Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ AΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΗΤΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΔΩΡΕΑΝ)

Θέλω να αποδείξω ότι κανένας από τους δήθεν μελετητές του Πλάτωνα, Έλληνας ή ξένος δεν έχει ασχοληθεί σε βάθος ανάλυση με τα γραπτά του γίγαντα της γνώσης.Έχουν επιδοθεί σε  αναλύσεις μόνο των φιλοσοφικών ιδεών του, χωρίς ΠΟΤΕ να δώσουν σημασία στις επιστημονικές πληροφορίες που υπάρχουν κρυμμένες στο κείμενο. 
Απτό παράδειγμα η Ατλαντίδα που την έχουν κυριολεκτικά κατακρεουργήσει. Το τι ανοησίες έχω διαβάσει δεν λέγεται. Αποφάσισα λοιπόν, να βάλω-με τη βοήθεια του θείου Πλάτωνα- ΟΡΙΣΤΙΚΟ  ΤΕΡΜΑ στις προσωπικές εκτιμήσεις που αγγίζουν τα όρια της βλακείας.
Αναφέρουν λοιπόν οι "ειδικοί" ότι οι συναντήσεις Σωκράτη, Ερμοκράτη, Τίμαιου & Κριτία (δηλαδή των 4 πρωταγωνιστων στους διαλόγους ΤΙΜΑΙΟΣ  &  ΚΡΙΤΙΑΣ) έγιναν την εποχή της Νικίειου Ειρήνης, δηλαδή περί το 421 π.Χ. με  415 π.Χ.
Αυτό φυσικά δεν στέκει ΟΥΤΕ με τη λογική παιδιού δημοτικού. Κανένας τους και πουθενά δεν αναφέρει ότι στη παρέα των 4 συνομιλητών, υπήρχε και 5ος παρευρισκόμενος. Αυτός που κατέγραψε με εκπληκτική ακρίβεια τις συνομιλίες. Αυτός δηλαδή που παρέδωσε στην παγκόσμια πολιτιστική κοινότητα αυτά τα αριστουργήματα. Δηλαδή ο ίδιος ο Πλάτωνας!!!!
Με την απλή δηλαδή λογική που μέ έμαθαν να σκέφτομαι τα αρχαία Ελληνικά, η συνάντηση των 5 ανδρών, στο σπίτι του Σωκράτη, είναι αδύνατον να έγινε περί το 421 π.Χ. γιατί απλούστατα ο Πλάτωνας ήταν μόνο 7 χρονών!!!
Έγινε πριν το θάνατο του Σωκράτη, το 399 π.Χ. Σίγουρα έγινε πριν το 403 π.Χ. που δολοφονήθηκε ο Κριτίας. Έγινε μετά το 407 π.Χ. αφού ο Πλάτωνας γνωρίστηκε και έγινε μαθητής του Σωκράτη στα 20 του χρόνια. Δηλαδή έγινε ΣΙΓΟΥΡΑ μεταξύ 407 π.Χ. και 404 π.Χ. Τόσο απλά!!! Tόσο Πλατωνικά!!!
Φυσικά ο Πλάτωνας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ έμμεσα ποιά χρονιά έγινε η συνάντηση τους ΑΚΡΙΒΩΣ. Αναφέρει λοιπόν ο Κριτίας: Να ανταποδώσουμε τη χάρη στη Θεά (εννοεί την Αθηνά), την οποία θα εγκωμιάσουμε με ύμνους στην πανήγυρή της. Δηλαδή αποκαλύπτει ΕΜΜΕΣΑ ότι βρισκόμαστε παραμονές των Παναθηναίων!!!
Όμως, ποιά Παναθήναια; Τα Μικρά που γίνονταν κάθε χρόνο ή τα Μεγάλα Παναθήναια που γίνονταν κάθε 4 χρόνια; Αναμφισβήτητα ο Πλάτωνας αναφέρεται στα Μεγάλα Παναθήναια. Πως έβγαλα το ασφαλές συμπέρασμα; Από το γεγονός ότι μόνο στα Μεγάλα Παναθήναια έρχονταν Έλληνες απ΄όλη την Ελλάδα και τις αποικίες για να απολαύσουν το θέαμα και να συμμετάσχουν στη γιορτή. Γι αυτό λοιπόν βρέθηκαν στην Αθήνα, τις ημέρες αυτές, ο Τίμαιος από τη Λοκρίδα της Ιταλίας και ο Ερμοκράτης ο Συρακούσιος, φιλοξενούμενοι του Αθηναίου Κριτία.Απλή δηλαδή Πλατωνική λογική!!!
Άρα αναφερόμαστε στα Μεγάλα Παναθήναια. Πότε λοιπόν διεξήχθηκαν τα Μεγάλα Παναθήναια μεταξύ των ημερομηνιών 407 π.χ και 403 π.Χ. αφού απέδειξα ότι ΜΟΝΟ αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να έχουν διεξαχθεί σύμφωνα πάντα με τον Πλάτωνα; Από επιγραφές που έχουν διασωθεί ξέρουμε ότι τα μεγάλα Παναθήναια γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα έχουμε αναφορές για τα έτη 410/9 π.Χ. (έτος του Γλαυκίπου). Άρα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ημερομηνία που πληροί όλες τις προϋποθέσεις είναι όχι το 410 π.Χ. αλλά η αμέσως επόμενη τετραετία, δηλαδή το έτος 406-405 π.Χ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!
 Γνωρίζουμε από τα ιστορικά αρχεία ότι Παναθήναια εορτάζονταν πάντοτε το καλοκαίρι, ξεκινώντας στις 24 του μηνός Εκατομβαιώνος (σ.σ. κάποιοι αναφέρουν την 21η ημέρα, αλλά προσωπικά οι 5 ημέρες γιορτής μου φαίνονται υπεραρκετές, αφού οι περισσότερες αθηναϊκές γιορτές κρατούσαν από μία έως 3 ημέρες. Τώρα λόγω Αθηνάς ίσως το γλέντι κρατούσε λίγο παραπάνω) και κορυφώνονταν στις 28 του ιδίου μήνα με την μεγάλη πομπή από τον Κεραμεικό στην Ακρόπολη ( σ.σ. ο Εκατομβαιώνας ήταν ο 1ος  μήνας του αρχαίου Αττικού ημερολογίου). Αν λοιπόν κάνω αναγωγή στο Γρηγοριανό, τότε είναι  η 13η  με 17η του μηνός Ιουλίου. Βρήκα από τον μετατροπέα Julian Date Calendar ότι το 406 π.Χ. τα Μεγάλα Παναθήναια εορτάστηκαν από Σάββατο 13 Ιουλίου, έως Τετάρτη 17 Ιουλίου. Άρα η παρέα Σωκράτη, Κριτία, Τίμαιου, Ερμοκράτη και Πλάτωνα συναντήθηκε στην Αθήνα ΠΡΙΝ την κορύφωση της μεγάλης εορτής που ήταν η 28η του μηνός Εκατομβαιώνος, αφού ο Κριτίας χρησιμοποιεί τη φράση θα εγκωμιάσουμε τη Θεά, δηλαδή χρησιμοποιεί χρόνο μέλλοντα. Άρα η κορύφωση της γιορτής δεν είχε πραγματοποιηθεί ακόμη. Δηλαδή η συνάντηση των 5 ανδρών που κράτησε 3 ημέρες (αφού οι ομιλητές σύμφωνα με τον Πλάτωνα ήταν κατά σειρά ο Τίμαιος, ο Κριτίας και ο Ερμοκράτης), έγινε με πολύ μεγάλη πιθανότητα από Σάββατο μέχρι και Δευτέρα  (άντε να έχω πέσει έξω κανά-δυό μέρες). Ακόμη και την ώρα της ημέρας προσδιορίζει ο Πλάτωνας. Αναφέρει ο Ερμοκράτης στο Σωκράτη, ότι φεύγοντας οι 3 τους (Ερμοκράτης, Τίμαιος & Κριτίας) πήγαν στο ξενώνα του Κριτία για να καταλύσουν και να ξεκουραστούν. Δηλαδή επισκέπτονταν καθημερινά το σπίτι του Σωκράτη το απογευματάκι και αφού συζητούσαν τα περί Πολιτείας, Ατλαντίδος κλπ. το βραδάκι πήγαιναν για ύπνο, φιλοξενούμενοι του Αθηναίου Κριτία!!!
Ο Πλάτωνας χρονολογεί ο ΙΔΙΟΣ τα κείμενά του με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ και οι "Πλατωνιστές" επιμένουν ότι τα έγραψε περί το 360 π.Χ. Δηλαδή σε ηλικία 67 χρονών;Λίγο πριν πεθάνει; Τόση ασχετοσύνη; Ήθελα να ήξερα ποιόν Πλάτωνα έχουν διαβάσει.
 Άντί να διδάσκω εγώ αρχαία Ελληνικά, Ορφέα, Πλάτωνα, Θαλή, Αρίσταρχο, Ίππαρχο, Αρχιμήδη, Υπατία, Eρατοσθένη,Σωσιγένη κλπ. ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ στα Ελληνόπουλα μπας και ξεστραβωθούν, έχουν καταλάβει τους ακαδημαϊκούς θώκους άνθρωποι συντηρητικοί, αρτηριοσκληρωτικοί, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο τίτλος τους. Ας με καλέσει κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, και θα τρέξω με χίλια. Ούτε το μισθό τους, ούτε τα μεγαλεία τους θέλω. Μόνο τις εκπληκτικές γνώσεις που μου έχουν προσφέρει τα αρχαία Ελληνικά τα τελευταία 30 χρόνια, θέλω να τους μεταδώσω. Να τους κάνω να καταλάβουν πόσο εύκολη είναι η θεία αυτή γλώσσα. Πόσο τέλεια. Ματώνω που δυστυχώς την έχουν πεταμένη στα σκουπίδια. Θλίβομαι αφάνταστα που το 99,99% των Ελλήνων δεν έχουν νοιώσει το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της!!!!

Αν είχατε διαβάσει προσεκτικά ΟΡΦΙΚΑ  και ΤΙΜΑΙΟ θα εντοπίζατε στα αρχαία κείμενα,  2 τεράστια μυστικά που ανατρέπουν παντελώς τη θεώρηση που έχουμε για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του:Ένα ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΟ και το άλλο ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ μυστικό.
Αλήθεια με πόση μαεστρία τα έχουν περάσει στα κείμενά τους οι 2 αυτοί γίγαντες της διανόησης , ο Ορφέας και ο Πλάτων, που ΚΑΝΕΙΣ δεν τα έχει προσέξει.
Η ιστορία του ανθρώπινου γένους ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ. Ο Δαρβίνος πάει για βρούβες που λένε και στο χωριό μου. Εγώ μόλις τα διάβασα και τα ερμήνευσα έπαθα κυριολεκτικά ΣΟΚ. Έκανα να συνέλθω πολλά λεπτά της ώρας. Τριγυρνούσα στο δωμάτιο και μονολογούσα: Ώστε έτσι λοιπόν. Τώρα εξηγούνται όλα!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: