Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑ

Απόσπασμα από το βιβλίο μου Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ (δεν το έχω εκδόσει ακόμη) για τις Πυραμίδες και τους τάφους των Φαραώ. Μετά από επίπονη μελέτη του πρωτότυπου κειμένου της ΕΥΤΕΡΠΗΣ του Ηροδότου, κατέληξα στο συμπέρασμα όχι μόνο για την φύση των πυραμίδων, αλλά για το σημείο που είναι θαμένοι οι 3 μεγάλοι φαραώ της Αιγύπτου. Ο Ηρόδοτος απαντά με σαφήνεια ότι δεν ήταν θαμένοι μέσα στις πυραμίδες, αλλά σε "θήκες" δηλαδή υπόγειες κρύπτες. Αλλά αν δεν μπορείς να διαβάσεις αρχαία Ελληνικά και αρκείσαι σε μεταφράσεις της σειράς, τα συμπεράσματα σου είναι κι αυτά της σειράς.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑΗ εντυπωσιακή πληροφορία που αναφέρει ο Ηρόδοτος, δεν είναι η αμφιλεγόμενη μέθοδος κατασκευής των πυραμίδων, αλλά η «παραποιημένη» αναφορά του στους τάφους του Χέοπα. Ίσως να είναι αυτή η μοναδική μεγάλη "κρυμένη" αλήθεια που βγαίνει- με πολύ κόπο και επιμονή- από τα κείμενα του Ηροδότου, αφού σχεδόν όλες οι αναφορές του ελέγχονται ως προς την αξιοπιστία τους (σ.σ.χρονική ανακολουθία της διάρκειας βασιλείας των φαραώ, λάθος στις διαστάσεις της Μοίριδος λίμνης, υπερβολική περιγραφή της "Κροκοδειλούπολης" της νεκρόπολης των βασιλέων κλπ). Αν λοιπόν αποδεχτεί η ερμηνεία που εγώ δίνω στο συγκεκριμένο χωρίο του αρχαίου κειμένου, τότε ο Ηρόδοτος θα έχει εξιλεωθεί για όλες τις ανακρίβειες τις οποίες πέρασε άθελα στα γραπτά του, αφού δεν είχε τις επιστημονικές γνώσεις να τις κρίνει.

Ο Ηρόδοτος ατυχώς, στην αναφορά του στους τάφους του Χέοπα, έχει παρασύρει τους πάντες. Έτσι όπως είναι γραμμένο το κείμενό του, αφήνει να εννοηθεί ότι με κέντρο την Πυραμίδα, ο Χέοπας δημιούργησε τριγύρω τεχνητό νησάκι με νερά που έφερε από κανάλι του Νείλου και ότι κάπου στο νησάκι έσκαψε και έφτιαξε υπόγεια οικοδομήματα που τα χρησιμοποίησε σαν τάφους του. Μάλιστα το κάνει ακόμη πιο περίπλοκο, αναφέροντας ότι ο Χεφρήνος, δεν έφτιαξε για τον εαυτό του νησάκι, ούτε υπόγεια οικήματα για να τα χρησιμοποιήσει σαν δικούς του τάφους. Έτσι λοιπόν, γνωρίζοντας ότι ο Ηρόδοτος έχει μεταφέρει λάθος πληροφορία στα κείμενά του, η οποία δεν στέκει όχι μόνο λογικά, αλλά κυρίως λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής, άλλαξα τις φράσεις του και τις προσάρμοσα σε κάτι απόλυτα ρεαλιστικό.  

Ο Χέοψ λοιπόν, κατασκεύασε τους τάφους του, όχι μέσα στην ομώνυμη Πυραμίδα, όπως λανθασμένα  έχουν αβίαστα μεταφράσει τα λόγια του Ηροδότου οι διάφοροι φιλόλογοι, αλλά σε νησί που δημιουργήθηκε όταν μέσω διώρυγας πλημμύρισε κάποια περιοχή από τα νερά του Νείλου. Έτσι λοιπόν εξηγείται απόλυτα γιατί ποτέ δεν βρέθηκε η μούμια του Φαραώ Χέοπα σε κάποια κρύπτη της Πυραμίδας. Γιατί απλούστατα έχει θαφτεί αλλού. Αναλύοντας λοιπόν αυτή τη τρομερή πληροφορία-αν βέβαια επαληθευτεί -κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι αποκλείεται ο Χέοπας να θάφτηκε σε κάποιο τεχνητό νησί που να δημιουργήθηκε στο οροπέδιο της Γκίζας από νερά που πλημμύρισαν την περιοχή μέσω διώρυγας του Νείλου. Αν το είχε κάνει αυτό τότε με τη πρώτη ξηρασία το νησί θα εξαφανιζόταν. Εξ άλλου ελέγχοντας τα υψόμετρα με το Google Earth,  διαπίστωσα ότι ο Νείλος στην ευθεία περίπου των πυραμίδων, έχει υψόμετρο 12 μέτρα. Το οροπέδιο της Γκίζας έχει υψόμετρο περίπου 60 μέτρα. Άρα δεν μπορεί να κατασκευαστεί διώρυγα που να μεταφέρει νερό κοντά στις πυραμίδες, αφού το νερό για να ανέβει από τα 12 στα 60 ανεβαίνει μόνο με αντλία και όχι με φυσική ροή. Ακόμη κι αν λοιπόν έφτιαναν νησάκι με νερό γύρω-γύρω από την πυραμίδα, το οποίο νερό θα έφτανε από κανάλι του Νείλου, αυτό λόγω της κλίσης θα γύριζε αμέσως στο Νείλο. Άρα αυτό που ισχυρίζεται ο Ηρόδοτος και υιοθετούν όλοι, για νησάκι και στη μέση τη πυραμίδα του Χέοπα, δεν μπορεί ποτέ να υπήρξε.

Σκέφτηκα να ερευνήσω την ευρύτερη περιοχή των πυραμίδων, μήπως μπορέσω να εντοπίσω κάποια θέση που θα μπορούσε να είναι ιδανική για να υπάρχει νησάκι. Ξαφνικά μια ιδέα πέρασε από το μυαλό μου. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις νησάκι, αν αυτό εφάπτεται στο Νείλο. Το να δημιουργήσει κάποιος νησί στη μέση της ερήμου, φαντάζει ουτοπία, και όπως απέδειξα εντελώς εκτός πραγματικότητας του ανάγλυφου της περιοχής αυτής.