Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Η ΝΗΣΟΣ ΡΩ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΕ!!!!




















Επειδή με το Google Earth  έχω μιά ψύχωση-και λόγω επιστημονικής ειδικότητας- ψάχνω σχεδόν τα πάντα. Πριν λοιπόν λίγα χρόνια, είχα παρατηρήσει ότι στη νήσο Ρώ της αείμνηστης Δέσποινας Αχλαδιώτη, ΥΠΗΡΧΕ στο έδαφος η Ελληνική σημαία και μάλιστα από δυτικά της μπορούσα να διακρίνω και το περίγραμμα της Κρήτης. Δίνω τις συν/νες ( 36.156794° , 29.492545) για να μην  ψάχνετε το μικροσκοπικό νησάκι και με απλό copy-paste να πάτε κατευθείαν στο επίμαχο σημείο.
Σήμερα που το θυμήθηκα μετά από κάποια χρόνια, είπα να ξαναδώ τη σημαία μας.
Ανοίγω το Google Earth  και πάω στη νήσο Ρώ. Μεγαλώνω το χάρτη ( 1η φωτο) και πουθενά η Ελληνική σημαία. Πουθενά η Κρήτη!!!
Γυρίζω πίσω το Google Earth στο 2009 σαν χρονολογία λήψης της αεροφωτογραφίας, εύχομαι να είμαι τυχερός, μεγενθύνω την περιοχή (2η φωτό) και νάτη η Ελληνική σημαία. Νάτη και η Κρήτη!!!!!  Μάλιστα μεγενθύνοντας περισσότερο τη φωτογραφία (αυτή που ακολουθεί) κάτω από τη σημαία διάβασα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τη λέξη ΚΡΗΤΗ. Δίπλα στη λέξη Κρήτη φαίνεται ότι υπάρχει και κάτι άλλο που δεν μπορώ να διακρίνω. Εκτιμώ ότι θα μπορούσε να ήταν κάποια χρονολογία, πιθανά το έτος δημιουργίας της σημαίας. Τώρα που το ξαναμελετάω  παρόλη τη πολύ χαμηλή ανάλυση, σαν να μου φαίνεται πάλι το περίγραμμα της Κρήτης στην ορθή φορά (σ.σ. το άλλο το μεγάλο σκίτσο  είναι αναστραμμένο σε σχέση με τη σημαία). Αυτός που έφτιαξε τη σημαία ήταν το δίχως άλλο Κρητίκαρος και την υπέγραψε με το όνομα της ΚΡΗΤΗΣ αλλά και το σχήμα του νησιού !!!!!!!!!!!







Μάλιστα οι διαστάσεις της σημαίας μας που μέτρησα με το measure tool  ήταν 18 μέτρα  x 12  μέτρα. Δηλαδή σημαία μεγάλη, περίπου 220 τετραγωνικά μέτρα!!!! Σαφέστατα φαίνονταν από ψηλά και μάλιστα αλλάζοντας το ύψος πτήσης στο  google earth παρατήτησα ότι η σημαία ήταν ορατή τουλάχιστον από  ύψος 900 μέτρων!!!!Ο Τουρκαλάς πιλότος λοιπόν που έκανε χαμηλή πτήση πάνω από τη νήσο Ρώ παραβιάζοντας τον εναέριο μας χώρο ΕΒΛΕΠΕ καθαρά τη σημαία μας!!!!!!!
Το σημαντικό ήταν δηλαδή ότι η σημαία μας ήταν ορατή από τον εναέριο χώρο. Όσοι (Τουρκαλάδες) πετούσαν επάνω από το νησί την έβλεπαν και φυσικά δεν θα τους άρεσε καθόλου αφού το νησάκι αυτό μαζί με την Μεγίστη (Καστελόρριζο) το εποφθαλμιούν και το έχουν στη κορυφή των διεκδικήσεών τους .
Το ότι υπάρχει ελληνικό φυλάκιο στο νησί με σημαία εμένα δεν μου λέει τίποτε. Η πάνινη σημαία φαίνεται μόνο από την επιφάνεια της θάλασσας ή της ξηράς όταν ανεμίζει από τον αέρα, και είναι σχετικά μικρή. Άντε να είναι 3x2 μέτρα.
Την ύψωνε κάθε μέρα η Κυρά της Ρω αλλά η σημαία που έσβησαν ήταν τεράστια και μάλλον ενοχλούσε.
Στη θέση της Κρήτης υπάρχει σήμερα ελικοδρόμιο!!!!!
Στη θέση της Ελληνικής σημαίας κοκκινόχωμα!!!
Η εξαφάνιση της σημαίας έγινε -σύμφωνα με το "προδότη" Google Earth μεταξύ 2009 και 2011. Το 2009 υπήρχε η σημαία την ημερομηνία 30/4/2009. Μετακινώντας τον κέρσορα στην επόμενη ιστορική φωτογραφία του Google Earth στις 18/8/2011 φαίνονται τα πάντα σβησμένα!!!! Ποιός έκανε αυτό το ατόπημα;  Ποιός αφελλήνισε τη Ρώ μας; Να υποθέσω ότι οι Τουρκαλάδες ζήτησαν να βγει το σύμβολό μας;
Να υποθέσω ότι τίποτε Τούρκοι κομμάντος την αφαίρεσαν και οι δικοί μας, όπως συνήθως, το έκαναν "αβαβά" φοβούμενοι κάποια κλιμάκωση; Τρέμω και μόνο που το σκέφτηκα.
Η σημαία ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ το ελικοδρόμιο αφού το ελικοδρόμιο το έχουν φτιάξει ΑΚΡΙΒΩΣ επάνω στο σκίτσο της Κρήτης. Το  μέτρησα και έχει διαστάσεις 24x20 μέτρα. Η άκρη της σημαίας απείχε από την ανατολική άκρη του ξέφωτου 25μ. Η αρχή του ελικοδρομίου απέχει περίπου 30 μ. Δηλαδή οι 2 κατασκευές θα απείχαν μεταξύ τους 5 μ., ενώ το γράμμα Η  που συμβολίζει το ελικοδρόμιο απείχε 40 μ.  από το όριο του ξέφωτου. Η σημαία ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ το ελικοδρόμιο ή στη χειρότερη θα μπορούσαν να φτιάξουν το ελικοδρόμιο λίγο πιό δυτικά, αφού υπάρχει χώρος γιατί το ξέφωτο έχει μήκος περίπου 100μ.
Χρειάζονταν 24 μέτρα για το ελικοδρόμιο και αν άφηναν τη σημαία χωρίς να τη σβήσουν, θα είχαν περίπου 70 μέτρα στη διάθεσή τους.
Δηλαδή ΕΙΧΑΝ χώρο ικανό για τουλάχιστον 2 ελικοδρόμια !!!!!.   
Σβήσατε την Ελληνική σημαία; Σβήσατε την Κρήτη μας ;
Αντί να γεμίσετε όλα τα ελληνικά παραμεθόρια νησιά μας με ελληνικές σημαίες, σβήνετε κι αυτές που υπάρχουν;
Τη μνήμη της κυράς της Ρώ δεν τη σεβαστήκατε;
Έλληνες καταλάβατε το βρώμικο παιγνίδι που παίζεται με τα νησάκια μας  που αποτελούν αγκάθι στην Τουρκική ΑΟΖ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: