Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ

Το άστρο της Βηθλεέμ ήταν η ανεπανάληπτη τριπλή σύνοδος Δία-Κρόνου του 7 π.Χ., όπως έχω αποδείξει στο βιβλίο μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
Όμως ήταν ο πλανήτης Δίας αυτός που καθόρισε την ημερομηνία γέννησης του Χριστού στις 12 Νοεμβρίου του 7 π.Χ. αφού:
Αυτός «σταμάτησε» στον ουρανό , όταν τελείωσε η ανάδρομή του κίνηση.
Αυτός «στάθηκε» πάνω από τη Βηθλεέμ, αφού τότε διέσχισε τον μεσημβρινό της πόλης.
Αυτός ήταν το λαμπρότερο «άστρο» του ουρανού, αφού βρέθηκε στο περιήλιό του και σε αντίθεση με τη γη. Ήταν μάλιστα το μοναδικό ορατό άστρο του ουρανού το ξημέρωμα στις 14 Σεπτεμβρίου του 7 π.Χ., οπότε και «έδειξε» στους Μάγους τη Βηθλεέμ.
Κάθε χρόνο στις 12 Νοεμβρίου και ώρα 19.30 μ.μ. κοιτάζω πάντοτε το ρολόι μου και σκέφτομαι ότι τότε, ακριβώς πριν 2000 και πλέον χρόνια, γεννήθηκε ο Χριστός.
Φέτος επειδή ο καιρός ήταν καλός και μάλιστα ήταν σχεδόν πανσέληνος σκέφτηκα, με την ευκαιρία την ημερομηνία της πραγματικής Γεννήσεως, να ανέβω στην ταράτσα του σπιτιού μου ακριβώς στις 19.30 μ.μ. για να χαζέψω το νυχτερινό ουρανό. Θαύμασα τη σελήνη που κυριαρχούσε εκείνη τη στιγμή στον ανατολικό ορίζοντα και συνέχισα να ψάχνω τους αστερισμούς που ήταν χαμένοι όμως στο άπλετο σεληνιακό φως.
Ξαφνικά το μάτι μου πέφτει σε ένα φωτεινό πλανήτη χαμηλά στο δυτικό ορίζοντα. Κοιτάζω γύρω-γύρω την εκλειπτική και κανένας άλλος πλανήτης από τους 5 ορατούς με γυμνό μάτι δεν υπήρχε στον ουρανό. Από τη λαμπρότητά του και τον αστερισμό του Τοξότη στον οποίο βρισκόταν, συμπεραίνω αμέσως ότι ήταν ο Δίας. Επειδή κατάλαβα ότι θα έδυε σε μία το πολύ ώρα, δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία. Στήνω λοιπόν γρήγορα το Μaksutov 127 και νάσου ο βασιλιάς του ηλιακού πλανητικού συστήματος, ο Δίας, το άστρο της Βηθλεέμ, με τους υπασπιστές του, τους 4 Γαλιλαιϊκούς του δορυφόρους σε παράταξη (μάλιστα Καλλιστώ και Γανυμήδης ίσα που ξεχώριζαν)!!!
Α-πί-στευ-τη σύμπτωση!!!
Από το 2005 και μετά, που ανακάλυψα τελεσίδικα όχι μόνο ποιό ήταν το άστρο της Βηθλεέμ αλλά και πότε ακριβώς (ημερομηνία, ημέρα και ώρα) γεννήθηκε ο Χριστός, ήταν η πρώτη χρονιά που στις 12 Νοεμβρίου και ώρα 19.30 μ.μ. βγήκα για να παρακολουθήσω το νυχτερινό ουρανό. Και το άστρο της Βηθλεέμ ήταν εκεί και με περίμενε!!!
Ο ουρανός μέσα από το πλανηταριακό πρόγραμμα Celestron’s The Sky. Ο μοναδικός πλανήτης στον ουρανό της Ελλάδας (αλλά και της Βηθλεέμ που έχει την ίδια με εμάς ωριαία άτρακτο) στις 12 Νοεμβρίου του 2008 και ώρα 19:30 μ.μ. ήταν ο Δίας, δηλαδή το άστρο της Βηθλεέμ!!!!

Ακούγοντας στην τηλεόραση τις ανοησίες για την ύπαρξη και δεύτερου Χριστού το 100 π.Χ., παραθέτω το κάτωθι απόσπασμα από την ανέκδοτη Β' έκδοση του βιβλίου μου ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι ο Χριστός ήταν ιστορικότατο πρόσωπο και η μελέτη μου αποτελεί την επίσημη ληξιαρχική πράξη γέννησης και θανάτου Του.


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΛΗ ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΣ!!!

Έχοντας λοιπόν ερμηνεύσει όλες τις περιγραφές των ευαγγελιστών Ματθαίου και Λουκά, θα βάλω όλα γεγονότα σε μια απόλυτα χρονική τάξη.
Ο Ιωσήφ και οι Μαρία, κάτοικοι της Ναζαρέτ της Γαλιλαίας, έπρεπε να πάνε στην Βηθλεέμ της Ιουδαίας, τόπο καταγωγής του Ιωσήφ για να απογραφούν. Την απογραφή την είχε διατάξει ο Καίσαρας Αύγουστος και ο έξαρχος της Συρίας Κυρήνιος ήταν υπεύθυνος για την πραγματοποίησή της. Λογικά ήταν απογραφή όλων των κατοίκων της επικράτειας και όχι μόνο των ρωμαίων πολιτών αφού θεωρώ ότι η Μαρία -που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη- πολύ δύσκολα θα αποφάσιζε το επίπονο αυτό ταξίδι. Το πολύ-πολύ να πήγαινε ο Ιωσήφ να απογραφεί και να γύριζε όσο το δυνατόν πιό γρήγορα στη γυναίκα του. Για να υποχρεωθεί και η Παναγία να απογραφεί, συμπεραίνω ότι η απογραφή ήταν γιά άπασα την Οικουμένη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Λουκάς.
Όταν έφτασαν στη Βηθλεέμ, τον Νοέμβριο του 7 π.Χ. πήγαν στα κατά τόπους γραφεία για να απογραφούν. Η Μαρία ήταν ετοιμόγεννη και αφού τελείωσαν με τα γραφειοκρατικά, έψαξαν για κατάλυμα αλλά δυστυχώς δεν βρήκαν γιατί λόγω της απογραφής τα πάντα ήταν κατειλημμένα. Κάποιοι φιλεύσπλαχνοι άνθρωποι –πιθανότατα βοσκοί- τους παραχώρησαν μια γωνιά την οποία χρησιμοποιούσαν και σαν φάτνη ζώων. Τη στιγμή της γέννησης, τον μικρό Χριστό τον προσκύνησαν οι βοσκοί που στη περιοχή αυτή είχαν μαντριά και φύλασσαν τα πρόβατα τους. Κατέφθασαν όμως και τρεις ξένοι, Μάγοι όπως τους αποκαλούσαν, από τα βάθη της ανατολής. Προσκύνησαν το νεογέννητο θείο βρέφος και του πρόσφεραν, χρυσό, λιβάνι και σμύρνα. Είπαν τότε στον Ιωσήφ και στη Μαρία, την περιπέτειά τους. Πως ξεκίνησαν, τι είδαν στον ουρανό και ποια προφητεία ερμήνευσαν. Περιέγραψαν και τη συνάντηση τους με τον παρανοϊκό βασιλιά Ηρώδη. Τους είπαν να τον προσέχουν. Έφυγαν κρυφά από τη Βηθλεέμ και επέστρεψαν στη μακρινή χώρα τους. Ο Ιωσήφ και η Μαρία με τα πολύτιμα δώρα των Μάγων που εν μέρει εξαργύρωσαν, βρήκαν κατάλυμα στα Ιεροσόλυμα. Στις 8 ημέρες πήγαν το παιδί για περιτομή. Στις 40 ημέρες το πήγαν στο ναό, για τη τελετή της Υπαπαντής αφού ήταν το πρωτότοκο αρσενικό παιδί της οικογένειας. Πήραν την ευλογία του γερο-Συμεών και αφού τακτοποίησαν τα χαρτιά τους, αναχώρησαν για την πόλη τους, τη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας. Την επόμενη και την μεθεπόμενη χρονιά ήρθαν πάλι στα Ιεροσόλυμα για να γιορτάσουν το Πάσχα, όπως συνήθιζαν να κάνουν και όλοι οι πιστοί Εβραίοι της επικράτειας. Όμως την δεύτερη αυτή χρονιά άκουσαν ότι ο Ηρώδης δεν ήταν πολύ στα καλά του. Ήταν ψυχικά άρρωστος. Έψαχνε λέει τον «βασιλιά των Ιουδαίων» που είχε γεννηθεί πριν από δύο χρόνια στην Βηθλεέμ και φοβόταν ότι θα του έπαιρνε τον θρόνο. Είχε βάλει λυτούς και δεμένους να τον βρουν και να του κάνουν κακό.
Ο Ιωσήφ και η Μαρία κατάλαβαν ότι ήταν σε άμεσο κίνδυνο αφού το άτομο που έψαχνε ο Ηρώδης, ήταν ο γιος τους. Πήραν λοιπόν το μικρό Χριστό και βγήκαν από την Ιουδαία κατευθυνόμενοι προς την Αίγυπτο. Εξ’ άλλου με τα χρήματα που είχαν από τους Μάγους, θα μπορούσαν να μείνουν για αρκετό χρόνο εκτός Ισραήλ. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς (5 π.Χ.) μαθεύτηκε σε ολόκληρο τον κόσμο το αποτρόπαιο έγκλημα του Ηρώδη. Η σφαγή των νηπίων. Ο Ιωσήφ και η Μαρία στενοχωρήθηκαν πολύ, ανακουφίστηκαν όμως που δεν ήταν οι ίδιοι παρόντες στη Βηθλεέμ.
Την άνοιξη της επόμενης χρονιάς (4 π.Χ.) και ενώ ήταν ακόμη στην Αίγυπτο, έμαθαν το θάνατο του Ηρώδη και αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ισραήλ. Γιόρτασαν το Πάσχα στα Ιεροσόλυμα αλλά αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω στην Ναζαρέτ της Γαλιλαίας γιατί και ο γιος του Ηρώδη, ο Αρχέλαος, ο νέος βασιλιάς της Ιουδαίας, μπορεί να μην ήταν τρελός σαν τον πατέρα του, δεν ήταν και πολύ καλός ηγεμόνας.
Αυτή λοιπόν είναι η πλησιέστερη στην αλήθεια συνδυασμένη περιγραφή και των δύο Ευαγγελίων, όσον αφορά τα δύο πρώτα χρόνια της επίγειας ζωής του Χριστού, έτσι όπως προέκυψε από την έρευνά μου.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΘΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.
Σ.Σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

retiessiπολυ ομορφη ιστορια...