Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

OΡΦΕΩΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ (ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟ)

Έφτασε η στιγμή που είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό. Το βιβλίο μου ΟΡΦΕΩΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ, ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ & ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ από σήμερα θα βρίσκεται δωρεάν   ΕΔΩ για να το κατεβάσετε και ΕΔΩ. Όπως θα διαπιστώσετε, δεν είναι μιά απλή μετάφραση, όπως αυτές που ήδη υπάρχουν, αλλά μιά βαθιά ανάλυση για να κατανοήσετε όλοι την δομή της τελειότερης γλώσσας που μίλησαν ποτέ οι άνθρωποι: Της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
Μετά από αίτηση φίλων που έψαχναν το βιβλίο μου και δεν μπορούσαν να το βρούν, αποφάσισα να το χαρίσω, για να το διαβάσουν όλα τα Ελληνόπουλα. Το ιερότερο βιβλίο της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, δυστυχώς  απουσιάζει από γυμνάσια και πανεπιστήμια. Απίστευτο ότι ο Ορφέας και ο Ορφισμός δεν διδάσκονται στα σχολεία. Θα κάνω γνωστό το έργο του Ορφέα σε όσους αγαπούν το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα. Αυτό λοιπόν που δεν έκανε ποτέ το ελληνικό κράτος και οι λειτουργοί του, το κάνω εγώ. Θα παραχωρήσω το βιβλίο μου δωρεάν. Βέβαια αν κάποιοι το θέλουν για τη βιβλιοθήκη τους θα το βρούν από τις εκδόσεις ΝΟΩΝ.
Ελπίζω ότι μέσα από την επίπονη μελέτη μου, να το γνωρίσουν όλοι οι Ελληνες. Για να γράψω λοιπόν το βιβλίο και να μελετήσω το κολοσσιαίο αυτό έργο, χρειάστηκαν άπειρες ώρες προσεκτικής μελέτης και ανάλυσης. Χρειάστηκε να ανασύρω όλες τις γνώσεις των αρχαίων ελληνικών που κουβαλάω από τα πρώτα γυμνασιακά μου χρόνια. Η γλώσσα του Ορφέα είναι Αιολική διάλεκτος, πολύ πιό δύσκολη από την Ιωνική διάλεκτο που διδαχτήκαμε στα σχολεία. Για να καταφέρω λοιπόν να αναλύσω το έργο του, έβγαλα σε φωτοτυπία το αρχαίο κείμενο. Διαβάζοντας λοιπόν κάθε στίχο ξεχωριστά, με κόκκινο στυλό τράβηξα γραμμούλες χωρίζοντας κάθε πόδα. Κάθε  στίχος έχει 6 πόδες, κυρίως δακτύλους (σ.σ. γι αυτό λέγεται το μέτρο δακτυλικό εξάμετρο). Άρα αν κάνουμε πολλαπλασιασμό τους 1384 στίχους με 5 γραμμούλες για κάθε πόδα, σημαίνει ότι έχω βάλει 1384χ5=6.920!!! Για σκεφτείτε το νούμερο. Να βάζεις μιά-μία 7.000 περίπου γραμμές, και όχι τυχαία, αλλά στο τέλος κάθε πόδα.
Στο pdf του keepandshare κάποια γράμματα και κάποιες λεξούλες δεν έχουν μεταφερθεί σωστά από το αρχείο μου, αλλά απ'ότι έλεγξα είναι λίγες οι περιπτώσεις (λείπουν - και υ, τόνοι, κλπ).
Το ανέβασα αρκετές φορές μήπως και διορθωθούν, αλλά δεν είδα να διορθώνονται. Επειδή χρησιμοποίησα γραμματοσειρά palatino linotype 11, δεν ήταν δυνατό στην ίδια σελίδα του βιβλίου να υπάρχει μαζί το αρχαίο κείμενο και η μετάφραση. Στο βιβλίο όμως είναι αντικρυστά και μπορεί κάποιος να διαβάζει το αρχαίο κείμενο και παράλληλα τη μετάφραση στη διπλανή σελίδα. Στο pdf όμως θα πρέπει να εμφανίζονται οι σελίδες ανά δύο στην οθόνη. Αυτό γίνεται εύκολα με τα windows όταν ζητηθεί το two pages. Το βιβλίο διαβάζεται ανά μία σελίδα, όμως το αρχαίο κείμενο και η μετάφραση μόνο σε 2.
 Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (video)
 Το ντοκυμαντέρ που είναι βασισμένο στο βιβλίο μου

Για να μην ξεχνάτε την Ατλαντίδα και τον Πλάτωνα τον οποίο έχω χαρίσει και αυτόν :
 ΤΙΜΑΙΟΣ & ΚΡΙΤΙΑΣ(pdf)
 "Ξεχασμένα" ΔΥΣΤΥΧΩΣ κι αυτά από την σύγχρονη ελληνική  παιδεία!!!


3 σχόλια:

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

Κ Σωτήρη Καλησπέρα απο Μελβούρνη
Χαρήκαμε παρα πολύ για αυτή την προσφορά που κάνετε περειμέναμε το βιβλίο σας με αγωνία ,αλλά υπάρχει τεχνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να το κατεβάσουμε απο την address που μας δώσατε

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το αμεση ανταπόκρισή σου για το πρόβλημα του download το οποίο και επιλύθηκε
Φανταστική δουλειά κ Σωτήρη Σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου

thev είπε...

Ευχαριστώ πολύ κύριε Σοφιά για την ευγενική σας προσφορά στους εραστές του Έλληνος λόγου