Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

NAI. BΡΗΚΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11.500 ΧΡΟΝΙΑ!!!!

ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.
ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΑ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΜΕ ΤΟ "EYΡΗΜΑ" TOY GOOGLE !!!! ΑΝΕΒΑΣΑ ΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.Έχω πράγματι συγκλονιστεί. Διάβαζα τον ΚΡΙΤΙΑ του Πλάτωνα για πολλοστή φορά. Ξαφνικά σταμάτησα στο αρχαίο κείμενο και αναρωτήθηκα. Θεέ μου πως δεν το είχα προσέξει !!! Ο Κριτίας περιγράφει με λεπτομέρεια την ΠΕΔΙΑΔΑ -όπως την αποκαλεί- της Ατλαντίδας στην κυριολεξία μεταφράζοντας την φωτογραφία του Google!!! Εξηγεί λοιπόν ο Κριτίας με απίστευτη λεπτομέρεια ότι αυτά που φαίνονται στην φωτογραφία που έχω επεξεργαστεί στο Photoshop, είναι τα χαντάκια τα οποία είχαν σκάψει οι Άτλαντες και τα οποία δέχονταν τα νερά από τα γύρω βουνά και τα οποία με το σύστημα αυτό και ύδρευαν στην πόλη τους αλλά και μετέφεραν και τους κορμούς των δέντρων στη πόλη για να χρησιμοποιούν τη ξυλεία στις διάφορες κατασκευές. Επίσης χρησιμοποιούσαν τα τεχνητά αυτά "κανάλια" για να μεταφέρουν με πλοιάρια τα προϊόντα σε όλη τη πόλη!!! Μάλιστα 2 από τα χαντάκια αυτά-οπως αναφέρει ο Κριτίας- συνέχιζαν και εκτός πόλης και άδειαζαν τα νερά τους στη θάλασσα. Ο Κριτίας αναφέρει ότι όλη η περιοχή αυτή έβλεπε νότια και ήταν προφυλαγμένη από τους βορειάδες.  Τα βλέπετε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τα βουνά δυτικά και βόρεια της ΠΕΔΙΑΔΑΣ; Παρατηρείτε ότι η πεδιάδα είναι προσανατολισμένη νοτιοανατολικά και άρα τα βουνά που την περιβάλλουν την προστατεύουν από τους βόρειους ανέμους; ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!!!
Το κανάλι που μετέφερε τα νερά από τα βουνά στο σύστημα της πόλης; Βλέπετε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και όλα τα χαντάκια-κανάλια που διασχίζουν την πόλη; Ότι η ΠΕΔΙΑΔΑ είναι τετράγωνη (προσέξτε το τετράγωνο με πλευρά 135 χλμ);  Βλέπετε και τα 2 χαντάκια  που συνεχίζουν για περίπου 100 χιλιόμετρα εκτός της περιοχής και ξαφνικά σταματάνε σε μιά περιοχή-πιθανότατα στις αρχαίες όχθες της θάλασσας- και ότι υπάρχει ημικύκλιο σαν λιμάνι; Αυτά περιγράφει λοιπόν ο ΚΡΙΤΙΑΣ. Αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ φαίνονται στο Google earth!!! Επειδή ίσως κάποιοι πουν ότι υπερβάλλω, παραθέτω ΑΥΤΟΥΣΙΟ το κείμενο του ΚΡΙΤΙΑ σε μετάφραση. ΔΙΑΒΑΣΤΕ προσεκτικά το κείμενο που ακολουθεί. Αποδώστε την τιμή στο γίγαντα του πνεύματος. Τον Πλάτωνα. Που η καθηγήτρια του Αριστοτέλειου το 2010 με πομπώδη ανακοίνωση στον τύπο αποφάνθηκε ότι: η Ατλαντίδα δεν υπήρξε αλλά είναι μίμησις!!! Ανάθεμα αν διάβασε ποτέ της προσεκτικά τον Πλάτωνα. Ανάθεμα αν ήξερε ότι η Google άθελά της προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον παγκόσμιο πολιτισμό. Φυσικά την Ατλαντίδα εντόπισε πρώτος τον Φεβρουάριο του 2009 ο Bernie Bamford,  αλλά δεν μπορούσε με τίποτε να εξηγήσει τι φαίνεται στη φωτό. Το 2011 ξένοι ερευνητές δημοσίευσαν την φωτογραφία του Google με αλλαγμένη φωτεινότητα και κοντράστ και επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν ίχνη από τα sonar  πλοίων όπως ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της Google αμέσως μετά την ανακάλυψη του Bernie αλλά τρισδιάστατη απεικόνιση του πυθμένα. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2011 ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΑ την Ατλαντίδα του Πλάτωνα στην θέση ΑΚΡΙΒΩΣ που περιγράφεται στο διάλογο του Πλάτωνα, ΚΡΙΤΙΑΣ. Αυτή η είδηση πρέπει να κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού επισημοποιεί την αρχαία Ελληνική ιστορία τουλάχιστον από το 9.500π.Χ. που αναφέρεται ΑΥΤΟΥΣΙΑ σαν ημερομηνία όχι από εμένα αλλά από τον ΣΟΛΩΝΑ. Ναι η ιστορία της Ελλάδας μας δεν ξεκινάει her Φαλμεράιερ με τους ανύπαρκτους Ινδοευρωπαίους σας, τον 19ο π.Χ. αιώνα. Αλλά τον 95ο π.Χ.(ΕΝΕΝΗΚΟΣΤΟ ΠΕΜΤΟ).Το νούμερο πραγματικά ζαλίζει αλλά δεν το υποστηρίζω εγώ. Το αποδεικνύει ο Πλάτωνας!!!! 
Έχω μείνει πράγματι άφωνος με όσα ακολουθούν στο κείμενο. Τέτοια απίστευτα ρεαλιστική περιγραφή. Και με ακριβείς διαστάσεις των καναλιών, μήκη, βάθη πλάτη. Σαν να πήρε ο Κριτίας τη φωτό του Google και να μας εξήγησε τι ΑΚΡΙΒΩΣ βλέπουμε. Πλάτωνα ο Ελληνισμός σε ευγνωμονεί για εκατομμυριοστή φορά !!!! (Και φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, τεράστια ευγνωμοσύνη αρμόζει και σε αυτούς που διέσωσαν τα ανεπανάληπτα γραπτά σου).
ΚΡΙΤΙΑΣ (Μετάφραση από το αρχαίο κείμενο)
Αυτή λοιπόν η πεδιάδα ήταν φτιαγμένη έτσι από τη φύση αλλά και από τα έργα που έκαναν πολλοί βασιλιάδες στη διάρκεια αμέτρητων χρόνων. Το σχήμα της ήταν τετράγωνο και στα περισσότερα μέρη, ορθογώνιο και μακρουλό" ίσιωσαν όμως τ' ακανόνιστα σημεία της σκάβοντας τριγύρω χαντάκια. Το βάθος, το πλάτος και το μήκος κάθε χαντακιού ήταν τόσο μεγάλο που είναι απίστευτο αυτό που λέγεται, ότι δεν ήταν φτιαγμένο από ανθρώπινα χέρια, αφού, σε σύγκριση με άλλα παρόμοια έργα, φαινόταν τεράστιο. Οφείλουμε, πάντως, ν' αναφέρουμε ό,τι ακούσαμε. Είχε σκαφτεί το βάθος του ένα πλέθρο και το πλάτος σε όλα τα σημεία ένα στάδιο. Επειδή τώρα ήταν σκαμμένο γύρω σ' ολόκληρη την πεδιάδα, το μήκος του τύχαινε να είναι δέκα χιλιάδες στάδια. Δεχόταν όλα τα νερά που κατέβαιναν κυλώντας από τα βουνά, κύκλωνε την πεδιάδα, έφτανε μέχρι την πόλη κι από τα δυο μέρη της, προχωρούσε μέχρι τη θάλασσα κι άδειαζε εκεί όλα τα νερά. Από το εσωτερικό της περιοχής ξεκινούσαν αυλάκια πλάτους περίπου εκατό ποδών, που διέσχιζαν την πεδιάδα σε παράλληλες γραμμές και είχαν τέτοια κλίση, ώστε τα νερά τους χύνονταν στο χαντάκι. Μέσα απ'αυτά τα αυλάκια, που απείχαν μεταξύ τους εκατό στάδια, κατέβαζαν την ξυλεία από τα βουνά στην πόλη και μετέφεραν με πλοία τα υπόλοιπα προϊόντα κάθε εποχής, αφού πρώτα άνοιξαν κι άλλα αυλάκια, πλάγια μεταξύ τους, ώστε να επικοινωνεί το ένα με το άλλο και με την πόλη.  

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ: Με απασχολούσε έντονα τον τελευταίο καιρό ένα τεράστιο θέμα σε σχέση με την Ατλαντίδα, που μου το έχουν θέσει πολλοί αναγνώστες του blog μου. Όπως λέει ο Κριτίας, η Ατλαντίδα αφανίστηκε βυθιζόμενη στη θάλασσα. Πως όμως είναι δυνατόν π.χ. η ΠΕΔΙΑΔΑ της Ατλαντίδας να κάθησε στο πυθμένα του ωκεανού; Πως και φαίνεται στο google ανέπαφη; Είναι ποτέ δυνατόν να βυθιστεί ένα μεγάλο νησί και να καθήσει μαλακά στα 3.000 μέτρα βάθος; Δεν διαλύθηκε;
Ξαναδιαβάζοντας πολύ προσεκτικά τον διάλογο ΚΡΙΤΙΑΣ και την αφήγηση του ίδιου του Κριτία, αμέσως εντόπισα τη λύση μέσα στο αρχαίο κείμενο!!! Στίβοντας το μυαλό μου και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις μου στην γενική γεωλογία, κατάφερα να δώσω επιστημονική λύση σε ένα φαινομενικά άλυτο πρόβλημα: Πως και γιατί η Ατλαντίδα βυθίστηκε χωρίς να διαλυθούν π.χ. τα δίκτυα των καναλιών της ΠΕΔΙΑΔΑΣ που φαίνεται στο google; Ναι η λύση του μυστηρίου είναι κατά κάποιο τρόπο καμουφλαρισμένη στο αρχαίο κείμενο. Ίσως κάποιοι να την έχουν διαβάσει αλλά δεν της έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία.
Με απλά σχήματα θα παρουσιάσω την εξέλιξη ενός κατακλυσμιαίου φαινομένου. Ναι η Ατλαντίδα βρισκόταν -δυστυχώς γι αυτήν-πάνω σε hyper volcano (υπερ-ηφαίστειο) κάτι αντίστοιχο με το Yellostone της Αμερικής. Aυτή λοιπόν είναι η τρομερή πληροφορία που υπάρχει "καμουφλαρισμένη" στο αρχαίο κείμενο. Το γεγονός αυτό το αγνοούσαν όμως οι Άτλαντες (ή και δεν του έδωσαν τη πρέπουσα σημασία, όπως πιστεύω εγώ αφού δεν τους είχε προειδοποιήσει ποτέ στο παρελθόν) και οικοδόμησαν τις πόλεις τους πάνω σε κοιμώμενο γίγαντα, παρόμοιο με αυτόν τον εν υπνώσει υπεργίγαντα του εθνικού πάρκου της Αμερικής του Yellostone!!!
Για να φανταστείτε τις ΤΡΟΜΕΡΕΣ ομοιότητες, ο Κριτίας περιγράφει την φύση της Ατλαντίδας, σαν να περιγράφει κάτι ανάλογο με το σημερινό πανέμορφο πάρκο Yellostone!!!   
Και το εκπληκτικότερο όλων; Αναφέρει ότι στην Ατλαντίδα υπήρχαν πολλές δεξαμενές με ζεστό νερό που τις χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοί της για θεραπευτικούς σκοπούς ενώ έκαναν ζεστά λουτρά και το χειμώνα!!!
Γνωρίζετε ότι τέτοιες μικρές λιμνούλες υπάρχουν εκατοντάδες, ΑΚΡΙΒΩΣ στο Yellostone και πάνε οι επισκέπτες του πάρκου και κάνουν τα ζεστά τους μπάνια και το χειμώνα;  Συνειρμός απίστευτος που ενισχύει τα μέγιστα την θεωρία μου. Ο ωκεάνιος λοιπόν φλοιός (με πάχος ~10 χιλιόμετρα) στον οποίο βρισκόταν η Ατλαντίδα, στην ουσία δεν ακουμπούσε στο μανδύα της γης, αλλά κατά κάποιο τρόπο επέπλεε σε παχύρευστα υλικά του πυρήνα και τα οποία  λόγω της πίεσης και της υψηλής θερμοκρασίας "τρύπησαν" κάποια στιγμή τον μανδύα και κατά κάποιο τρόπο φούσκωσαν τον φλοιό, δημιουργώντας ένα μεγάλο εξώγκωμα στη μέση του Ατλαντικού. Την νήσο Ατλαντίδα η οποία δεν ήταν απόλειξη βουνών-όπως γίνεται με τα νησιά όταν ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας- αλλά ένα ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ δημιούργημα της φύσης. Εξ αιτίας λοιπόν της ύπαρξης μάγματος κάτω από τον φλοιό της Ατλαντίδας, δικαιολογούνται ΑΠΟΛΥΤΑ οι άπειρες λιμνούλες που είχε η Ατλαντίδα με ιαματικά ζεστά νερά. Λογικά  η Ατλαντίδα ήταν νησί που δημιουργήθηκε από την ήπια στερεοποιήση της λάβας πριν από περίπου 100.000 χρόνια. Ήταν δηλαδή ηφαιστειακό νησί με έδαφος πλούσιο σε γόνιμα υλικά που καθιστούσαν την Ατλαντίδα πολύ εύφορη, αφού πράγματι ο Κριτίας αναφέρει ότι υπήρχε απέραντη αφθονία σε προϊόντα της γης. Και τι άλλο τρομερό αναφέρει ο Κριτίας; Ότι η Ατλαντίδα ήταν πλούσια και σε ορυκτά, όπως χαλκός, κασσίτερος, ορείχαλκος, χρυσός, ασήμι και επίσης και κάποια άλλα σε ρευστή κατάσταση. Όμως γνωρίζουμε ότι τα μέταλλα, σαν βαριά υλικά, υπάρχουν βαθιά στον πυρήνα της γης και ανεβαίνουν προς την επιφάνεια με το μάγμα!!!
Και αυτό λοιπόν το γεγονός ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ την ύπαρξη ηφαιστειακού υλικού κάτω από την επιφάνεια της Ατλαντίδας. Τι έγινε λοιπόν; Κάποια στιγμή λόγω της μεγάλης και αυξανόμενης πίεσης που ασκούσαν τα υλικά  του ρευστού υποβάθρου στον φλοιό, αυτός άνοιξε (ναι υπάρχει ακόμη και σήμερα το ρήγμα αυτό στη μεσο-ατλαντική ράχη και μάλιστα διχοτομεί την Ισλανδία), και τα ρευστά υλικά εκτοξεύτηκαν βίαια μέσα από την τεράστια έκρηξη του υπερ-ηφαιστείου. Τι έγινε κατόπιν; Ο φλοιός της Ατλαντίδας, χωρίς το ρευστό υλικό που υπήρχε από κάτω του, κατά κάποιο τρόπο "ξεφούσκωσε" και κάθισε στο ίδιο επίπεδο του πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού. 

ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ 3 ΣΚΙΤΣΑ ΜΟΥ. Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΚΟΜΗΤΗ Ή ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΛΥΣΗ!!!!
ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ, ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ " ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ" ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ.Διαβάστε  από περιέργεια το άρθρο αυτό στο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ για το 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ  και θα καταλάβετε το μέγεθος της ανοησίας. 
Έλληνες και ξένοι " επιστήμονες"  τοποθετούν την Ατλαντίδα στο 12ο π.Χ. αιώνα!!!! Πού; Στη Σαντορίνη, στη Ρωσία (!!!) και αλλού.
Εγώ το διάβασα και ΕΦΡΙΞΑ με την ασχετοσύνη τους. Οι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Πλάτωνα και το παίζουν ειδήμονες!!! Έπρεπε να έχω πάει εγώ στο Συνέδριο για να τους ΑΝΟΙΞΩ τα μάτια. Αλλά δεν θα άντεχα τόση βλακεία. Θα έφευγα το πρώτο δευτερόλεπτο. Αυτοί δεν προάγουν την έρευνα . Την καταστρέφουν.  

ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΑΣ SITES. TO OΦEIΛOYME ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΜΥΘΟΜΑΝΗ (ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ). AΠΟΣΤΟΜΩΣΤΕ  ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΙΜΑΙΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΟΥ ΑΠ΄ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: