο οποίος επισκέφτηκε την Αμφίπολη περί το 150 π.Χ. και εκστασιάστηκε από το θέαμα που αντίκρυσε. Δεν ήταν κανένας τυχαίος αργόσχολος περιηγητής του καιρού του, αλλά αυτός που συνέταξε τον κατάλογο με τα 7 Αρχαία Θαύματα του κόσμου. Αναρωτήθηκε λοιπόν ο σπουδαίος ποιητής:
Επέ Λέων, φθιμένοιο τίνος τάφον μφιβέβηκας, βουφάγε; Τίς τάς ξιος ἦν ρετάς;  
Μετάφραση:
Πές (αποκάλυψε) λέοντα βουφάγε (δηλαδή εσύ που τρως βουβάλια), τίνος νεκρού (=φθιμένοιο) τον τάφο έχεις υπό την προστασία σου (αμφιβαίνω=υπερασπίζομαι, έχω υπό την εποπτεία μου, αμφιβέβηκας=ο παρακείμενος β' πρόσωπο); 
Τις τας άξιος ήν αρετάς; Ποιός ήταν άξιος για τέτοιες δόξες και τιμές (αναρωτιέται ο ποητής);
Δηλαδή μιλάει ξεκάθαρα για τάφο που κανένας δεν ήξερε σε ποιον ανήκει ακόμη και 200 χρόνια μετά την κατασκευή του!!! Τόσο καλή δουλειά είχε κάνει η Ολυμπιάδα στο τομέα της μυστικότητας, αφού σαν ιέρεια των Καβειρείων ήταν στο στοιχείο της. 
8) Η πομπή με τη σωρό του Μ.Αλεξάνδρου, ξεκίνησε από τη Βαβυλώνα όταν ο Δεινοκράτης τελείωνε το ταφικό συγκρότημα στην Αμφίπολη. Απίστευτη "σύμπτωση" που οι περισσότεροι έχουν προσπεράσει αφού δεν κατάφεραν ποτέ να εξηγήσουν γιατί ο Μ. Αλέξανδρος παρέμενε επί 2 χρόνια μουμιοποιημένος στη Βαβυλώνα: Απλά για να προλάβει ο Δεινοκράτης στα 2 αυτά χρόνια να τελειώσει το μυστικό τάφο στην Αμφίπολη.
9)Το επίσημο πλάνο ήταν να επιστρέψει ο Μ.Αλέξανδρος και να ταφεί με μεγαλοπρέπεια στη Μακεδονία. Όμως η Ολυμπιάδα ήξερε ότι αν ο Αλέξανδρος θαβόταν στις Αιγές, ο μεγάλος εχθρός του οίκου των Αριδαίων, ο Κάσσανδρος, θα κατέστρεφε το μνημείο του γιού της. Στο κόλπο μπήκαν λοιπόν οι έμπιστοι στρατηγοί του Μ.Αλεξάνδρου, οι Πολυσπέρχων, Κρατερός, Περδίκκας και Πτολεμαίος. Μόλις λοιπόν η αρμάμαξα και η πομπή φτάνει στην Αίγυπτο και πριν αποβιβαστεί σε καράβια από τη Σαίδα για την Αμφίπολη, συμβαίνει ένα "αναπάντεχο" γεγονός. Ο Πτολεμαίος, ετεροθαλής αγαπημένος αδελφός του Αλεξάνδρου και εμπιστότατος της Ολυμπιάδας, κλέβει τη σαρκοφάγο με το νεκρό. Όμως δεν εχει σκοπό να κρατήσει τον αδελφό του, αφού η Ολυμπιάδα περιμένει 2 χρόνια να δει το νεκρό γιό της και να τον θάψει στην ιερή γη της Μακεδονίας.Κρατάει λοιπόν τη χρυσή λάρνακα χωρίς το περιεχόμενο το οποίο παραδίδει σε εμπιστους αξιωματικούς της Ολυμπιάδας για να το μεταφέρουν στη Μακεδονία.Ο ίδιος για να αποτρέψει τυχόν υπόνοιες κατασκευάζει μεγαλόπρεπο μνημείο προς τιμήν του Αλεξάνδρου. Στη πραγματικότητα μόνο αυτός ήξερε ότι ήταν κενοτάφιο και ότι αυτός που υποτίθεται ότι μετά 3-4 αιώνες προσκύνησαν οι Ιούλιος Καίσαρ, Καλιγούλας, Σεβήρος κ.α. ήταν κάποιος άλλος και όχι ο Μ.Αλέξανδρος. Εξ άλλου όλες οι μούμιες ίδιες ήταν, ενώ δεν έγινε και τεστ στο νεκρό για να αποδειχεί ότι δεν ήταν ποτέ αυτός ο Αλέξανδρος ο θαμένος στην Αλεξάνδρεια. Απλά όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς έπεσαν θύματα της κομπίνας που έστησε η πανέξυπνη Ολυμπιάδα σε συνεργασία με τον Πτολεμαίο για να θολώσουν τα νερά.
9) Διοικητής της Αμφίπολης τη στιγμή που εξυφαίνεται το σχέδιο της Ολυμπιάδας, δεν είναι κανένας τυχαίος αλλά ο υπ' αριθμ.ένας έμπιστος της, ο στρατηγός Αριστόνους, ορκισμένος εχθρός του Κασσάνδρου. Ιδανικό λοιπόν το σκηνικό που έστησε η Ολυμπιάδα. Πτολεμαίος και Αριστόνους ολοκληρώνουν το σχέδιο της να φέρει πίσω τον Αλέξανδρο χωρίς να πάρει μυρωδιά ο Κάσσανδρος.
10) Μαζί λοιπόν με τα εμπορεύματα που ξεφόρτωναν τα καράβια από την Αίγυπτο στην Αμφίπολη, φτάνει και κάτι ιδιαίτερο: Η σωρός του Μ.Αλεξάνδρου. Κατευθύνεται κρυφά έξω από τη πόλη, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα μέσα στο Στρυμώνα, στο τάφο που θα θαφτεί κρυφά ο Αλέξανδρος, μαζί με τον αχώριστο φίλο του Ηφαιστίωνα. Η σκηνή όπου η Ολυμπιάδα μετά από 2 χρόνια ξαναβλέπει το νεκρό Αλέξανδρο, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Λογικά θα λύγισαν και οι πέτρες από τη δυναμη της στιγμής.
11) Θάβεται λοιπόν και ο Αλέξανδρος σε μυστικό τάφο. Για να μην υπάρχει πρόσβαση  από κανένα σφραγίζονται τα πάντα με ποταμήσια άμμο. Η ποταμήσια άμμος-οι μηχανικοί το ξέρουν-είναι εξαιρετικό δομικό υλικό, γιατί δεν συμπυκνώνεται. Αν τη ρίξεις π.χ.σε μιά τρύπα θα πάει παντού. Αν πας να ξεσκάψεις τη τρύπα δεν μπορείς γιατί η τρύπα αμέσως καλύπτεται από την άμμο. Ιδιοφυές σχέδιο Δεινοκράτη-Ολυμπιάδας και κάποιοι λενε ότι πλημμύρισε ο Στρυμώνας και κάλυψε τους διαδρόμους με λάσπη!!!! Να σκεφτούν ότι αυτό έγινε με τεχνητό τρόπο για λόγους προστασίας του μνημείου ούτε που τους πέρασε από το μυαλό. Πραγματικά απροσπέλαστο μνημείο. Περιμετρικά τοιχείο ύψους 3 μέτρων με ογκόλιθους από μάρμαρο. Σκεπασμένος με 20 μέτρα χώμα που δεν μπορείς να ανοίξεις τρύπα παρά μόνο με εκσκαφέα. Είσοδος σφραγισμένη με πέτρες και ποταμήσια άμμο. ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ.
Ακόμη κι αν κάποιοι τυμβρύχοι κατάφεραν κάποια στιγμή να απομακρύνουν τα 300-400 κ.μ. άμμου και να μπουν στο τάφο, μόλις θα έφταναν στο τέλος του διαδρόμου και θα έβρισκαν τον κιβωτιόσχημο τάφο θα σταματούσαν.  Γι όλα είχε προβλέψει η παμπόνηρη Ολυμπιάδα. Γιά να αφήσουν ήσυχο το γιό της στο μακάριο ύπνο του, έφτιαξε "μαϊμού"  τάφο με οστά κάποιων τυχαίων νεκρών. Γιαυτό τα οστά είναι από διαφορετικά άτομα. Τα σκόρπισαν χύμα έτσι ώστε αν κάποιοι τα έβρισκαν να σταματούσαν εκεί τις έρευνές τους.
Ο τάφος λοιπόν της Αμφίπολης είναι του Μ.Αλεξάνδρου και όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν δεν θα το καταφέρουν. Ο Μέγιστος των Ελλήνων είναι θαμένος στην ιερή γη της Μακεδονίας, στην Αμφίπολη, και θα παραμείνει για πάντα εδώ είτε το αποκαλύψουν τελικά είτε όχι. Απλά η Ελλάδα θα χάσει την τεράστια ευκαιρία να γίνει  το επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτισμού για τους προσεχείς αιώνες. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα σημαίνει για την Ελλάδα ο τάφος του Μ.Αλέξανδρου στην Αμφίπολη; Τι εκατομμύρια κόσμου θα συρρέουν καθημερινά για προσκύνημα; 
ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: