Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου του 2018: Αποφράδα ημέρα για την πατρίδα
 
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους με αυτό που έγινε στο Μάτι.Ολόκληρες οικογένειες, μικρά παιδιά πέρασαν στην αιωνιότητα με φριχτό τρόπο.
Και το ανάλγητο κράτος, απόν όπως πάντα. Η Ηλεία του 2007 δεν τους δίδαξε τίποτε. Η Μάνδρα το 2017 επίσης τίποτε.
Πολιτική προστασία ανύπαρκτη. Αντί να ειδοποιήσουν τον κόσμο 1-2 ώρες πριν τον όλεθρο οπότε και υπήρχε χρόνος για εκκένωση, αυτοί στον ύπνο τους. Οι άνθρωποι έτρωγαν ανυποψίαστοι στη ταβέρνα και κανείς δεν τους ειδοποίησε για το φονικό κίνδυνο. Σειρήνες συναγερμού πουθενά. Οι Δήμοι το μόνο που κοιτάνε είναι τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη. Μιά περιοχή πνιγμένη στο πράσινο, με στενούς δρόμους γεμάτους αυτοκίνητα δεν είχε εξόδους διαφυγής. Ένα περιμετρικό δρόμο, ένα μεγάλο παραλιακό δρόμο, καθέτους προς τη θάλασσα για διαφυγή κάτι τέλος πάντων για να μην πεθάνει τόσος κόσμος.
Δεν θα ρίξω το ανάθεμα στο κόσμο που έχτισε όπως έχτισε, παράνομα ίσως, καταπατώντας ίσως. Εσύ ρε κράτος ανύπαρκτο έκανες ποτέ σου κάτι σωστό; Έκανες από πριν ένα σχέδιο πόλης της προκοπής πριν γίνει αυτή η οικοδομική λαίλαπα; Τους αφήνεις και χτίζουν οπουδήποτε σε ρέματα, δάση, παραλίες κλπ, χωρίς σχέδιο και μετά κάνεις  νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών καθαρά για εισπρακτικούς λόγους. Καθάρισες ρε ποτέ τα ρέματα που είναι γεμάτα σκουπίδια; Καθάρισες ποτέ τα φρεάτια; Κατεβαίνω την Αλίμου κάθε μέρα και ΟΛΑ τα φρεάτια της ΕΥΔΑΠ είναι βουλωμένα με σκουπίδια ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. Τι διάολο ρε περιμένετε; Τις πλημμύρες του χειμώνα για να κάνετε το αυτονόητο;
Ρε ΔΕΗ που το μόνο που κάνεις είναι αυξήσεις των τιμολογίων σου, καθάρισες ποτέ σου τους πυλώνες σου; Που περνάνε πάνω από δάση; Αποψίλωσες τις περιοχές γύρω από τους πυλώνες; Που όλο βραχυκλυνώνουν και προκαλούν πυρκαγιές; Τουλάχιστον στην Ευρώπη, οι αγωγοί υψηλής τάσης της κάθε ΔΕΗ έχουν υπογειοποιηθεί ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τις ζημιές των πυλώνων, την αλλοίωση του περιβάλλοντος.
Εδώ στο Ελλαδιστάν πότε θα κάνετε την υπογειοποίηση ; Αφού καεί η χώρα;
Ρε απανταχού Δήμαρχοι της καρέκλας, Καθαρίσατε ποτέ τα ξερά χόρτα από τις δασικές περιοχές των δήμων σας; Τι περιμένετε; Την ανύπαρκτη Περιφέρεια να σας το κάνει; ΄Ημουνα πέρυσι το καλοκαίρι διακοπές στις Κουκουναριές της Σκιάθου και το αισθητικό δάσος ήταν γεμάτο ξερές πευκοβελώνες, ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ και πλαστικά. Ποιός περιμένεις ρε δήμαρχε Σκιάθου να στο καθαρίσει; Εγώ 3 ημέρες που ήμουν στο νησί σου το καθάρισα όσο μπορούσα το δάσος γιατί λυπόμουνα την κατάντια του. Έφυγα όμως αλλά τα σκουπίδια σου έμειναν να τα καμαρώνεις. Θα το κλάψεις αυτό το αριστούργημα της φύσης όταν στο κάψουν αλλά θα είναι αργά. Γιατί ρε τοπικές κοινωνίες δεν οργανωνόσαστε επιτέλους; Περιμένετε από το ανύπαρκτο κράτος να σας ξελασπώσει. Δυστυχώς θα σας θυμηθεί αφού πρώτα καταστραφείτε.
Καταπράσινα νησιά οι Σποράδες, και πουθενά δεν είδα αντιπυρικές ζώνες. Φυσικά το ίδιο ισχύει σε όλα τα νησιά μας Ιόνια, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Αργοσαρωνικού. Γι αυτό κάθε χρόνο καίγονται.
Γιατί δεν κάνετε περίπολα πυρασφάλειας όλο το χρόνο; Δεν έχετε πόρους ε; Προτιμάτε λοιπόν να μην δώσετε λίγα χρήματα, και προτιμάτε ανθρώπινες ζωές, κατεστραμένες περιουσίες, πόνο και δυστυχία για να κινητοποιηθείτε εκ των υστέρων.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Βγήκε κάποιος τύπος από την Κυβέρνηση στην ΕΤ1 πριν μιά εβδομάδα και δήλωνε ευθαρσώς ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές και μάλιστα ήταν σίγουρος ο τύπος ότι φέτος το κράτος είναι πιό οργανωμένο από πέρσι. Και δεν έχει πάει ακόμη σπίτι του!!!
Πεθάνανε 100ντάδες άνθρωποι ΤΖΑΜΠΑ και κανένας δεν είναι υπεύθυνος για την τραγωδία. Ούτε μιά παραίτηση για το θεαθήναι.
Αντί να δοθούν χρήματα ΑΜΕΣΑ για αγορά Πυροσβεστικών αεροπλάνων και πυροσβεστικών οχημάτων , δίνονται για πυραύλους.
Εντάξει. Να δώσεις ρε γελοίε για εξοπλισμούς σε περίπτωση "πιθανού" πολέμου με την Τουρκιά.
Για τον πόλεμο που συμβαίνει ΚΑΘΕ καλοκαίρι γιατί δεν τα δίνεις ρε; Τι διάολο περιμένεις; Γιατί δεν εξοπλίζεις τη χώρα ΑΜΕΣΑ με "αντιπυρικά" όπλα; Δεν σου φτάσανε οι 30 νεκροί της Ηλείας; Πόσους ακόμα νεκρούς θέλεις για να "ξυπνήσεις" επιτέλους; Άλλους 100 στο Μάτι; Άλλους πόσους νεκρούς  σε κάποιο άλλο μέρος της πατρίδας- που νομοτελειακά θα συμβεί- με την αναλγησία που σας διακρίνει;
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.Θα γίνουν οι κηδείες δημοσία δαπάνη. Δηλαδή οι οικογένειες θα γλυτώσουν 5-6000 ευρώ. Τους ανθρώπους ρε θα τους φέρετε πίσω; Τα παιδάκια στις χαροκαμένες μάνες;
Την ανθρώπινη ύπαρξη την κοστολογήσατε 5000€;
Που τους εμπαίζετε δήθεν με παροχές και άτοκα τραπεζικά δάνεια; Φτάνουν όλα αυτά τα ψέματα να φέρουν πίσω τα αγαπημένα πρόσωπα που χάθηκαν;
Ήρθαν οικογένειες από το εξωτερικό για διακοπές στη πατρίδα μας και γυρίζουν πίσω με φέρετρα. Διάβασα ότι νιόπαντρος Ιρλανδός χάθηκε το παληκάρι. Ποιός θα παρηγορίσει τη γυναίκα του που σώθηκε παρά τρίχα;
Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά.Από φωτιά να πνιγούν στη θάλασσα άνθρωποι. Δεν το χωράει ανθρώπου νους την ασύληπτη τραγωδία στο Μάτι.
Στη Σουηδία το προηγούμενο δεκαήμερο έγινε σχεδόν το ίδιο. Wildfires  λέγονται διεθνώς οι γιγάντιες πυρκαγιές. Δεν άκουσα για θύματα.Όμως η Σουηδία ΕΧΕΙ πολιτική προστασία.
Δυστυχώς στο ανύπαρκτο κράτος ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε την ευσυνειδησία να πατήσει το κουμπί εκκένωσης των περιοχών, γιατί απλά δεν υπήρχε. Κανείς δεν είχε σκεφτεί να μπει έστω μιά σειρήνα συναγερμού. Κανείς από το δήμο δεν βγήκε έγκαιρα με αυτοκίνητο με ντουντούκα για να προειδοποιήσει τον κόσμο. Αν ήταν για τίποτε έργο βιτρίνας του δήμου ή τίποτε εγκαίνεια, θα το γνώριζαν όλοι.
Και βγαίνει ο Τουρκαλάς και εκφράζει τα συλλυπητήρια του. Και γελάγανε τα μουστάκια του του υποκριτή. Που χαίρεται όταν η Ελλάδα μας υποφέρει. Που -προσωπικά το πιστεύω- οι γκρίζοι λύκοι του καίνε την πατρίδα μας 40 τόσα χρόνια. Και η δική μας εθνική ασφάλεια στη κοσμάρα της. Αντί να μπαγλαρώσει τους τουρκαλάδες πράκτορες που αλωνίζουν τη χώρα, άφησαν τα 2 παληκάρια μας στο έλεος της Τουρκιάς.
Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι, ταιριάζει γάντι στον ακατονόμαστο.
Αν ήσουν άνθρωπος Τουρκαλά, θα έκανες τη κίνηση ανθρωπιάς προς τον Ελληνικό λαό που θρηνεί και  που ξαφνικά συμπόνεσες. Θα άφηνες τα 2 παιδιά μας ελεύθερα.Έτσι για να γλυκάνεις λίγο τον ανείπωτο πόνο μας.
Και θα σου έβγαζα το καπέλλο ρε ανθέλληνα. Αλλά το μίσος σου για οτιδήποτε ελληνικό έχει καλύψει και την ελάχιστη ανθρωπιά σου.
Η θλίψη και η οργή, όπως όλους τους Έλληνες, έχει καταλάβει την ψυχή μου. Η πατρίδα βάλλεται από παντού και δεν λέει να ορθοποδήσει.
Θέλω να δώσω κουράγιο στους συνανθρώπους μας που βιώνουν αυτή τη τραγωδία, ο κόμπος όμως στο λαιμό μου, πνίγει τα λόγια μου . 
Δεν υπάρχουν σχόλια: