Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ-ΚΡΟΝΟΥ ΤΟΥ 7 π.Χ.


Φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπου στις 15-12-07 στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Σαρρή για την εκπομπή του Alter Πύλες του Ανεξήγητου με θέμα:
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ


Προσωπικά αναζήτησα το Άστρο και το βρήκα μετά από κοπιαστική έρευνα 3 χρόνων. Φυσικά έχω ερμηνεύσει και όλα τα εδάφια των Ευαγγελίων του Ματθαίου και του Λουκά που αναφέρονται στη Γέννηση, αποδεικνύοντας ότι είναι ιστορικότατα ντοκουμέντα και χωρίς καμία αντίφαση μεταξύ τους όπως υποστηρίζουν κάποιοι.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ελπίζω αυτή τη χρονιά να μην βγουν διάφοροι θεωρητικοί, αστρονόμοι, θεολόγοι κλπ. και να ξαναπούν ότι δεν ξέρουμε τι ήταν το άστρο της Βηθλεέμ.
Ο κ. Δ. Σιμόπουλος στο βιβλίο του Άστρο των Χριστουγέννων που μου χάρισε τον Νοέμβριο του 2007, όταν τον επισκέφτηκα στο Πλανητάριο για να του δώσω το βιβλίο μου για τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος, έχει γράψει το εξής: Το άστρο της Βηθλεέμ δεν θα μπορούσε να ήταν ποτέ κάποια πολλαπλή σύνοδος των πλανητών μεταξύ τους ή με κάποιο άστρο, γιατί τέτοιες σύνοδοι συμβαίνουν συχνά.
Στο Πλανητάριο μάλιστα προβάλλεται κάθε περίοδο των Χριστουγέννων ντοκυμαντέρ όπου σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο: καμία από τις επιστημονικές εξηγήσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσε να είναι το άστρο των Χριστουγέννων.
Μάλιστα σε συνέντευξη του στον ΑLPHA TV αναφέρει τα εξής :οι θεατές του Πλανηταρίου γυρίζουν πίσω στη Βηθλεέμ, βλέπουν τα αστρονομικά φαινόμενα που εξηγούμε και ζουν μαζί μας. Στο τέλος το παραμύθι συνεχίζεται....
Συγνώμη αγαπητέ κ. Σιμόπουλε, αλλά το άστρο της Βηθλεέμ δεν ήταν παραμύθι. Ήταν η Σύνοδος Δία-Κρόνου του 7 π.Χ. Συνεπώς θα πρέπει να ξαναγυρίσετε το ντοκυμαντέρ για το άστρο, που το είχα δει στο πλανητάριο το 1989 και ήταν αυτό που με παρακίνησε να γράψω το βιβλίο μου. Φυσικά θα πρέπει να αφαιρέσετε τις περιπτώσεις κομήτη, σουπερνόβα, μετέωρου και ότι άλλο αναφέρεται μέσα στο ντοκυμαντέρ και να κρατήσετε μόνο τη σύνοδο πλανητών.
Φυσικά και οι αστροφυσικοί Δανέζης-Θεοδοσίου τους οποίους εκτιμώ απεριόριστα έχουν και αυτοί γράψει στο βιβλίο τους Στα Ίχνη του ΙΧΘΥΣ ότι το Άστρο της Βηθλεέμ δεν μπορεί να ήταν Αστρικό αντικείμενο και έχουν μάλιστα παρουσιάσει και τη θέση αυτή στη θαυμάσια εκπομπή της ΕΤ3 Το Σύμπαν που αγάπησα. Μάλιστα στο YouTube (www.youtube.com/watch?v=dyFVkkYL) έχει ανέβει σχετικό φιλμάκι με απόσπασμα από την εκπομπή, υπό τον τίτλο: Γιατί δεν υπήρξε το "Αστρο" της Βηθλεέμ.
Κι όμως αγαπητοί φίλοι Μάνο και Στράτο. ΥΠΗΡΞΕ. Ήταν πραγματικό αστρονομικό φαινόμενο, πιθανότατα και με κάποιες υπερβατικές προεκτάσεις τις οποίες δεν αγγίζω. Ελπίζω το βιβλίο μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ που σας απέστειλα, να δώσει οριστική απάντηση στα ερωτήματα που διατυπώσατε στο δικό σας βιβλίο. Ή φίλε Μάνο να άρει τις ενστάσεις που μου διατύπωσες τον Νοέμβριο του 2006 που σε επισκέφτηκα στο γραφείο σου στην Πανεπιστημιούπολη. Φυσικά τότε δεν είχε εκδοθεί το βιβλίο μου και σαφώς δεν ήξερες πόσο πολύ έχω εμβαθύνει στο φαινόμενο της συνόδου Δία-Κρόνου του 7 π.Χ.
Πραγματικά απορώ πώς κανένας αστροφυσικός, καθηγητής, φυσικός δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη σύνοδο Δία-Κρόνου. Ούτε καν στους φοιτητές δεν την έδωσαν ποτέ για έστω μια υποτυπώδη έρευνα. Μπορεί να μην έφταναν στα δικά μου εκπληκτικά συμπεράσματα, όμως πιστεύω ότι θα ανακάλυπταν τουλάχιστον την ηλιοκεντρική σύνοδο, την σπανιότητα της συγκεκριμμένης συνόδου και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της.
Βέβαια κάποιοι φίλοι στο Φόρουμ Astrovox και χωρίς καν να ξέρουν τι ακριβώς έχω γράψει, άρχισαν πέρυσι τέτοιο καιρό να λένε ότι η μελέτη μου έχει πολλές αστρονομικές παραλήψεις, ότι δεν στέκει επιστημονικά κλπ. Όχι αγαπητοί μου. Απλά στην περίληψη μιάς σελίδας που σας απέστειλα φυσικά δεν θα μπορούσα να συμπεριλάβω ολόκληρη την μελέτη μου. Ελπίζω ο φίλος Σοφολόγης Στέφανος να κάνει πράξη αυτό που έγραψε και να μου ζητήσει τη συγγνώμη που μου οφείλει.
Φυσικά η μελέτη μου δεν είναι η θεωρία Κέπλερ, όπως έχει καθιερωθεί από το 1614 μ.Χ. για τη σύνοδο του 7 π.Χ., λίγο πιο «βελτιωμένη». Έφτασα στα συμπεράσματα αυτά χωρίς να διαβάσω ούτε ένα βιβλίο σχετικό. Αν το είχα κάνει, μετά από μιά ώρα τον υπολογιστή θα τον είχα κλείσει. Αντίθετα αφιέρωσα 2500 ώρες και κυριολεκτικά όπως μου είπε ο εκλεκτός φίλος αστροφυσικός Νίκος Ματσόπουλος, έκανα την σύνοδο φύλλο και φτερό. Την ξετίναξα, την ξεσκόνισα μέχρι τέλους.
Η δικιά μου μελέτη δεν είναι καν θεωρία αφού σε καμία περίπτωση δεν αμφιβάλλει για τα συμπεράσματά της. Δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση σε κάτι που είπε κάποιος άλλος. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνει αναπάντητη ούτε μια απορία από τις εκατοντάδες που έχουν διατυπωθεί ανά τους αιώνες για το άστρο. Είναι η οριστική λύση του «Κώδικα Άστρο του Ιησού» από τον Σωτήρη Σοφιά και έτσι θα πρέπει να καθιερωθεί. Μάλιστα τη θεωρία του Κέπλερ τη διάβασα πρόσφατα και δεν αναφέρει ούτε το 1/1000 από τις δικές μου ανακαλύψεις. Φυσικά εκτός από τη χρονιά του 7 π.Χ. που ο Κέπλερ βρήκε με μαθηματικό τρόπο (και μπράβο του), όλες οι ημερομηνίες που αναφέρει για τη τριπλή σύνοδο είναι φυσικά λανθασμένες όπως αποδεικνύουν τα πλανηταριακά προγράμματα.
Αφιέρωσα χιλιάδες ώρες στον υπολογιστή για να καταφέρω αυτήν την μεγάλη ανακάλυψη. Συνεπώς οι Έλληνες αστροφυσικοί όχι μόνο δεν πρέπει να την θάψουν αλλά θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που Έλληνας επιστήμονας κατάφερε αυτό που γίγαντες της αστρονομίας και της θεολογίας δεν κατάφεραν να αγγίξουν ούτε στο ελάχιστο. Το ότι δεν είμαι αστροφυσικός δεν μειώνει καθόλου την μεγάλη αυτή ανακάλυψη. Ίσα-ίσα που δικαιώνει την τεράστια προσπάθεια που έκανα αφού μπήκα σε "ξένα" χωράφια με κίνδυνο να εκτεθώ. Φυσικά το γνωστικό μου αντικείμενο σαν τοπογράφου μηχανικού είναι πολύ κοντά στην αστρονομία, αφού η παρατηρησιακή αστρονομία είναι σαφέστατα μέρος της ουράνιας γεωδαισίας, επιστήμη την οποία έχω διδαχτεί στο Πολυτεχνείο (Γεωδαιτική Αστρονομία). Να αναφέρω τον Κοπέρνικο που ήταν κληρικός, τον Γαλιλαίο που ήταν γιατρός, τον Ουίλιαμ Χέρσελ που ήταν μουσικός και τον Έντουιν Χάμπλ που ήταν δικηγόρος. Η δική μου επιστήμη τουλάχιστον είναι θετική και πάρα πολύ κοντά στην αστρονομία.
Φυσικά η ενασχόλησή μου με την αστρονομία καθώς και τα άπειρα βιβλία αστρονομίας που έχω στην κατοχή μου τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εκτοξεύσει τις γνώσεις μου σε επίπεδο πολύ μεγαλύτερο από του ερασιτέχνη αστρονόμου.
Όσοι φίλοι επικοινωνήσουν μαζί μου θα πάρουν το βιβλίο μου από τον εκδότη με έκπτωση ~ 30 % δηλαδή στην τιμή των 10 €.
Την Παρασκευή 5/12/08 και ώρα 18:00 στην πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, θα δοθεί διάλεξη με θέμα: Το άστρο της Bηθλεέμ. Μια διαφορετική προσέγγιση. Ομιλητής: Μ. Δανέζης, Επικ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ελπίζω φίλε Μάνο να κάνεις αναφορά στη μελέτη μου και να μην αγνοήσεις την πολύχρονη και κοπιαστική έρευνά μου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: